Mă trezesc azi că clientul VPN Cisco vrea un restart după ce s-a actualizat la 5.ceva. Fine, whatever, hai. Și așa era versiunea 4.x e veche. Restart și... nu mai am wifi. Stă într-un loop continuu că se conectează, așteaptă o groază să se autentifice, iar se deconectează. WTF?
2 ore de troubleshooting mai târziu, am dezinstalat tot ce e Cisco și am instalat iar versiunea veche, cu care Windows-ul se poate conecta fără probleme la AP-ul meu. Dar la prima conectare la VPN-ul clientului, iar îmi instalează automat ultima versiune (setare în VPN headend-ul clientului, nu pot face nimic), și dup-aia ciuciu conectare la WiFi.
Am lucrat toată ziua chinuit cu un fir de rețea prea scurt, și acuma seara îi dau de cap după altă oră de research. Ceva din noul client Cisco nu se pupă cu autentificarea WPA3-PSK/AES din motive de PMF care trebuie să fie nuștiucum. Dar dacă activez drăcia aia în Access Point, 1) nu mai merge garantat nimic care nu e compatibil cu WPA3 ci doar WPA2, gen imprimantele de etichete, și 2) nici alea cu WPA3 nu se mai conectează. Mi-am tăiat singur craca pe 2 laptopuri, noroc cu telefonul de pe care am putut cumva să intru pe controllerul Omada.
Și iată, dragii moșului, cum WPA2-ul rămâne baza.