Excursie in Apuseni

Discussion in 'Discuții cotidiene' started by LNT, Jun 19, 2013.

 1. LNT

  LNT Meşter Strică-Tot Sugar daddy

  Vreau sa fac o plimbare de vreo saptamana prin Apuseni si m-ar interesa locuri si locatii de vizitat dupa care sa-mi pot schita un traseu. Pe unde ati fost sau n-ati fost dar vreti sa ajungeti, orice sugestie ajuta. :smile:
   
 2. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  Padiș, Cheile Galbenei/izbucul Galbenei, Peștera Urșilor, Cetățile Ponorului, Peștera Scărișoara (dacă mai e ceva p-acolo). Poze de acum 10 ani. Traseul a început din Gârda de Sus - Scărișoara - Arieșeni - Padiș - Cetățile Ponorului - Cheile Galbenei - Poiana Florilor - Peștera Urșilor - Chișcău.
   
 3. Quark

  Quark zis şi Brucan Sugar daddy

  Rog precizati varsta, varsta soacrei insotitoare, meniul copiilor, conditii minime de cazare, cat de aproape sa fie un supermarket, etc... Altfel risti sa dormi cu XXX sub o prelata si sa admiri peisaje divine mancand sprot afumat cu ursul prins de cwr. :biggrin:

  LE: si eu sunt interesat de amanunte, este singura zona inca nevizitata.
   
 4. Neo

  Neo Motan agresif Sugar daddy

  Traseul ăsta mere și cu mașina?

  Întreb pentru că am fost acum mult timp în tabără pe-acolo și singurul lucru care mi-l aduc aminte este că drumurile nu se mai terminau :biggrin: Evident eram duși peste tot cu autobuz + autopicioare. Not sure about the ratio between the two though.
   
 5. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  Cam tot se poate face și cu mașina + câteva ore de mers pe jos de la mașină. Noi l-am făcut pe jos, cu cortu-n spate și fără urși. Un punct bun de vizitat ~toată zona e Padiș, unde se poate ajunge cu mașina (nu mi-e clar cât de bun e drumul).
   
 6. lai

  lai 370HSSV-0773H

  Ce zice miahi e bine. :smile: Am fost cu masina prin zona respectiva acu' vreo 2 ani. Garda de sus e un punct bun de inceput, pestera/ghetarul de la Scarisoara inca mai poate fi vizitat(a). Drumurile sunt/erau bune, majoritatea chestiilor interesante sunt accesibile cu masina, plus cateva mici plimbari pe propiile picioare.
   
 7. LNT

  LNT Meşter Strică-Tot Sugar daddy

  Accesibil cu masina e bun, accesibil pe jos pentru drumetii/plimbari scurte e foarte bun. Ideea e ca e de preferat sa ajung cu masina intr-o locatie cu cazare si eventual de acolo sa pot pleca de nebun pe jos si sa ma intorc seara inapoi la cazare.
   
 8. lai

  lai 370HSSV-0773H

  La Garda de sus exact asta am facut si noi. Ne-am cazat la o pensiune pe acolo si am luat-o la picior catre diversele atractii. Ca pseudorecomandare, la Mama Uta am mancat destul de bine (portii mari si mancare buna).
   
 9. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  Noi doar ne-am "cazat" la Mama Uța, de mâncat nu mai aveam chef, că eram terminați. Microbuzul care trebuia să ne ducă până acolo a capitulat la Sighișoara, așa că am schimbat vreo 2 trenuri și o remorcă de ARO până am ajuns la Gârda, prin Sighișoara și Alba Iulia, după mult mai multe ore decât era planificat. Oricum era plănuit să fim self-sufficient până ieșim în cealaltă parte a munților, așa că a fost ok.
   
 10. Quark

  Quark zis şi Brucan Sugar daddy

  BTW, desi stiu ca stiati, 40 de pagini AICI.

  LE: Daca gasesti ceva interesant, baga te rog si tu la GPS and share. :smile:
   
 1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
  By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
  Dismiss Notice