HDD extern - probleme

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
Şi comunismul a picat, dar ce vină a avut Ceauşescu? :hihi:

Telefonul nu are senzori calibrați, preciși, exacți și orice altă calitate utilizată în măsurători.
De acord. Totuşi, orientativ se poate folosi şi telefonul. Creşterea semnificativă de câmp magnetic în apropierea boxelor arată că acolo chiar se întâmplă ceva. :rulez:
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,248
Păi, da, dar asta știam deja de când am aflat de boxă :wink: Nu are sens să măsori creșterea câmpului magnetic acolo, în lipsa unor valori de referință care să-ți spună și consecințele. :smile:

Eu aș avansa ipoteza că hard discul s-ar putea să fie de calitate inferioară față de unul pentru integratori și retail, și nici pocnitoarea de controller USB nu i-a făcut bine.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,180
Există și o statistică simplă, care spune că ~4% din HDD-uri crapă în primii ani de utilizare, chiar și dacă le ții în condiții excelente și nu le miști de colo-colo. Ăsta e unul din ele.
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
Da, cam toată viaţa am fost un norocos...
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,180
Și darnic. Faptul că al tău a picat înseamnă că alți 24 de oameni se pot bucura de hdd-ul lor în continuare.
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
Sper cu Seagate-ul să mă plasez şi eu în rândul altor 24. :hihi:
Până atunci mă tot gândesc cu ce să-l umplu. Mi se pare imens... deocamdată.
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,946
Tu parca fotografiai chestii? :biggrin: Io am tras la bere pe 21 Dec, de Craciun si de Revelion si au fost vreo 600 de cadre cu totul aka vreo 55GB :hihi:
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
Peste 90 MB cadrul? Ce RAW e ăla? Şi de ce RAW la foto "iola"?
E drept, că o dată ce o să-ncep să pozez şi clipez se vor aduna destule. 50 Mbps la clipuri cu webcamul modificat şi-n 4 ore, cumulat, ai suta de GB.

Off-topic: ce program capabil de scanare şi identificare a dublurilor de fişiere recomandaţi? Am o sumedenie de dubluri/tripluri pe toate mediile de stocare şi le-aş mai uşura de ele.
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
Am găsit Duplicate Cleaner Free, care mă mulțumește. :smile:


Later:

1. Am făcut cu HDtune niște teste de HDD-uri și am observat aluri diferite ale curbelor. La HDD extern e aproape plată (USB 2, pe Desktop), la vechiul meu WD 6400AAKS e tare zgrunțuroasă. Indică asta probleme? Parcă la început era mai lină...
2. La încercarea de a ejecta HDD-ul extern îmi apare eroarea din captură. Pus Unlocker și Process Explorer la treabă, nimic nu blochează HDD-ul. Cum depanez chestiunea? Menționez că n-am indexarea bifată. Apoi, apar probleme dacă-l îndepărtez pur și simplu?
 

Attachments

wirespot

Membru Senior
Joined
Oct 13, 2006
Messages
667
Dacă ai cum să dai flush la buffers şi poweroff command la HDD, 90%+ nu. :smile:
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,180
1. Controller-ul USB din rack limitează conexiunea, așa că obții ceva foarte smooth, pentru că HDD-ul mai mult așteaptă după controller, are timp destul să umple buffere. Un HDD intern nu e limitat, așa că mai variază viteza de citire în funcție de ce mai are de făcut (dacă mai e accesat și de altceva). Dacă ai lega Seagate-ul pe SATA ai avea același grafic zgrunțuros.
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
2. La încercarea de a ejecta HDD-ul extern îmi apare eroarea din captură. Pus Unlocker și Process Explorer la treabă, nimic nu blochează HDD-ul. Cum depanez chestiunea? Menționez că n-am indexarea bifată. Apoi, apar probleme dacă-l îndepărtez pur și simplu?
Dacă Unlocker raportează că nimic nu blochează HDD-ul, e vreo problemă dacă-l deconectez în ciuda mesajului din attachementul mesajului #51?
 
Last edited by a moderator:

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,946
Peste 90 MB cadrul? Ce RAW e ăla? Şi de ce RAW la foto "iola"?
E drept, că o dată ce o să-ncep să pozez şi clipez se vor aduna destule. 50 Mbps la clipuri cu webcamul modificat şi-n 4 ore, cumulat, ai suta de GB.
Nikon D800 :smile: Trag doar RAW pentru ca din JPEG nu scoti mare lucru, mai ales daca tragi in low light (cum am tras >80% din cadrele de iarna asta). Ce-i aia "iola"? :biggrin:
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,946
Ah. Pai nu stiu, pentru mine cel putin cand ma vad cu prieteni vechi este cam sarbatoare, ca-i odata la ani de zile :smile: Dar, ca idee, trag doar RAW, nu cred ca am mai tras un JPEG de cand am luat D90-ul acum vreo 4 ani.
 

Pache

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 12, 2003
Messages
1,235
Pentru ca situatia initiala de pe thread se pare ca a fost rezolvata, voi deturna putin si voi expune problema mea (se pare ca asemanatoare): in configuratia de aici am schimbat la un momen dat HDD cu unul mai spatios - il puteti vedea in atasament: acesta e provenit dintr-un HDD extern :goofy:

La un moment dat, vara asta sistemul a intrat intr-ul fel de stall, mergea sacadat si am zis sa incerc printre altele si un reinstall de Windows (nu mai tin minte speta de atunci, dar asta a fost concluzia). Din acel moment adieu HTPC, Windowsul a refuzat sa mai functioneaze/reinstaleze si ulterior mai este vazut de PC-uri ocazional iar in acele ocazii oferind o eroare "This computer's hardware may not support booting to this disk. Ensure the disk's controller is enabled in the computer's BIOS menu".

La ultimele incercari recente, el nu mai este vazut deloc de catre HTPC sau alt PC pe care il am la indemana.

Dar, daca il montez in rack-ul USB original (era HDD extern, daca va amintiti) pot accesa in voie fisierele de pe dansul.

Ce as putea sa fac avand in vedere ca mai am cateva saptamani de garantie la el? Evident ca nu cred ca poate fi motiv de garantie ca eu am vrut sa-l folosesc ca HDD intern, dar poate ii pot sublinia altfel eventualul defect.

Multumesc mult pentru timpul vostru :smile:
 

Attachments

Last edited by a moderator:

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,180
Sună a bușeală de HDD, dar una specifică de inițializare/boot, pe care probabil enclosure-ul original nu le încearcă pentru că e prea primitiv :smile:.

La boot USB direct de pe HDD-ul pus în enclosure ce se întâmplă?
 

Pache

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 12, 2003
Messages
1,235
Silly me :smile: Asta chiar nu am incercat, revin cu detalii mai pe seara.

LATER UPDATE: Ca orice HDD fara sistem de operare :smile:
 

Attachments

Last edited:
Top Bottom