Forțarea actualizării de Android la HTC M8?

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Am luat ieri două HTC One M8 second hand. Fizic se prezintă în stare foarte bună, dar unul e cu Android 4.4 și celălalt cu Android 5. Niciunul nu găsește prin aplicația HTC de actualizare ultimul ROM oficial cu Android 6. S-a mai distrat cineva cu asta, sau mă duc la vreun service?

Pe net, HTC a publicat oficial doar pentru telefoanele din US pachetul de actualizare pentru instalare offline. Caut versiunea internațională.
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Da, oficial. Pe XDA zboară multe chestii experimentale și făcute pe genunchi. Asta ar merge dacă telefoanele ar fi la mine și m-aș descurca cu eventuale probleme, însă ele vor fi pasate părinților și lor le trebuie ceva care să funcționeze, cu niște garanții de la producător.
 

Styr

Follower of the old ways
Sugar daddy
Joined
Oct 14, 2003
Location
In the mist by the hills
Jaffar parca s-a jucat cu unu de-asta si ma tot freca la cap. Il tot facea GPE si inapoi:tongue:

Se pot gasi RUU-uri generice pentru Europa, dar daca telefoanele au fost luate de la ceva operator de-al nostru cred ca tre` sa scoata aia actualizarile, si nu prea se grabesc. Nu prea stiu cum e cu garantia daca pui un RUU generic
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Telefoanele sunt sh, nu mai e vorba de perioadă de garanție as in service autorizat gratuit. Nu mă interesează gratuitatea operațiunii ci rezultatul final în conformitate cu rigurozitatea producătorului. Că apoi îl rootez ca să prășesc bălăriile incluse de producător, asta e altceva :biggrin:
 

Styr

Follower of the old ways
Sugar daddy
Joined
Oct 14, 2003
Location
In the mist by the hills
Pai nu is operatiuni foarte complicate, cred ca le poti face singur. Daca tot vrei sa il rootezi si sa dai jos oem stuff nu mai bine il faci GPE si ai android curat?
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Android curat, ok, dar are full support pentru hardware, senzori, camere, gps, nfc etc., consum redus de energie și toate alea?

De fapt cam asta e nelămurirea, de ce au versiuni diferite de Android și nu le actualizează singur, nu cumva sunt platforme hardware diferite și un GPE le-ar brickui?
 

Styr

Follower of the old ways
Sugar daddy
Joined
Oct 14, 2003
Location
In the mist by the hills
La un moment dat google s-a plictisit si au venit cu ideea de GPE, si vindeau flagships cu android curat, nexus style. ROM-ul vine de la google cu full hardware suport. Easy mode si font mare, nuj:biggrin:

Cel mai probabil nu se acutalizeaza singure ca asteapta update-ul de la operator, care doarme. Chiar daca sunt libere de retea au un CID (carrier ID) care ii zice cam de unde ar trebui sa isi ia actualizarile(and some other shit).

GPE-ul in sine nu le brickuieste, pana sa ajungi sa poti instala un GPE rom ai toate sansele sa le rezolvi.
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Fck carriers. Facem probe - încep cu ăla cu Android 4. Cică tre' să fie bootloader unlocked și S-Off something, investigăm.
 

Jaffar

Wizard
Joined
Oct 20, 2003
Location
Giurgiu
puterfixer uite aici: http://www.htc.com/us/support/rom-downloads.html. Ia-ti unlocked / developer version.
Eu mi-am pus S.Team, SL2.0.1, merge perfect cu S-ON, bateria se descarca mult mai greu etc, vezi si tu ce-ti convine mai mult.

L.E. GPE si S.Team merg S-ON, doar ca nu poti face OTA updates ci doar manual flashing, nu e complicat. GPE s-a oprit prin iulie parca si nu mai apare nici o versiune noua, S.Team vad ca o intretin constant.
GPE are chestiile HTC built in, adica boomsound, dual camera.
Orice in afara de RUU oficial necesita unlock bootloader, e procedura pe site la HTC.
 
Last edited:

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
No bun - vorba lu' tata: pentru o primă încercare, a ieșit destul de prost :biggrin:

Am încercat pentru început cu telefonul care avea Android 4.4.2. Avea S-Off deja, a mai trebuit doar să fac bootloader unlock pe HTCdev. Apoi m-am chinuit să pun un recovery boot (se pare că nu avea ceva funcțional, dacă intram în recovery îmi apărea o iconiță de telefon cu un semnul exclamării într-un triunghi roșu) - ultimul TWRP 3.0.2-0-m8, dar care nu trecea de „entering recovery...”. Apoi ultimul TWRP din seria 2, 2.8.7-0-m8, cu același simptom. Apoi unul mai antic, 2.7.1-0-m8, care a funcționat. Am urmat tutorialul ăsta (care e o continuare la ăsta) pentru a instala HTC_One_M8_GPe_Marshmallow-6.0_MRA58K.H15_AROMA-Installer_Dec-04-16.zip de pe card, și iaca s-a făcut Android 6. Care bootează în 3 minute cu un mesaj roșu peste logo că e „development software” și nu poate activa WiFi. Magnific dar complet inutil.

Mai dau o șansă la Google Play edition, am găsit niște tutoriale cu imaginea OTA dar cică trebuie să pun original recovery la loc. :facepalm:
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Fmm că nu colaborează. Tocmai am încercat RUU-ul oficial de la HTC și nu-și dă seama ce ROM am pe telefon, așa că update-ul fails magnificently. Trebuie să-i bag un boot image mai vechi ca să accepte RUU? Sau să fac wipe complet la partiții, poate așa?
 

Styr

Follower of the old ways
Sugar daddy
Joined
Oct 14, 2003
Location
In the mist by the hills
Sa le luam pe rand, ROM-ul ala custom cel mai probabil nu a functionat pentru ca ala de obicei updateaza doar systemul. De la 4.2.2 pana la 6.0 au mai fost updatate o gramada de chestii, firmware, recovery, bootloader, chiar si partition layout-ul il mai schimba.

Teoretic puteai sa flash-uiesti ce lipsea peste ROM-ul ala si sa mearga wirelessul si ce mai lipsea. Acuma probabil ar fi bine sa faci un revert la un RUU mai vechi si sa incepi toata procedura de la inceput. Cel mai probabil o sa faca iar lock la bootloader.

Nuj daca am fost destul de clar, eventual da-mi un buzz pa gtalk or smth
 
Last edited:

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Explicația are sens, deci trebuie să găsesc undeva un RUU de Android 4.4.2 pentru HTC One M8, să aflu cum pot să-l instalez (probabil trebuie să găsesc și un recovery care să vrea să meargă), și apoi să fac update-uri incrementale or something. RUU-ul ăla ultimul de la HTC n-ar trebui să rezolve toate dependințele și firmware-urile lipsă?
 

Jaffar

Wizard
Joined
Oct 20, 2003
Location
Giurgiu
RUU-ul ăla ultimul de la HTC n-ar trebui să rezolve toate dependințele și firmware-urile lipsă?
Ba da. Lock bootloader, run ruu. Nu sunt 100% sigur daca merge sa lasi s-off. Sa nu pui S-ON, pentru ca sa treci inapoi pe S-OFF cred ca te costa 25E iara.
Eu in locul tau as face in felul urmator: gasesti pe xda firmware pentru ce cid / mid vrei. L-as pune pe ultimul, apoi custom rom, gen GPE. GPE are sense 7, s-team sense 8 plus optimizari.

L.E. RUU merge si s-off. Cu s-on merge doar spre versiuni de ruu superioare.
 
Last edited:

Styr

Follower of the old ways
Sugar daddy
Joined
Oct 14, 2003
Location
In the mist by the hills
Ba da, ar trebui sa rezolve, mai poti incerca sa faci lock la bootloader si sa vezi daca nuo ia RUU-ul de 6.0. De obicei latra daca ai modificari in system, bootloader unlocked, custom recovery, da` le fac overwrite din cate stiu io sau macar iti zice ce nu ii place.
 
Top Bottom