1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Display stuff gone bad

Discussion in 'Ajutor: Software și sisteme de operare' started by Gabriela, Sep 12, 2010.

 1. Gabriela

  Gabriela Dominion Sugar daddy

  Se dă un laptop Toshiba cu vreo 5-6 ani buni de utilizare în spate și o placă video nVidia of sorts (revin și cu modelul exact, dacă ajută la ceva și dacă îl aflu între timp).

  Și se dau imaginile de mai jos, cu <ceva> ce se întâmplă de vreo 2-3 zile fără nicio posibilă explicație, vreun eveniment declanșator sau ceva de gen.

  DSC06905.jpg DSC06907.jpg DSC06906.jpg

  Cine e de vină pentru <ceva>-ul ăla? M-am "jucat" cu safemodes, refresh rates, rezoluții, culori, drivere de diplay etc etc, fără niciun rezultat. Menționez că artefactele alea apar în general când mișc ferestre (random example) și dispar temporar la refresh-uri.

  Nici nu știu exact ce să caut pe net. :what: Am ce să-i mai fac software-wise, are vreo legătură? Sau backup, împachetat și trimis la service / aruncat și luat altul scrie pe el?
   
 2. puterfixer

  puterfixer Administrator Sugar daddy

  Am mai pățit ceva similar înainte să se ardă placa video - nu știu dacă procesorul sau memoriile, tind să cred că ultimele. Dar placa video avea memorie dedicată; la laptop probabil folosește o parte din memoria sistemului, deci... nu-s sigur. În orice caz, problema e hardware, nu e din software.

  Ce memorii are? SDR? DDR?
   
 3. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  Same here, memoria video - testat pe viu cu placi video gen S3 Virge cu memoria pe sloturi (se putea adauga sau schimba dupa gust).
  [​IMG]
   
 4. Neo

  Neo Motan agresif Sugar daddy

  Eu aș înclina spre placa video. Post configurație plx. Dacă e ieșit din garanție cred că pot să te ajut :smile:
   
 5. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  Neo, ce inseamna placa video? GPU sau memorii? Restul pieselor sunt in general nesemnificative pentru asemenea simptome.
   
 6. L

  L factorul uman

  GPU-ul e ala mai sensibil la caldura.
   
 7. Neo

  Neo Motan agresif Sugar daddy

  Este problema care apare și la PS3 și la XBox 360 și la mai multe GPUuri de laptops. Se poate rezolva (cred) cu un reheat al GPUului, dacă și numai dacă nu este cum e la un laptop al unui prieten, cu GPUul înconjurat de un mastic pus fix pe acolo pe unde ar trebui să sufle aerul cald.
   
 8. war4peace

  war4peace Membru Senior

  Eu zic că e de la memoria video. Cum zice şi Adrian, văzut placă cu comportament similar şi i-au fost schimbate memoriile şi s-a rezolvat.
   
 9. nicolin

  nicolin Membru

  Gabriela, cateva intrebari:
  - cum il cheama exact pe laptop Adica despre ce model anume vorbim?
  - acel subsistem grafi este, cumva, de tip MXM?
  - problema afisarii incorecte apare si la boot-are? Daca intri in BIOS apar aceleasi artefacte?
   
 10. Gabriela

  Gabriela Dominion Sugar daddy

  Scuze că n-am revenit cu detaliile, însă n-am apucat să văd exact ce și cum e. Artefactele apar și la boot-are. Când am încercat să intru în safemode, mă chinuiam să citesc printre simboluri si smiley-faces în loc de litere. :biggrin:

  Oricum, momentan a ajuns într-un service, se pare că placa video e de vină, dar am înțeles că ar trebui schimbată toată placa de bază for some reason, lucru care probabil nu se va întâmpla. Merci oricum, e un laptop de serviciu, nu mă bag la șurubăreală &co. Întrebam doar dacă am ce altceva să-i fac soft-wise. Se pare că singurul pseudo-remediu (temporar) e dezactivarea accelerării grafice.
   
 11. Neo

  Neo Motan agresif Sugar daddy

  Mda, ăsta e semn clar că GPU a crăpat dpdv al prinderii de placa de bază :biggrin: În service-ul ăla nu e nimeni care să prindă GPU în epoxi la capete și să-i sufle ceva aer cald pe sub el? :biggrin:
   
 12. Dashu

  Dashu Membru

  Nah, ăia schimbă cu totu. Dacă e în garanție, nu doare pe nimeni, dacă nu, firma află cât costă reparația și preferă să ia un laptop nou.
   
 13. Gabriela

  Gabriela Dominion Sugar daddy

  What he said. ^^

  S-a făcut o cerere pentru laptop nou. :biggrin:
   
 14. LNT

  LNT Meşter Strică-Tot Sugar daddy

  Laptop FS, imaginea apare bruiată. Uneori marginea de jos e albită. Placa video e onboard, a fost desfăcut pentru verificarea mufelor, sunt ok. Colțurile de sus sunt negre fiindcă așa le-a prins aparatul foto. Idei de la ce ar putea veni defectul? Eventual un service?
   

  Attached Files:

 15. L

  L factorul uman

  Dacă pe mufa VGA totul e OK, atunci LCD-ul trebuie înlocuit cu totul.
   
 16. whiskas

  whiskas Chronic suicidal

  Asta nu e bine. :frown: