Help! HTML

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
N-am bcrypt/scrypt si dll-uri nu instalez. Am spus de ce.
---------------
Alt bug in FF, vechi de 15 ani, necorectat: nu se poate seta background-color la checkbox-uri si radio-uri.
Eu setez "lime", el pune rgb(192,192,192). :damn:
FF background color.png
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
imgur tocmai a fost nevoit să recunoască public că i-a fost spartă baza de date cu clienți (mailuri și parole) în 2014, fiindcă aveau sha-256 și "hackerii" au intrat prin brute force. Din 2016 au trecut la bcrypt.

https://gizmodo.com/welp-looks-like-imgur-has-also-been-hacked-1820739397/amp

E complet alegerea ta dacă aplici good practices și înveți din greșelile altora, sau nu. Dar când tot cartierul, inclusiv bisericile, își pun paratrăznet și tu tot refuzi, you're kinda asking for it. Și când spargerea parolei are ca consecințe pierderea de date personale și medicale, fix de-alea din directiva UE, cariera se va schimba spre publicistică pentru reducerea sentinței. Dar să nu cumva să instalezi niște dll-uri, că faci urticarie.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
Am o pagina pe care trebuie sa apara numeroase checkbox-uri cu cate un text relativ scurt (nume de analize) langa ele.
Cum fac ca overflow-ul sa nu fie in jos, ci spre dreapta, in coloane, cum face Explorer-ul Windows-ului cand ii dai sa afiseze fisierele ca "list"?
Stiu ca pot s-o fac din program, cu tabel, dar daca se poate din CSS ar fi preferabil.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Location
offline
Vezi cu Inspect element de ce le arunca dedesubt, ai ceva prin CSS. Din ce spui tu, ar trebui sa le puna pe aceeasi linie daca ar incapea, dar fac pariu ca nu ai spus tot ce era important de stiut pentru a te putea ajuta.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
Javascript:
Am un formular cu un numar variabil de input-uri. Valoarea pentru input-ul X poate fi calculata folosind o formula de calcul dependenta de input-ul A si input-ul B. Cum fac sa auto-calculez si sa completez X atunci cand A si B au fost completate?
Mentiuni:
- formularul poate sa nu contina X, dar daca X exista, automat va contine si A si B.
- formularul este generat de program linie cu linie, deci formula trebuie atasata cumva de X, nu de A, B sau body
- vor fi multiple input-uri ca X, fiecare cu formula lui

M-am gandit la:
1) buton de calculat in rand cu X, onclick() => functie JS introdusa in acelasi rand cu X => cauta A si B in formular via functie JS din <head> => calculeaza => completeaza X
2) onload pe body si onchange pe fiecare input => functie JS din <head> care face un array cu toate valorile valabile din formular si le tine actualizate + buton de calculat global care ia valorile din array-ul ala si calculeaza toate formulele gasite
3) renunt la calcularea real-time si fac calculele doar dupa submit (asta e varianta care a mers pana acum)
4) as vrea o metoda de auto-calculare cand A si B sunt modificate (onchange), dar cum fac sa modific "onchage" la un rand scris anterior, sau cum sa modific functia din "onchange" a lui A si B? Pot introduce formula de calcul, respectiv numele lui A si B intr-un array care sa fie dupa aia parcurs de o functie onchange generica/comuna pentru toate input-urile?
 
Last edited by a moderator:

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
N-am inteles.

Varianta 1 la mine arata asa:
Code:
<input name="A">
<input name="B">
<input name="X"> <button data-formula="{A}+{B}" onclick="calc(this, X)">
function calc(source, destination){
 formula = source.getAttribute('data-formula');
 extrage {A} si {B} din formula
 cauta si valideaza valorile A si B in formular dupa nume
 inlocuieste {A} si {B} in formula cu valorile respective
 eval ("rezultat = " + formula)
 destination.value = rezultat;}
Stiu ca o sa va legati de eval(). La introducerea formulei nu are acces decat seful de laborator. Formula este verificata sa nu contina ; = & | sau ghilimele.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
Lasa, ca merge. L-am rezolvat cumva.

PHP v5-si-ceva, cu mbstring
Se da un string unicode proaspat scos din baza de date (collation unicode_ci). Se da un al doilea string, single-byte, venit de la un analizor prin portul serial, naiba-stie in ce codepage, probabil 437. Ambele string-uri contin unitati de masura, deci e posibil sa apara caracterul miu (micro).
Cum fac sa le compar?
Daca nu merge o comparare 100% reliable, prefer mai degraba sa zica ca-s diferite, decat sa zica ca-s identice si sa greseasca.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Location
offline
Offtopic: de ce PHP 5.x? Inteleg curiozitati gen Win XP, dar in nici un fel PHP 5.x cand 7.2 e versiunea curenta si 7.1 e stabila. Ai un renume (prost) de intretinut?
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
Pentru ca mi-e lene si n-am timp sa bibilesc nenumaratele erori si incompatibilitati ce vor aparea.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
Asa o fi. Dar intre timp...
IT'S ALIVE! :baby_banana:
Cu ale cuvinte, merge. Arata ca dracu', dar merge, inclusiv importul de rezultate de la analizorul de biochimie. Ramane sa mai testez diverse, sa-l mai aranjez un pic prin partile oribile, si sa-l instalez intr-un calc cu altceva decat Windows.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
Deci daca pun onchange() pe un checkbox si il bifez via mouse, onchange() se activeaza.
Dar, cu acelasi onchange() pe acelasi chebox, daca bifez checkbox-ul via script, onchange() nu se mai activeaza.
How stupid is that?!
 
Top Bottom