Display stuff gone bad

Gabriela

Dominion
Sugar daddy
Se dă un laptop Toshiba cu vreo 5-6 ani buni de utilizare în spate și o placă video nVidia of sorts (revin și cu modelul exact, dacă ajută la ceva și dacă îl aflu între timp).

Și se dau imaginile de mai jos, cu <ceva> ce se întâmplă de vreo 2-3 zile fără nicio posibilă explicație, vreun eveniment declanșator sau ceva de gen.

DSC06905.jpg DSC06907.jpg DSC06906.jpg

Cine e de vină pentru <ceva>-ul ăla? M-am "jucat" cu safemodes, refresh rates, rezoluții, culori, drivere de diplay etc etc, fără niciun rezultat. Menționez că artefactele alea apar în general când mișc ferestre (random example) și dispar temporar la refresh-uri.

Nici nu știu exact ce să caut pe net. :what: Am ce să-i mai fac software-wise, are vreo legătură? Sau backup, împachetat și trimis la service / aruncat și luat altul scrie pe el?
 
Am mai pățit ceva similar înainte să se ardă placa video - nu știu dacă procesorul sau memoriile, tind să cred că ultimele. Dar placa video avea memorie dedicată; la laptop probabil folosește o parte din memoria sistemului, deci... nu-s sigur. În orice caz, problema e hardware, nu e din software.

Ce memorii are? SDR? DDR?
 
Same here, memoria video - testat pe viu cu placi video gen S3 Virge cu memoria pe sloturi (se putea adauga sau schimba dupa gust).
File:DIAMONDSTEALTH3D2000-top.JPG
 
Eu aș înclina spre placa video. Post configurație plx. Dacă e ieșit din garanție cred că pot să te ajut :smile:
 
Neo, ce inseamna placa video? GPU sau memorii? Restul pieselor sunt in general nesemnificative pentru asemenea simptome.
 
Este problema care apare și la PS3 și la XBox 360 și la mai multe GPUuri de laptops. Se poate rezolva (cred) cu un reheat al GPUului, dacă și numai dacă nu este cum e la un laptop al unui prieten, cu GPUul înconjurat de un mastic pus fix pe acolo pe unde ar trebui să sufle aerul cald.
 
Eu zic că e de la memoria video. Cum zice şi Adrian, văzut placă cu comportament similar şi i-au fost schimbate memoriile şi s-a rezolvat.
 
Gabriela, cateva intrebari:
- cum il cheama exact pe laptop Adica despre ce model anume vorbim?
- acel subsistem grafi este, cumva, de tip MXM?
- problema afisarii incorecte apare si la boot-are? Daca intri in BIOS apar aceleasi artefacte?
 
Scuze că n-am revenit cu detaliile, însă n-am apucat să văd exact ce și cum e. Artefactele apar și la boot-are. Când am încercat să intru în safemode, mă chinuiam să citesc printre simboluri si smiley-faces în loc de litere. :biggrin:

Oricum, momentan a ajuns într-un service, se pare că placa video e de vină, dar am înțeles că ar trebui schimbată toată placa de bază for some reason, lucru care probabil nu se va întâmpla. Merci oricum, e un laptop de serviciu, nu mă bag la șurubăreală &co. Întrebam doar dacă am ce altceva să-i fac soft-wise. Se pare că singurul pseudo-remediu (temporar) e dezactivarea accelerării grafice.
 
Mda, ăsta e semn clar că GPU a crăpat dpdv al prinderii de placa de bază :biggrin: În service-ul ăla nu e nimeni care să prindă GPU în epoxi la capete și să-i sufle ceva aer cald pe sub el? :biggrin:
 
Nah, ăia schimbă cu totu. Dacă e în garanție, nu doare pe nimeni, dacă nu, firma află cât costă reparația și preferă să ia un laptop nou.
 
Laptop FS, imaginea apare bruiată. Uneori marginea de jos e albită. Placa video e onboard, a fost desfăcut pentru verificarea mufelor, sunt ok. Colțurile de sus sunt negre fiindcă așa le-a prins aparatul foto. Idei de la ce ar putea veni defectul? Eventual un service?
 

Attachments

  • 01052011(008).jpg
    01052011(008).jpg
    707.1 KB · Views: 37
Dacă pe mufa VGA totul e OK, atunci LCD-ul trebuie înlocuit cu totul.
 
Back
Top