Discutii generale despre carcase

WhatsApp Image 2023-06-30 at 18.35.53.jpeg

Talking about these?
 
OK, am comandat un bax de ventilatoare, e de cateva ore in depozitul curierului cu sanse sa ajunga la mine maine, cel tarziu luni, o sa vad daca rezolv problema zgomotului. Cu ventilatoarele vechi deconectate e in regula, se aude un pic cel de pe sursa dar nu cat sa acopere muzica de pe boxe.
 
  • Like
Reactions: Neo
Am pus ventilatoarele noi. Inainte de asta am facut un test, am cuplat pe rand cate unul din cele vechi si unul nou: diferenta de zgomot e uriasa, dar si cea de turatie si air flow; cele noi merg la turatie mai mica in aceleasi conditii, va trebui sa modific setarile din UEFI sa le pun la o turatie ceva mai mare. Ventilatoarele vechi, Corsair, sunt dintr-un kit de water cooling pentru procesor, parca erau facute pentru a raci radiatorul, desi functioneaza si ca ventilatoare de carcasa pentru ca au acelasi conector, dar se comporta diferit.
 
Corsair erau "pressure-optimized". Facute sa sufle in ceva restrictiv dpdv airflow.
De unde si efortul/zgomotul crescut, I guess.
 
Caut o carcasa mai compacta mATX in locul Antec SLK1650B, parca. Antec e prea mare pentru carat in portbagaj, ocupa aproape 1/3 din cauza geometriei, nici nu incape vertical.

Am gasit Asus Prime AP201 care pare echilibrata, 33 de litri in loc de aproape 44; nu e nici cea mai mica (Antec NX200 are 26 de litri, dar nu se gaseste) si nici cea mai fancy, dar are USB-C si 2 USB-A, e rezonabil de mica si nu prea scumpa.

Exista vreo alta carcasa demna de luat in seama? Placa de baza e mATX si am o nVidia 4060 de bagat inauntru, in rest nimic, zero storage prins pe carcasa, fara watercooling sau briz-brizuri.
 
Nu-s multe opțiuni încă în producție sau pe piața RO. Ar mai fi un Aerocool, dar e cam la limită pentru o placă grafică din seria 40 (pare să suporte o placă de 26cm cu un ventilator din față nemontat), sau un Chieftec cu design interior de acum 20 de ani (prea puțină răcire pentru ceva modern).
 
Ce e cu toate unitatile alea optice? FDD inteleg, a ramas din 1985, dar 4 unitati optice? Sunt folosite vreodata?
 
Sunt doua PC-uri in carcasa.
La primul PC:
1) Plextor PX-W4012TA pentru citit CD-uri zgariate, o conectez doar la nevoie, in loc de 2).
2) TEAC CD-W524E pentru scris CD-uri si singura unitate cu suport Mount Rainier
3) NEC ND-4570A singura unitate cu C2 error information, pentru verificat calitatea CD/DVD-urilor si pentru extras audio de pe CD-uri in stare buna
La al doilea PC:
4) TSST SH-182, unitatea CD/DVD de uz curent
 
Și totuși, de ce nu stick-uri USB, că-s ieftine, pe toate gardurile, de capacități mai mari și mai versatile din toate punctele de vedere? Sau încă mai ții de hardware ce nu are USB 2??
 
Ce scrisoare... mai degraba stoc options. :D

Eu am aruncat toata colectia de CD/DVD/BD scrise dealungul timpului acum vreo 3-4 ani, vreo 400-500 de bucati. Vechile unitati optice din cele 2 PC-uri imi spuneau ca 95% din ele sunt complet necitibile, dar o unitate optica noua pe USB imprumutata de la work a citit tot si am recuperat 100% din datele pe care mi le doream de pe ele. In unul din sisteme am pastrat unitatea optica din motivul descris mai sus, nu mai am capacul 5.25" de la carcasa, dar nu e conectat pentru ca oricum nu mai citeste nimic si nici nu mai am ce-i da sa citeasca.

Acum tot e pe HDD-uri, in dulapul in care inainte erau DVD-uri. Chiar si cand o sa dispara SATA cred ca tot se vor gasi ceva adaptoare SATA-USB ca sa le pot accesa la nevoie.
 
Sper măcar că ENEL îți trimite anual o scrisoare de mulțumire.
Acum tot e pe HDD-uri
Reminder - discurile pierd din magnetizare în timp, trebuie periodic să citești și să rescrii datele 1:1 pe disc ca să se împrospăteze intensitatea magnetizării. E ceva utilitar de Windows pentru asta, e freeware vechi de 10+ ani, dacă mi-aș aminti și cum îi zice...
 
Sincer chiar daca pierd tot dulapul ala, viata mea este in lumea reala. :) Iar ce conteaza cu adevarat, gen poze de familie, sunt copiate in cel putin 2 locatii diferite. Restul este nice to have, ca sa zic asa.
 
Back
Top