Marius '95
troubleShooter
Tot ce ai enumerat acolo ca aspecte negative sunt exact partile frumoase din Miranda. Poate unii nu vor sa foloseasca X sau Y functie, si atunci de ce sa obligi toti utilizatorii sa le aiba? Ar fi doar bloatware ca toate celelate IM-uri. Miranda, pachetul de downloadat, este doar baza. A fost facut pentru a fi folosit cu plugin-uri.
In afara de cele incluse, eu am:
- Database Editor++ = spune numele
- History++ = inlocuitor pentru history-ul defaul. Are functii search, export, etc.
- KeepStatus = pentru reconectare
- Message Notify = popup cand primesc mesaj nou (la mine este setat sa nu creeze direct fereastra de chat, ca ma scoate din jocuri)
- MirandaComm = chat audio/video, doar pentru utilizatorii Miranda
- NewEventNotify = la fel ca Message Notify, inca nu m-am decis pe care sa-l pastrez. Inclin spre ăsta.
- NewRemoteExec (NRemX) = executie programe de la distanta
- Ping Protocol = Creaza cate un contact in lista pentru fiecare destinatie ping adaugata. Arata contactul Online sau N/A in functie de ping.
- ProtoLink = Deschide Miranda la click-ul pe link-uri gen ymsg://
- ShellFileSend = Meniu contextual Miranda la Send To.
- Status Statistics = Creaza statistici cu orele la care fiecare contact este online.
- StopSpam = Asta e fain. Cand un utilizator necunoscut imi trimite un mesaj, plugin-ul NU afiseaza mesajul, dar ii pune respectivului o intrebare. Daca nu primeste raspunsul corect, ignora mesajul. Foarte util contra botilor.
- Tip Info = Tooltip cu status pentru fiecare contact.
- Variables = Ofera acces din alte plugin-uri la orice variabila din Miranda.
- Weather = spune numele
- Winamp Notify = Afiseaza melodia din Winamp ca tooltip. Introduce si cateva variabile (accesibile cu Variables) si comanda /music care introduce numele melodiei in chat.
- WinPopupProto = NET SEND, WinPopup, mailslots, etc.
- Yet Another Popup Plugin (YAPP) = popup-uri simple, fara grafica
Acum, referitor la ce iti trebuie tie:
- Popup-uri - vezi mai sus
- Auto reconnect - vezi mai sus
- Sounds stie "by default", chiar si prin PC Speaker, dar trebuie sa le activezi si sa alegi .wav-urile daca e cazul.
- Nu recunoaste grupurile din nici un protocol pentru simplul motiv ca nu este nevoie. Iti poti crea propriile grupuri, subgrupuri, etc. in functie de criterii MUUUULT mai permisive decat cele MSN sau Yahoo.
BTW, plugin-ul Yahoo n-a mai fost actualizat de multa vreme. Cred ca a ramas orfan.
- Cu multiaccounts nu te pot ajuta. N-am folosit niciodata. Stiu ca se poate face chestia asta, dar nu am nicaieri doua conturi.
- Daca tot n-ai destule optiuni cat sa-l setezi sa faca ce vrei, exista MSP, scriptologie PHP5 pentru Miranda. Eu nu-l am ca nu merge in Win98.
In afara de cele incluse, eu am:
- Database Editor++ = spune numele
- History++ = inlocuitor pentru history-ul defaul. Are functii search, export, etc.
- KeepStatus = pentru reconectare
- Message Notify = popup cand primesc mesaj nou (la mine este setat sa nu creeze direct fereastra de chat, ca ma scoate din jocuri)
- MirandaComm = chat audio/video, doar pentru utilizatorii Miranda
- NewEventNotify = la fel ca Message Notify, inca nu m-am decis pe care sa-l pastrez. Inclin spre ăsta.
- NewRemoteExec (NRemX) = executie programe de la distanta
- Ping Protocol = Creaza cate un contact in lista pentru fiecare destinatie ping adaugata. Arata contactul Online sau N/A in functie de ping.
- ProtoLink = Deschide Miranda la click-ul pe link-uri gen ymsg://
- ShellFileSend = Meniu contextual Miranda la Send To.
- Status Statistics = Creaza statistici cu orele la care fiecare contact este online.
- StopSpam = Asta e fain. Cand un utilizator necunoscut imi trimite un mesaj, plugin-ul NU afiseaza mesajul, dar ii pune respectivului o intrebare. Daca nu primeste raspunsul corect, ignora mesajul. Foarte util contra botilor.
- Tip Info = Tooltip cu status pentru fiecare contact.
- Variables = Ofera acces din alte plugin-uri la orice variabila din Miranda.
- Weather = spune numele
- Winamp Notify = Afiseaza melodia din Winamp ca tooltip. Introduce si cateva variabile (accesibile cu Variables) si comanda /music care introduce numele melodiei in chat.
- WinPopupProto = NET SEND, WinPopup, mailslots, etc.
- Yet Another Popup Plugin (YAPP) = popup-uri simple, fara grafica
Acum, referitor la ce iti trebuie tie:
- Popup-uri - vezi mai sus
- Auto reconnect - vezi mai sus
- Sounds stie "by default", chiar si prin PC Speaker, dar trebuie sa le activezi si sa alegi .wav-urile daca e cazul.
- Nu recunoaste grupurile din nici un protocol pentru simplul motiv ca nu este nevoie. Iti poti crea propriile grupuri, subgrupuri, etc. in functie de criterii MUUUULT mai permisive decat cele MSN sau Yahoo.
BTW, plugin-ul Yahoo n-a mai fost actualizat de multa vreme. Cred ca a ramas orfan.
- Cu multiaccounts nu te pot ajuta. N-am folosit niciodata. Stiu ca se poate face chestia asta, dar nu am nicaieri doua conturi.
- Daca tot n-ai destule optiuni cat sa-l setezi sa faca ce vrei, exista MSP, scriptologie PHP5 pentru Miranda. Eu nu-l am ca nu merge in Win98.