EVGA GTX 260 + Sony Bravia KDL-26P3000

korby

The Cleavemaster
Sugar daddy
Joined
Jun 4, 2006
Messages
2,812
Încă odată, mă mâncă în freză. În special pt. că am mutat mobila prin casă şi nu se mai vede chiar aşa bine la monitor, stând în pat.

Se dă o placă EVGA GTX 260 şi un Sony KDL-26P3000 (netu' zice că LCD / 26" / 1366 x 768 / 800:1 / 6000:1 / PAL). Din câte îmi amintesc, ambele au mufe HDMI. Ce sârme am nevoie şi ce setări trebuie să fac în WinXP/7 (încă nu-s hotărât la care rămân)?

Mulţumesc.
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,833
Nicio setare specială la 7, îți trebuie cablu HDMI tată-tată, depinde și ce mufe ai. Dacă mufa de la placa video e la fel ca aia de la PC, e tată-tată. Ia unul gold-plated și mai sănătos, nu subțirime ieftină, că se simte.
 

korby

The Cleavemaster
Sugar daddy
Joined
Jun 4, 2006
Messages
2,812
Mno stai că nici nu ştiu care-i mufa HDMI. :goofy:
 

unic

Membru Senior
Joined
Nov 28, 2003
Messages
458
E dreptunghiulară (more or less). Daca ai HDMI la ambele, e ușor. Dacă ai doar la televizor, vezi că sunt cabluri HDMI-DVI. La mine asta e situația, și eu am un Sony, și l-am pus extended desktop. Când vreau să mă uit la un film pe TV doar trag fereastra cu filmul pe TV și o maximizez.
 

korby

The Cleavemaster
Sugar daddy
Joined
Jun 4, 2006
Messages
2,812
Pe TV le-am găsit, sunt două mufe. Pe placă nu mă pot uita acum (dacă mut carcasa, fac scurt la sursă din cauza conectorului spart :capu:), pe Gugle am găsit doar 2*DVI + un anume "HDTV-7".
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,833
Atunci ai nevoie de un cablu HDMI tată-tată și un adaptor DVI tată - HDMI mamă. Sugerez această abordare, pentru că acel cablu HDMI poate-l vei mai folosi și la altceva, un cablu DVI - HDMI este doar pentru PC-use și poate ajunge mai scump decât cablu HDMI + adaptor.
 

dreamer

Little Devil
Joined
Mar 22, 2004
Messages
1,860
Posibil sa existe adaptor DVI -> HDMI in pachetul placii, verifica inainte sa cumperi.
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
Am eu unul, şi nicio şansă să îl folosesc în viitorul apropiat. Want?
 

dreamer

Little Devil
Joined
Mar 22, 2004
Messages
1,860
La placa mea (Sapphire HD4850) am primit un asemenea adaptor in pachet, il cuplez la o mufa DVI de pe placa si voila, am HDMI. Cool, nu? :goofy:
 

korby

The Cleavemaster
Sugar daddy
Joined
Jun 4, 2006
Messages
2,812
M-am uitat în bagaju' de mufe şi sârme, n-am găsit. Posibil să fi fost, nu îmi amintesc.
W4P, a ţ-şpea oară, repeat after me... Cluj, Cluj, Cluj, Cluj, Cluj. :smile: Mulţumesc oricum!

Am găsit HDMI -> DVI (5m) la 41 de lei, da' încă n-am luat. Merje?
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,833
Yeap, dar sună cam prea bine. Vezi calitatea cablului (grosime, greutate, etc) + mufe haurite :biggrin: Plus să fie HDMI tată și DVI tată.
 

korby

The Cleavemaster
Sugar daddy
Joined
Jun 4, 2006
Messages
2,812
Erm... cam 5mm grosime? Haurite nu cre'că-s mufele, nici nu-mi prea trebuie, oricum mă uit rar la filme şi ăsta o să fie numa' un moft. Tată-tată.
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Messages
3,324
10 METRI 80 RON, cam atat am dat eu pe al meu si nu e doar de moft, am vazut o gramada de filme si seriale - la mine cel mai popular post TV este HDMI1. :biggrin:
 

korby

The Cleavemaster
Sugar daddy
Joined
Jun 4, 2006
Messages
2,812
Mno aşe, pe atunci n-am apucat să cumpăr sârmă, săptămâna trecută n-au avut şi acu' mi-au dat un HDMI tată -> DVI tată cu 29 de lei.
Vâr sârma, dau detect, îmi dispar iconiţele de pe desktop :disperat:, selectez modul "PC" la TV, pe care îmi apare "Fără SYNC" şi cam atât.

Now what?
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,833
Mod HDMI la TV (1, 2, 3, sau care e, vezi că scrie pe mufa de intrare unde ai înfipt cablul), nu PC, că pe PC încearcă să detecteze semnal pe intrarea VGA. :biggrin:
 

korby

The Cleavemaster
Sugar daddy
Joined
Jun 4, 2006
Messages
2,812
Aşe, pân' la urmă merge pus pe AV4/5 (în funcţie de mufa în care-i băgată sârma). Pt. sunet pe TV bănuiesc că-mi trebuie alte cabluri? :biggrin:
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,833
Doar Sony sunt suficient de imbecili încât să noteze HDMI ca AV :biggrin:

Pentru sunet trebuie fie să conectezi placa de sunet la placa video și vei avea sunet prin HDMI direct către TV, fie să folosești sunetul de la PC (caz în care îți trebuie cablu de la PC spre TV). Nu văd de ce te-ai complica să scoți sunet prin TV, mai ales dacă ai boxe măcar decente la PC.
 

korby

The Cleavemaster
Sugar daddy
Joined
Jun 4, 2006
Messages
2,812
CjC 2.1 FTW (deşi, aş lua nişte Microlab Solo 6, da' să vedem cum iese cu mălaiu'). :biggrin: Cum conectez placa de sunet (integrată, Infinity P965) cu placa video?
 
Top Bottom