Gaming PC în carcasă mini ITX

Discussion in 'Ajutor: La cumpărături' started by Neo, Mar 9, 2012.

 1. Neo

  Neo Motan agresif Sugar daddy

  Un prieten m-a rugat să-l ajut cu o configurație de PC care să ocupe cât mai puțin spațiu.

  Cerințe:
  - decent pentru gaming - World of Warcraft în principal;
  - lotsa RAM;
  - este nevoie și de un monitor;
  - musai mini ITX;
  - buget 2500 RON.

  Idei? Nu-mi dau seama ce carcasă acceptă o placă video mai pricopsită, majoritatea în formatul miniITX sunt și turtite de nu încape mai nimic în ele.

  Mulțumesc.
   
 2. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  La unele carcase incase o placa inapta daca renunti la unitatea optica. dar costul unei carcase cat de cat pentru itx e mai mult de 20% din buget. Ar fi interesant de vazut daca nu e suficienta o placa integrata pentru jocurile mai simple.
   
 3. spooky51

  spooky51 Obi-Wan Kenobi's cousin

 4. Neo

  Neo Motan agresif Sugar daddy

  Mnu.

  Mai bine ia laptop în banii ăia, de fapt asta era ideea inițială, dar am presupus că merge să scoți ++ performance din aceiași bani fără să te lăfăi cu spațiul, deci miniITX. Ok, să zicem mATX, idei? :biggrin:
   
 5. spooky51

  spooky51 Obi-Wan Kenobi's cousin

  Nu-i nitel cam exagerata treaba cu lipsa de spatiu? In fond orice calculator poate sta intr-un loc nefolosit, sub birou, langa birou, pe un raft deasupra biroului...
   
 6. L

  L factorul uman

  FM1 miniITX cu un quad-core (bleah) care are un 6550D, ca sa nu iti mai impui limitari de carcasa miniITX care accepta si placi video normale. De restul - ce-o-ncapea. :smile:
   
 7. Foxter

  Foxter Membru Senior

  @Neo

  Foxconn R2S-506 250W miniITX. Stiu ca asta e carcasa cu sursa ce o are un forumist MyGarage. Poate iti e utila si tie. Totusi nu am idee in privinta placilor de extensie suportate sau a calitatii sursei.
   
 8. lauru'_balauru'

  lauru'_balauru' Membru Senior Sugar daddy

  Lian Li PC-Q25B? E carcasa perfecta pentru un NAS home-made dar cred ca se potriveste si pentru alte scopuri...
   
 9. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  La naiba, costa cat un NAS fara discuri :frown: Si nu are nici sursa, e doar niste tabla (de aluminiu) si un backplane.
   
 10. Neo

  Neo Motan agresif Sugar daddy

  Aveți idee dacă în asta încape sursă standard și o placă video full size de tip GTX560Ti? Merci mult, Laur!

  L, aș prefera un proc Intel + cât mai mult RAM și o placă video serioasă.
   
 11. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  În aia sigur încape o sursă standard și tot ce vrei, doar e imensă (față de chestiile ITX cel puțin; are 70% din volumul carcasei mele, Antec Sonata - care e un mid tower ATX). Nu e mini ITX, e micro ATX - și o carcasă mare pentru microATX. Specificațiile zic
  VGA Card length: 285mm
  PSU length: 190mm
  CPU cooler height: 115mm
   
 12. Neo

  Neo Motan agresif Sugar daddy

  Oricum e mai mică decât o carcasă standard, de fapt asta e ideea, să fie cât mai mică. Plus că pare genul care merge tucked in într-un colț, frumos.
   
 13. L

  L factorul uman

  This? Desi mie nu-mi place. Accepta maxim mATX si placi video full-profile, dual-slot. Sursa pe format non-standard (reviziile noi vin cu electronica Seasonic, aceeasi electronica precum in cele FlexATX de pe Minuet/ISK-uri). E cea mai mica pe care o stiu, care accepta VGA-uri full-profile. Asta, si inca niste barebone-uri de la Shuttle/whatever.

  LE: Ia un schelet de rackmountable cu PCIe riser si monteaza-i totul intr-o cutie. :biggrin:
   
 14. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  Lian Li-ul e mai altfel, trebuie să fie accesibil din 3 părți dacă îi pui unitate optică. Butonul de pornire e pe o parte, unitatea optică pe alta, cablurile pe alta.
   
 15. Neo

  Neo Motan agresif Sugar daddy

  Butonul de pornire e în față și cablurile în spate. Clasic, aș spune :biggrin: Unitate optică nu cred că o să fie nevoie.

  Oricum, mai discut cu omul problema și vedem, mulțumesc mult pentru sugestii! :smile:
   
 16. wirespot

  wirespot Membru Senior

  Am înţeles din ceva review-uri că e prea înghesuită şi nici calitatea (deşi e Antec, care are pretenţii) nu e chiar extraordinară -- nişte panouri care nu se îmbină perfect etc. Asta acum cîţiva ani, poate au rezolvat genul ăsta de probleme. Dar dimensiunile rămîn o problemă, în sensul că totul e la limita absolută, va trebui potrivit la milimetru şi dacă vrei să schimbi ceva scoţi totul.

  NSK 3480 e mai decentă ca spaţiu, e cam cea mai mică în care te poţi totuşi mişca decent, doar că e mATX. Eu n-am reuşit să cobor sub dimensiunile ei. Mai sînt variantele "culcate", 1480 şi 2480, am şi o 2480 pe care o folosesc pe post de NAS dar n-aş folosi-o ca desktop, e prea plăcintă. Poate 1480 să fie mai ok, n-am văzut-o pe viu. Ca idee, 3480 e 20x35x35, 1480 e 12x40x40 şi 2480 e 20x50x50.
   
 1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
  By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
  Dismiss Notice