Marius '95
troubleShooter
Imi trebuie un HDD pe care sa fac backup offline. Adica sta in dulap si o data pe an il conectez (SATA), testez sumele de control, testez arhivele, compar restul fisierelor, sterg ce e vechi, copiez ce e nou si il pun la loc in dulap.
Cerinte:
- SATA, min. SATA2
- 8-16 TB
- viteza buna la citire si scriere secventiala; buna inseamna 100MB/s la inceputul discului, 50MB/s la final.
- sa stea bine la capitolul fiabiliate in dulap, adica sa nu ma trezesc ca a murit fix cand am nevoie de el.
Nu ma intereseaza:
- daca se incalzeste (va fi conectat in rack cu ventilator),
- daca e lent la random access,
- daca are cache/buffer si ce au mai inventat astia mai nou; de fapt ar fi preferabil sa n-aiba de-astea ca nu vreau sa-l deconectez inainte sa apuce sa scrie si stea datele un an pe un flash.
Posibil sa fiu interesat si de solutii alternative de stocare, daca pot obtine 16TB la pret asemanator: discuri, benzi magnetice, etc.
Ce imi recomandati?
Cerinte:
- SATA, min. SATA2
- 8-16 TB
- viteza buna la citire si scriere secventiala; buna inseamna 100MB/s la inceputul discului, 50MB/s la final.
- sa stea bine la capitolul fiabiliate in dulap, adica sa nu ma trezesc ca a murit fix cand am nevoie de el.
Nu ma intereseaza:
- daca se incalzeste (va fi conectat in rack cu ventilator),
- daca e lent la random access,
- daca are cache/buffer si ce au mai inventat astia mai nou; de fapt ar fi preferabil sa n-aiba de-astea ca nu vreau sa-l deconectez inainte sa apuce sa scrie si stea datele un an pe un flash.
Posibil sa fiu interesat si de solutii alternative de stocare, daca pot obtine 16TB la pret asemanator: discuri, benzi magnetice, etc.
Ce imi recomandati?