Gaming PC în carcasă mini ITX

Neo

The Good Doctor
Un prieten m-a rugat să-l ajut cu o configurație de PC care să ocupe cât mai puțin spațiu.

Cerințe:
- decent pentru gaming - World of Warcraft în principal;
- lotsa RAM;
- este nevoie și de un monitor;
- musai mini ITX;
- buget 2500 RON.

Idei? Nu-mi dau seama ce carcasă acceptă o placă video mai pricopsită, majoritatea în formatul miniITX sunt și turtite de nu încape mai nimic în ele.

Mulțumesc.
 
La unele carcase incase o placa inapta daca renunti la unitatea optica. dar costul unei carcase cat de cat pentru itx e mai mult de 20% din buget. Ar fi interesant de vazut daca nu e suficienta o placa integrata pentru jocurile mai simple.
 
Intel GMA 4500 Dynamic Video Memory

Mnu.

Mai bine ia laptop în banii ăia, de fapt asta era ideea inițială, dar am presupus că merge să scoți ++ performance din aceiași bani fără să te lăfăi cu spațiul, deci miniITX. Ok, să zicem mATX, idei? :biggrin:
 
Nu-i nitel cam exagerata treaba cu lipsa de spatiu? In fond orice calculator poate sta intr-un loc nefolosit, sub birou, langa birou, pe un raft deasupra biroului...
 
FM1 miniITX cu un quad-core (bleah) care are un 6550D, ca sa nu iti mai impui limitari de carcasa miniITX care accepta si placi video normale. De restul - ce-o-ncapea. :smile:
 
Aveți idee dacă în asta încape sursă standard și o placă video full size de tip GTX560Ti? Merci mult, Laur!

L, aș prefera un proc Intel + cât mai mult RAM și o placă video serioasă.
 
În aia sigur încape o sursă standard și tot ce vrei, doar e imensă (față de chestiile ITX cel puțin; are 70% din volumul carcasei mele, Antec Sonata - care e un mid tower ATX). Nu e mini ITX, e micro ATX - și o carcasă mare pentru microATX. Specificațiile zic
VGA Card length: 285mm
PSU length: 190mm
CPU cooler height: 115mm
 
Oricum e mai mică decât o carcasă standard, de fapt asta e ideea, să fie cât mai mică. Plus că pare genul care merge tucked in într-un colț, frumos.
 
This? Desi mie nu-mi place. Accepta maxim mATX si placi video full-profile, dual-slot. Sursa pe format non-standard (reviziile noi vin cu electronica Seasonic, aceeasi electronica precum in cele FlexATX de pe Minuet/ISK-uri). E cea mai mica pe care o stiu, care accepta VGA-uri full-profile. Asta, si inca niste barebone-uri de la Shuttle/whatever.

LE: Ia un schelet de rackmountable cu PCIe riser si monteaza-i totul intr-o cutie. :biggrin:
 
Lian Li-ul e mai altfel, trebuie să fie accesibil din 3 părți dacă îi pui unitate optică. Butonul de pornire e pe o parte, unitatea optică pe alta, cablurile pe alta.
 
Butonul de pornire e în față și cablurile în spate. Clasic, aș spune :biggrin: Unitate optică nu cred că o să fie nevoie.

Oricum, mai discut cu omul problema și vedem, mulțumesc mult pentru sugestii! :smile:
 
This? Desi mie nu-mi place.

Am înţeles din ceva review-uri că e prea înghesuită şi nici calitatea (deşi e Antec, care are pretenţii) nu e chiar extraordinară -- nişte panouri care nu se îmbină perfect etc. Asta acum cîţiva ani, poate au rezolvat genul ăsta de probleme. Dar dimensiunile rămîn o problemă, în sensul că totul e la limita absolută, va trebui potrivit la milimetru şi dacă vrei să schimbi ceva scoţi totul.

NSK 3480 e mai decentă ca spaţiu, e cam cea mai mică în care te poţi totuşi mişca decent, doar că e mATX. Eu n-am reuşit să cobor sub dimensiunile ei. Mai sînt variantele "culcate", 1480 şi 2480, am şi o 2480 pe care o folosesc pe post de NAS dar n-aş folosi-o ca desktop, e prea plăcintă. Poate 1480 să fie mai ok, n-am văzut-o pe viu. Ca idee, 3480 e 20x35x35, 1480 e 12x40x40 şi 2480 e 20x50x50.
 
Back
Top