Garantie acumulator laptop

Foxter

Membru Senior
Un amic m-a rugat sa pun o intrebare in locul lui:

De vreo 6-7 luni tot am probleme cu ramii si cu bateria asa ca in urma cu 2 saptamani am dus laptopul in service. Acum s-a rezolvat partial(pe contul meu apare ca mi-au inlocuit placa de baza si ramii) dar bateria este considerat un consumabil si ca nu face obiectul garantiei. Eu cand am achizitionat produsul, avea 3 ani garantie pentru tot si nu doar pentru partea hardware din interior. Voi ce parere aveti?

Multumesc.

Poze cu solutionarea cazului, cu certificatul de garantie original si schimbul de mesaje din timpul servisarii:
http://tinypic.com/r/2rojhg9/6
http://tinypic.com/r/2d854jc/6
http://postimage.org/image/dr2x06io3/

O parte tare simpatica e faptul ca desi au rezolvat problema el nu a fost sa isi ia laptopul de la garantie inca si in fisa electronica scrie ca l-a luat deja.
 
În SUA, bateria are garanție separată, de obicei 12 luni. E clar consumabil; puține baterii rezistă mai mult de 3 ani.
 
Depinde ce baterii și depinde foarte mult și de noroc. Există laptops cu baterii care țin foarte bine - eu am fost norocos până acum - și există laptops identice la care în aceeași perioadă de timp s-au schimbat 1-3 baterii.

Dar da, este consumabil și nu ar trebui să facă obiectul garanției decât în primele 12 luni de la achiziționare (în afara cazului în care se specifică ceva separat).
 
Eu stiam ca este specificat in certificatul de garantie cat exact se acorda acumulatorului. Cumparasem fostei prietene un laptop care avea doar 6 luni pentru acumulator care a cedat fix in a saptea. Al meu a avut 2 ani, am deschis ochii mai bine cand l-am cumparat :biggrin:
Oricum, spune-i prietenului tau sa se uite bine de tot prin certificat, trebuie sa fie specificat undeva. Daca nu este absolut nimic ar putea sa se duca si sa-i ia la intrebari.
 
Certificatul de garanție ar trebui să aibă o hârtie cu mult text în care se prezintă condițiile de garanție, nu doar niște cifre.
 
Scrie acolo ca "Prezentul certificat va fi insotit de o anexa...bla bla...prevaleaza asupra conditiilor inscrise in prezentul certificat de garantie". Are cumva o asemenea anexa?
 
Vezi daca scrie ceva pe site legat de asta, cand cumperi online accepti termeni si conditii care nu-s neaparat pe certificat. Altfel...garantie fortat obligat. :smile:
 
Back
Top