Diverse probleme cu accesul la internet

Cateodata piticii costa bani. Si in cazul in care operatorul are o afacere care trebuie sa genereze profit ... ai raspunsul.

Sunt plecat in vacanta. Nu-mi merge GRE. Pachetele laptop -> router-ul de acasa sunt OK, pachetele router -> laptop nu ajung. TCP, UDP, ICMP merg. Am testat prin wireless-ul hotelului si prin internetul mobil. Peste tot este acelasi provider: RDS. Acasa am IP public, pe laptop am doar NAT.

Cum aflu daca problema e la mine sau la RDS?

Problemele de genul vin de la MTU - fiind encapsulare, adaugă headere și poate să depășească MTU pe vreun segment, și atunci pachetul e dropped. Soluția e să faci enforce la un MTU mai mic. Afli dacă problema e la tine sau la RDS prin sniffing pe fiecare bucată de rețea.

Nu-i de la MTU. Nu ajung nici pachetele cu negocierea conexiunii, care au sub 30 bytes. Le vad plecand prin pppoe si prin eth2, dar nu ajung la laptop.
Pana la urma am folosit wg si gata. Eram doar curios daca nu cumva este un nou mod de enshittification.

Last edited:
Pai si nu e mai usor sa intrebi pe RDS? Ei au tot ce le trebuie sa te lamureasca, noi stim extrem de putin despre reteaua lor.

Back