Excursie in Apuseni

LNT

Meşter Strică-Tot
Sugar daddy
Vreau sa fac o plimbare de vreo saptamana prin Apuseni si m-ar interesa locuri si locatii de vizitat dupa care sa-mi pot schita un traseu. Pe unde ati fost sau n-ati fost dar vreti sa ajungeti, orice sugestie ajuta. :smile:
 
Padiș, Cheile Galbenei/izbucul Galbenei, Peștera Urșilor, Cetățile Ponorului, Peștera Scărișoara (dacă mai e ceva p-acolo). Poze de acum 10 ani. Traseul a început din Gârda de Sus - Scărișoara - Arieșeni - Padiș - Cetățile Ponorului - Cheile Galbenei - Poiana Florilor - Peștera Urșilor - Chișcău.
 
Vreau sa fac o plimbare de vreo saptamana prin Apuseni si m-ar interesa...

Rog precizati varsta, varsta soacrei insotitoare, meniul copiilor, conditii minime de cazare, cat de aproape sa fie un supermarket, etc... Altfel risti sa dormi cu XXX sub o prelata si sa admiri peisaje divine mancand sprot afumat cu ursul prins de cwr. :biggrin:

LE: si eu sunt interesat de amanunte, este singura zona inca nevizitata.
 
Padiș, Cheile Galbenei/izbucul Galbenei, Peștera Urșilor, Cetățile Ponorului, Peștera Scărișoara (dacă mai e ceva p-acolo). Poze de acum 10 ani. Traseul a început din Gârda de Sus - Scărișoara - Arieșeni - Padiș - Cetățile Ponorului - Cheile Galbenei - Poiana Florilor - Peștera Urșilor - Chișcău.

Traseul ăsta mere și cu mașina?

Întreb pentru că am fost acum mult timp în tabără pe-acolo și singurul lucru care mi-l aduc aminte este că drumurile nu se mai terminau :biggrin: Evident eram duși peste tot cu autobuz + autopicioare. Not sure about the ratio between the two though.
 
Cam tot se poate face și cu mașina + câteva ore de mers pe jos de la mașină. Noi l-am făcut pe jos, cu cortu-n spate și fără urși. Un punct bun de vizitat ~toată zona e Padiș, unde se poate ajunge cu mașina (nu mi-e clar cât de bun e drumul).
 
Ce zice miahi e bine. :smile: Am fost cu masina prin zona respectiva acu' vreo 2 ani. Garda de sus e un punct bun de inceput, pestera/ghetarul de la Scarisoara inca mai poate fi vizitat(a). Drumurile sunt/erau bune, majoritatea chestiilor interesante sunt accesibile cu masina, plus cateva mici plimbari pe propiile picioare.
 
Accesibil cu masina e bun, accesibil pe jos pentru drumetii/plimbari scurte e foarte bun. Ideea e ca e de preferat sa ajung cu masina intr-o locatie cu cazare si eventual de acolo sa pot pleca de nebun pe jos si sa ma intorc seara inapoi la cazare.
 
La Garda de sus exact asta am facut si noi. Ne-am cazat la o pensiune pe acolo si am luat-o la picior catre diversele atractii. Ca pseudorecomandare, la Mama Uta am mancat destul de bine (portii mari si mancare buna).
 
Noi doar ne-am "cazat" la Mama Uța, de mâncat nu mai aveam chef, că eram terminați. Microbuzul care trebuia să ne ducă până acolo a capitulat la Sighișoara, așa că am schimbat vreo 2 trenuri și o remorcă de ARO până am ajuns la Gârda, prin Sighișoara și Alba Iulia, după mult mai multe ore decât era planificat. Oricum era plănuit să fim self-sufficient până ieșim în cealaltă parte a munților, așa că a fost ok.
 
BTW, desi stiu ca stiati, 40 de pagini AICI.

LE: Daca gasesti ceva interesant, baga te rog si tu la GPS and share. :smile:
 
Back
Top