1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Help! HTML

Discussion in 'Ajutor: Software și sisteme de operare' started by AdrianB1, Oct 13, 2011.

  1. Neo

    Neo Motan agresif

    Ah, ycomb unde glumele de genul trebuie explicate, oribil :biggrin:
     
  2. puterfixer

    puterfixer Administrator

    Ăsta e din zona „too much internet for today” sau cum?
     
  3. Marius '95

    Marius '95 Membru Senior

  4. AdrianB1

    AdrianB1 Membru Senior

    E un honeypot pentru interviurile de angajare la front end developers.
     
    Marius '95 and miahi like this.
  5. Marius '95

    Marius '95 Membru Senior

    Am un tabel. Din loc in loc apare cate un titlu care separa tabelul in sectiuni. Titlul este un <th> cu colspan pe toate coloanele.
    Tabelul este generat dinamic. Cand programul ajunge la un titlu, il pastreaza intr-o variabila pana cand intalneste un rand normal, atunci il afiseaza inaintea randului curent, apoi sterge variabila. In acest fel evit sa am tilturi de unele singure atunci cand sectiunea nu contine nici un rand.

    Acum vreau sa fac anumite randuri obisnuite sa apara si sa dispara. Am reusit cu un JS care le schimba class-ul CSS. Dar cand toate randurile dintr-o sectiune sunt ascunse, titlul ramane. Cum as putea face sa apara/dispara si titlurile in functie de vizibilitatea randurilor de sub ele?
     
  6. miahi

    miahi Wizzard

    Scanezi toate rândurile din tabel și dacă tot ce e mai jos de header e ascuns îl ascunzi și pe ăla.
     
  7. Marius '95

    Marius '95 Membru Senior

    Adica sa parcurg fiecare .childNodes[n].className din <table> si sa vad daca are clasa ascunsa sau nu? Hmm..., mda..., ar merge. Nu-mi plac buclele in CSS ca au tendinta sa scape de sub control, dar o sa incerc sa vad cat de bine se misca.
    As fi preferat o metoda sa accesez elementul parinte din CS, ca era usor sa deschid un <tbody> la titlu si sa il termin la urmatorul titlu. Dar... mama lor de standarde, n-a inventat nimeni tr < tbody {display:table-row-group;}
     
  8. AdrianB1

    AdrianB1 Membru Senior

    Poti sa pui un tabel intr-un tr, nu te opreste nimeni, dar nici nu te ajuta; din cate inteleg poti avea un numar variat de elemente in fiecare si doar daca toate sunt ascunse atunci ascunzi si titlul, daca ai fi vrut sa afisezi sau sa ascunzi cu totul sectiunea puteai sa ii dai inca o clasa in CSS si rezolvai problema fara tabel in tabel.
     
  9. Marius '95

    Marius '95 Membru Senior

    O sa para stupid, dar... nu stiu cum se foloseste &lt;. :embarassed:
    Am un <select>. Una dintre optiuni este semnul "mai mic" (<). La sugestia din celalalt topic, trebuie sa compar folosind JS valoarea selectata de utilizator cu valoarea initiala stocata in element.attr('data-old').
    Intrebarea este: unde naiba folosesc &lt; si unde folosesc < ?
    Caut de juma' de ora documentatie si nu dau decat de chestii cu jquery.
    Code:
    <select data-old='#1'>
    <option value='#2' title='#3'>#4</option>
    </select>
    
    Deci:
    #1 sa fie <
    #2 sa fie <
    #3 sa fie <
    #4 sa fie #lt;
    E corect asa?
     
  10. AdrianB1

    AdrianB1 Membru Senior

  11. Marius '95

    Marius '95 Membru Senior

    Constat ca mi se ciuntesc punctele din <input name="bla.bla">.
    Ce caractere pot sa folosesc in numele input-ului? Se pare ca atat browserul cat si serverul au reguli proprii de ciuntire a name-urilor si standardul... evident, nu-i. Deci din experienta voastra, ce pot folosi acolo?
    Am incercat: spatiu (nu merge), punct (nu merge), linie (merge), bara verticala (merge). Ma mai intereseaza doua caractere cu care sa inlocuiesc spatiul si punctul.

    PS:
    Merg underscore si doua puncte. Intrebarea buna este daca ma pot baza ca o sa mearga si cu alt browser sau server?
     
  12. miahi

    miahi Wizzard

    HTML5 zice că dacă n-are spații e ok (orice alt caracter e permis, dar asta nu înseamnă că unele chestii nu trebuie escapate), HTML4 e mai restrictiv, dar tot acceptă punct. Uzual chestiile astea se înlocuiesc cu underscore. Probabil faci prin aplicație ceva ciudat. Ca să folosești în anumite locuri ID-uri cu puncte în interior trebuie să le escapezi cu backslash sau dublu backslash (\\. sau \. în loc de .)
     
  13. AdrianB1

    AdrianB1 Membru Senior

    Dash sau underscore. Punctul e in general folosit in JS pentru altceva, poate genera confuzii.
     
  14. Marius '95

    Marius '95 Membru Senior

    Nu fac nimic prin aplicatie. In sursa apare punct, la CGI-ul de dupa, apare underscore.
     
  15. miahi

    miahi Wizzard

    Mda, e limitare PHP de pe vremea când se folosea register_global.