Garantie acumulator laptop

Foxter

Membru Senior
Joined
Aug 22, 2006
Messages
1,784
Un amic m-a rugat sa pun o intrebare in locul lui:

De vreo 6-7 luni tot am probleme cu ramii si cu bateria asa ca in urma cu 2 saptamani am dus laptopul in service. Acum s-a rezolvat partial(pe contul meu apare ca mi-au inlocuit placa de baza si ramii) dar bateria este considerat un consumabil si ca nu face obiectul garantiei. Eu cand am achizitionat produsul, avea 3 ani garantie pentru tot si nu doar pentru partea hardware din interior. Voi ce parere aveti?

Multumesc.

Poze cu solutionarea cazului, cu certificatul de garantie original si schimbul de mesaje din timpul servisarii:
http://tinypic.com/r/2rojhg9/6
http://tinypic.com/r/2d854jc/6
http://postimage.org/image/dr2x06io3/

O parte tare simpatica e faptul ca desi au rezolvat problema el nu a fost sa isi ia laptopul de la garantie inca si in fisa electronica scrie ca l-a luat deja.
 

Pisoi

Monsieur Pussycat
Sugar daddy
Joined
Oct 10, 2003
Messages
1,428
În SUA, bateria are garanție separată, de obicei 12 luni. E clar consumabil; puține baterii rezistă mai mult de 3 ani.
 

Neo

The Good Doctor
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
10,493
Depinde ce baterii și depinde foarte mult și de noroc. Există laptops cu baterii care țin foarte bine - eu am fost norocos până acum - și există laptops identice la care în aceeași perioadă de timp s-au schimbat 1-3 baterii.

Dar da, este consumabil și nu ar trebui să facă obiectul garanției decât în primele 12 luni de la achiziționare (în afara cazului în care se specifică ceva separat).
 

SCViper

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
1,573
Eu stiam ca este specificat in certificatul de garantie cat exact se acorda acumulatorului. Cumparasem fostei prietene un laptop care avea doar 6 luni pentru acumulator care a cedat fix in a saptea. Al meu a avut 2 ani, am deschis ochii mai bine cand l-am cumparat :biggrin:
Oricum, spune-i prietenului tau sa se uite bine de tot prin certificat, trebuie sa fie specificat undeva. Daca nu este absolut nimic ar putea sa se duca si sa-i ia la intrebari.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,518
Certificatul de garanție ar trebui să aibă o hârtie cu mult text în care se prezintă condițiile de garanție, nu doar niște cifre.
 

Foxter

Membru Senior
Joined
Aug 22, 2006
Messages
1,784
Ok, cand dau de amic il interoghez si pt alte potentiale foi venite cu aceea din poza.
 

SCViper

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
1,573
Scrie acolo ca "Prezentul certificat va fi insotit de o anexa...bla bla...prevaleaza asupra conditiilor inscrise in prezentul certificat de garantie". Are cumva o asemenea anexa?
 

Foxter

Membru Senior
Joined
Aug 22, 2006
Messages
1,784
Il intreb daca are si asa ceva dar din ce mi-a spus pana acum are doar documentele din poze.
 

LNT

Meşter Strică-Tot
Sugar daddy
Joined
Mar 31, 2007
Messages
3,326
Vezi daca scrie ceva pe site legat de asta, cand cumperi online accepti termeni si conditii care nu-s neaparat pe certificat. Altfel...garantie fortat obligat. :smile:
 
Top Bottom