1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Gaming PC în carcasă mini ITX

Discussion in 'Ajutor: La cumpărături' started by Neo, Mar 9, 2012.

 1. Neo

  Neo Motan agresif

  Un prieten m-a rugat să-l ajut cu o configurație de PC care să ocupe cât mai puțin spațiu.

  Cerințe:
  - decent pentru gaming - World of Warcraft în principal;
  - lotsa RAM;
  - este nevoie și de un monitor;
  - musai mini ITX;
  - buget 2500 RON.

  Idei? Nu-mi dau seama ce carcasă acceptă o placă video mai pricopsită, majoritatea în formatul miniITX sunt și turtite de nu încape mai nimic în ele.

  Mulțumesc.
   
 2. miahi

  miahi Wizzard

  La unele carcase incase o placa inapta daca renunti la unitatea optica. dar costul unei carcase cat de cat pentru itx e mai mult de 20% din buget. Ar fi interesant de vazut daca nu e suficienta o placa integrata pentru jocurile mai simple.
   
 3. spooky51

  spooky51 Obi-Wan Kenobi's cousin

 4. Neo

  Neo Motan agresif

  Mnu.

  Mai bine ia laptop în banii ăia, de fapt asta era ideea inițială, dar am presupus că merge să scoți ++ performance din aceiași bani fără să te lăfăi cu spațiul, deci miniITX. Ok, să zicem mATX, idei? :biggrin:
   
 5. spooky51

  spooky51 Obi-Wan Kenobi's cousin

  Nu-i nitel cam exagerata treaba cu lipsa de spatiu? In fond orice calculator poate sta intr-un loc nefolosit, sub birou, langa birou, pe un raft deasupra biroului...
   
 6. L

  L factorul uman

  FM1 miniITX cu un quad-core (bleah) care are un 6550D, ca sa nu iti mai impui limitari de carcasa miniITX care accepta si placi video normale. De restul - ce-o-ncapea. :smile:
   
 7. Foxter

  Foxter Membru Senior

  @Neo

  Foxconn R2S-506 250W miniITX. Stiu ca asta e carcasa cu sursa ce o are un forumist MyGarage. Poate iti e utila si tie. Totusi nu am idee in privinta placilor de extensie suportate sau a calitatii sursei.
   
 8. lauru'_balauru'

  lauru'_balauru' Membru Senior

  Lian Li PC-Q25B? E carcasa perfecta pentru un NAS home-made dar cred ca se potriveste si pentru alte scopuri...
   
 9. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior

  La naiba, costa cat un NAS fara discuri :frown: Si nu are nici sursa, e doar niste tabla (de aluminiu) si un backplane.
   
 10. Neo

  Neo Motan agresif

  Aveți idee dacă în asta încape sursă standard și o placă video full size de tip GTX560Ti? Merci mult, Laur!

  L, aș prefera un proc Intel + cât mai mult RAM și o placă video serioasă.
   
 11. miahi

  miahi Wizzard

  În aia sigur încape o sursă standard și tot ce vrei, doar e imensă (față de chestiile ITX cel puțin; are 70% din volumul carcasei mele, Antec Sonata - care e un mid tower ATX). Nu e mini ITX, e micro ATX - și o carcasă mare pentru microATX. Specificațiile zic
  VGA Card length: 285mm
  PSU length: 190mm
  CPU cooler height: 115mm
   
 12. Neo

  Neo Motan agresif

  Oricum e mai mică decât o carcasă standard, de fapt asta e ideea, să fie cât mai mică. Plus că pare genul care merge tucked in într-un colț, frumos.
   
 13. L

  L factorul uman

  This? Desi mie nu-mi place. Accepta maxim mATX si placi video full-profile, dual-slot. Sursa pe format non-standard (reviziile noi vin cu electronica Seasonic, aceeasi electronica precum in cele FlexATX de pe Minuet/ISK-uri). E cea mai mica pe care o stiu, care accepta VGA-uri full-profile. Asta, si inca niste barebone-uri de la Shuttle/whatever.

  LE: Ia un schelet de rackmountable cu PCIe riser si monteaza-i totul intr-o cutie. :biggrin:
   
 14. miahi

  miahi Wizzard

  Lian Li-ul e mai altfel, trebuie să fie accesibil din 3 părți dacă îi pui unitate optică. Butonul de pornire e pe o parte, unitatea optică pe alta, cablurile pe alta.
   
 15. Neo

  Neo Motan agresif

  Butonul de pornire e în față și cablurile în spate. Clasic, aș spune :biggrin: Unitate optică nu cred că o să fie nevoie.

  Oricum, mai discut cu omul problema și vedem, mulțumesc mult pentru sugestii! :smile:
   
 16. wirespot

  wirespot Membru Senior

  Am înţeles din ceva review-uri că e prea înghesuită şi nici calitatea (deşi e Antec, care are pretenţii) nu e chiar extraordinară -- nişte panouri care nu se îmbină perfect etc. Asta acum cîţiva ani, poate au rezolvat genul ăsta de probleme. Dar dimensiunile rămîn o problemă, în sensul că totul e la limita absolută, va trebui potrivit la milimetru şi dacă vrei să schimbi ceva scoţi totul.

  NSK 3480 e mai decentă ca spaţiu, e cam cea mai mică în care te poţi totuşi mişca decent, doar că e mATX. Eu n-am reuşit să cobor sub dimensiunile ei. Mai sînt variantele "culcate", 1480 şi 2480, am şi o 2480 pe care o folosesc pe post de NAS dar n-aş folosi-o ca desktop, e prea plăcintă. Poate 1480 să fie mai ok, n-am văzut-o pe viu. Ca idee, 3480 e 20x35x35, 1480 e 12x40x40 şi 2480 e 20x50x50.