Help! HTML

Am un tabel. Din loc in loc apare cate un titlu care separa tabelul in sectiuni. Titlul este un <th> cu colspan pe toate coloanele.
Tabelul este generat dinamic. Cand programul ajunge la un titlu, il pastreaza intr-o variabila pana cand intalneste un rand normal, atunci il afiseaza inaintea randului curent, apoi sterge variabila. In acest fel evit sa am tilturi de unele singure atunci cand sectiunea nu contine nici un rand.

Acum vreau sa fac anumite randuri obisnuite sa apara si sa dispara. Am reusit cu un JS care le schimba class-ul CSS. Dar cand toate randurile dintr-o sectiune sunt ascunse, titlul ramane. Cum as putea face sa apara/dispara si titlurile in functie de vizibilitatea randurilor de sub ele?
 
Scanezi toate rândurile din tabel și dacă tot ce e mai jos de header e ascuns îl ascunzi și pe ăla.
 
Adica sa parcurg fiecare .childNodes[n].className din <table> si sa vad daca are clasa ascunsa sau nu? Hmm..., mda..., ar merge. Nu-mi plac buclele in CSS ca au tendinta sa scape de sub control, dar o sa incerc sa vad cat de bine se misca.
As fi preferat o metoda sa accesez elementul parinte din CS, ca era usor sa deschid un <tbody> la titlu si sa il termin la urmatorul titlu. Dar... mama lor de standarde, n-a inventat nimeni tr < tbody {display:table-row-group;}
 
Poti sa pui un tabel intr-un tr, nu te opreste nimeni, dar nici nu te ajuta; din cate inteleg poti avea un numar variat de elemente in fiecare si doar daca toate sunt ascunse atunci ascunzi si titlul, daca ai fi vrut sa afisezi sau sa ascunzi cu totul sectiunea puteai sa ii dai inca o clasa in CSS si rezolvai problema fara tabel in tabel.
 
O sa para stupid, dar... nu stiu cum se foloseste &lt;. :embarassed:
Am un <select>. Una dintre optiuni este semnul "mai mic" (<). La sugestia din celalalt topic, trebuie sa compar folosind JS valoarea selectata de utilizator cu valoarea initiala stocata in element.attr('data-old').
Intrebarea este: unde naiba folosesc &lt; si unde folosesc < ?
Caut de juma' de ora documentatie si nu dau decat de chestii cu jquery.
Code:
<select data-old='#1'>
<option value='#2' title='#3'>#4</option>
</select>
Deci:
#1 sa fie <
#2 sa fie <
#3 sa fie <
#4 sa fie #lt;
E corect asa?
 
Constat ca mi se ciuntesc punctele din <input name="bla.bla">.
Ce caractere pot sa folosesc in numele input-ului? Se pare ca atat browserul cat si serverul au reguli proprii de ciuntire a name-urilor si standardul... evident, nu-i. Deci din experienta voastra, ce pot folosi acolo?
Am incercat: spatiu (nu merge), punct (nu merge), linie (merge), bara verticala (merge). Ma mai intereseaza doua caractere cu care sa inlocuiesc spatiul si punctul.

PS:
Merg underscore si doua puncte. Intrebarea buna este daca ma pot baza ca o sa mearga si cu alt browser sau server?
 
HTML5 zice că dacă n-are spații e ok (orice alt caracter e permis, dar asta nu înseamnă că unele chestii nu trebuie escapate), HTML4 e mai restrictiv, dar tot acceptă punct. Uzual chestiile astea se înlocuiesc cu underscore. Probabil faci prin aplicație ceva ciudat. Ca să folosești în anumite locuri ID-uri cu puncte în interior trebuie să le escapezi cu backslash sau dublu backslash (\\. sau \. în loc de .)
 
Cum fac sa stochez un hash al unei parole, dar sa il mai pot si compara dupa 10 ani?
1) crypt() din PHP foloseste salt variabil 2-16 caractere in functie de platforma, plus ca as prefera sha2.
2) SHA2 din PHP se schimba intre little si big endian in functie de numarul versiunii.
3) Baza de date are un hash() mai prost decat SFV32.
Deci cum fac? :what:

PS: Independent de platforma. Obligatoriu! Nu cred ca mai raman mult pe x86.
 
SHA2 e ok; faptul că s-a schimbat endianul la algoritmul tiger în versiunea PHP 5.4 (adică acum 5 ani) nu înseamnă că hash() nu e utilizabil. Nimeni nu îți dă garanție 10 ani în IT.

PS: O să treci, în sfârșit, la x64?
 
Pai si cat de compatibil e sha2 din php cu sha2 din alte parti? Daca fac sha2 in python sa zicem, iese la fel? La fel cu php vechi sau la fel cu ala nou?
 
Presupun că n-ai înțeles că era vorba doar de algoritmul Tiger care s-a modificat acum 5 ani și e o chestie documentată, care nu are vreo legătură cu SHA în afară de faptul că se apelează prin aceeași funcție în PHP. SHA256 e exact la fel în orice versiune și la fel ca ăla din Linux.

Code:
hash("sha256","test"); --> 9f86d081884c7d659a2feaa0c55ad015a3bf4f1b2b0b822cd15d6c15b0f00a08
[miahi@ol-access ~]$ echo -n test | sha256sum
9f86d081884c7d659a2feaa0c55ad015a3bf4f1b2b0b822cd15d6c15b0f00a08  -

Of course, SHA256 e doar o chestie din cele alese de tine. Best practice zice acum să folosești ca hashing ceva cu cost mare, nu o chestie care e implementată hardware de milioane de ori (orice bitcoin miner face tone de SHA256/secundă). Recomandate sunt bcrypt/scrypt.
 
Dupa cum spune miahi, bcrypt sau scrypt cu salt si daca esti paranoic hash cu repetitie. Dar macar bcrypt cu salt si parole de minim 10-12 caractere.
 
Back
Top