Ca tot am vazut topicul... o luam punctual:
1. Astral
Intotdeauna mi s-a raspuns la 9399. Ca uneori a durat mai mult, alteori mai putin, probabil ca acest lucru a depins de personalul alocat pe tura de noapte sau de disponibilitatea operatorilor de peste zi.
Niciodata nu m-au tratat ca pe o dobitoaca atunci cand, in timpul descrierii problemei, m-am impotmolit.
Nu contest ca au si minusuri, din pacate insa, nu cred ca depinde de ei.
2. Calitatea serviciilor/tech. support
Personal nu inteleg de ce trebuie sa se ajunga la cearta pt. ca o problema sa fie rezolvata, intr-un fel sau altul. recunosc, uneori imi vine sa dau cu telefonul de pamant. Insa, un borcan de miere turnat urgent in cap si excelentul zambet Colgate afisat in momentul in care apar probleme pot duce mult mai lesne la rezolvarea lor.
Firmele/companiile/intreprinderile la ora actuala dispun de personal mixt (in sensul de categorie de varsta, educatie - 7 ani de-acasa, studii, situatie financiara), incepand de la posturile normale pana la cele mai inalte functii. Tinand cont de acest aspect, nu pot decat sa sugerez o simpla metoda: avem probleme? Ok, ne urmarim interesul si suntem insistenti, fara a deveni "ghimpe in coaste". In mod cert se va rezolva... la un moment dat. tinand cont de finalitate, mai calcam sau nu mai calcam prin locul respectiv. Nimeni nu ne obliga sa cumparam de la Gheorghe, daca angajatii lui nu stiu sa trateze cu respect o situatie mai delicata.
Per total inca mai avem de invatat. Trebuie sa fim toti putin mai open minded.
3. Sindromul "Hai sa facem de rusine persoana (fizica/juridica) X si sa rada tot netul de ea
Ei... aici nu-mi place cum stau lucrurile. Nu contest faptul ca unii dintre voi au tot dreptul sa-si iasa din pepeni. dar nu asa se procedeaza. Problemele de acest gen se rezolva la locul cu pricina sau la OPC. NIMIC nu se va schimba daca stam si aruncam cu pietre in X si Y.
Din pacate insa, personalul OPC menit sa se ocupe de acest domeniu este fie in inferioritate dpdv al cunostintelor legate de rezolvarea unei probleme, fie coruptibil.
Si uite asa revenim la vechea poveste cu educatia si firul logic al unei actiuni.
Sunt enorm de multe de spus... iar discutiile virtuale sunt limitate de lipsa de timp si teribilismul unor useri (din fericire de pe alte forumuri; aici, slava Domnului, nu l-am intalnit decat la un masochist care vroia poze cu mine

).