Cum comunicati online?

Bifati hardware-ul si software-ul folosit.


  • Total voters
    43

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,871
Tot ce ai enumerat acolo ca aspecte negative sunt exact partile frumoase din Miranda. Poate unii nu vor sa foloseasca X sau Y functie, si atunci de ce sa obligi toti utilizatorii sa le aiba? Ar fi doar bloatware ca toate celelate IM-uri. Miranda, pachetul de downloadat, este doar baza. A fost facut pentru a fi folosit cu plugin-uri.

In afara de cele incluse, eu am:
- Database Editor++ = spune numele
- History++ = inlocuitor pentru history-ul defaul. Are functii search, export, etc.
- KeepStatus = pentru reconectare
- Message Notify = popup cand primesc mesaj nou (la mine este setat sa nu creeze direct fereastra de chat, ca ma scoate din jocuri)
- MirandaComm = chat audio/video, doar pentru utilizatorii Miranda
- NewEventNotify = la fel ca Message Notify, inca nu m-am decis pe care sa-l pastrez. Inclin spre ăsta.
- NewRemoteExec (NRemX) = executie programe de la distanta
- Ping Protocol = Creaza cate un contact in lista pentru fiecare destinatie ping adaugata. Arata contactul Online sau N/A in functie de ping.
- ProtoLink = Deschide Miranda la click-ul pe link-uri gen ymsg://
- ShellFileSend = Meniu contextual Miranda la Send To.
- Status Statistics = Creaza statistici cu orele la care fiecare contact este online.
- StopSpam = Asta e fain. :smile: Cand un utilizator necunoscut imi trimite un mesaj, plugin-ul NU afiseaza mesajul, dar ii pune respectivului o intrebare. Daca nu primeste raspunsul corect, ignora mesajul. Foarte util contra botilor.
- Tip Info = Tooltip cu status pentru fiecare contact.
- Variables = Ofera acces din alte plugin-uri la orice variabila din Miranda.
- Weather = spune numele
- Winamp Notify = Afiseaza melodia din Winamp ca tooltip. Introduce si cateva variabile (accesibile cu Variables) si comanda /music care introduce numele melodiei in chat.
- WinPopupProto = NET SEND, WinPopup, mailslots, etc.
- Yet Another Popup Plugin (YAPP) = popup-uri simple, fara grafica

Acum, referitor la ce iti trebuie tie:
- Popup-uri - vezi mai sus
- Auto reconnect - vezi mai sus
- Sounds stie "by default", chiar si prin PC Speaker, dar trebuie sa le activezi si sa alegi .wav-urile daca e cazul.
- Nu recunoaste grupurile din nici un protocol pentru simplul motiv ca nu este nevoie. Iti poti crea propriile grupuri, subgrupuri, etc. in functie de criterii MUUUULT mai permisive decat cele MSN sau Yahoo.
BTW, plugin-ul Yahoo n-a mai fost actualizat de multa vreme. Cred ca a ramas orfan. :frown:
- Cu multiaccounts nu te pot ajuta. N-am folosit niciodata. Stiu ca se poate face chestia asta, dar nu am nicaieri doua conturi.

- Daca tot n-ai destule optiuni cat sa-l setezi sa faca ce vrei, exista MSP, scriptologie PHP5 pentru Miranda. Eu nu-l am ca nu merge in Win98.
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Messages
3,341
Wow, MirandaIM chiar pare un software scris pentru masochisti, sau macar pentru oameni cu foooarte mult timp liber. :biggrin:
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,871
Odata setat, nu mai e nevoie de bibilit.

Ai fi surprins daca ti-as spune ca azi am parcurs pentru prima oara pagina setari in ultimul an? Si daca nu eram intrebat de plugin-uri, probabil nici nu aveam treaba cu ele pana la urmatoarea versiune majora.
Ocazional mai vizitez site-ul pentru update-uri pe care le copiez in directoare si atat. Setarile vechi sunt preluate automat.

PS
Sfat pentru cine foloseste Miranda:
Setati ProfileDir=. in MirandaBoot.ini astfel incat sa il puteti rula de pe stick oriunde. :smile:
 

_~_

Membru
Joined
May 6, 2005
Messages
667
Incredibil. Aproape la fel de șocant ca și faza cu Windows 98 :goofy:.
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
Tot ce ai enumerat acolo ca aspecte negative sunt exact partile frumoase din Miranda. Poate unii nu vor sa foloseasca X sau Y functie, si atunci de ce sa obligi toti utilizatorii sa le aiba? Ar fi doar bloatware ca toate celelate IM-uri. Miranda, pachetul de downloadat, este doar baza. A fost facut pentru a fi folosit cu plugin-uri.
Da, frate, foarte tare. Dacă ăia unii nu vor să folosească X sau Y funcţie, pot da click pe un checkmark to turn it off. E un fel de logică pe invers. Adică eu, care vreau să folosesc o funcţie a cărei lipsă NU O CONCEP, sunt obligat să scotocesc prin plugins cu orele ca să o am, fiindcă un Gică de nu ştiu unde poate nu vrea să o folosească. Ce-ai zice de un Opera sau Firefox care nu are buton de Back by default, fiindcă Babu Thomas din Zimbabwe poate nu vrea să îl folosească? Nu ţi se pare mai simplu să încadrezi plugin-ul ăla by default şi să ai un checkmark de use/don't use? (cum de fapt MirandaIM chiar are!).
Bloatware? Cât ocupă Miranda Im al tău cu tot cu plugins? 2 MB? 3 MB? Da, frate, e bloatware :smile: Are 3 MB, în loc de 700 KB. He he :smile:

In afara de cele incluse, eu am:[...]
Fii atent: Aşa cum ţie ţi-a fost lene să pui link pentru fiecare, tot aşa mi-e şi mie lene să pierd ore căutându-le bucată cu bucată. Nu zic că nu îţi mulţumesc pentru listă, ba dimpotrivă, sunt recunoscător. dar trebuie să înţelegi ideea din spatele ideii :smile: în sensul că nu mi se pare normal să alerg pe net după fiecare bucăţică de funcţionalitate care ar trebui, după toate legile derivate din conceptul de "user-friendly", să existe acolo de la bun început!
Acum, referitor la ce iti trebuie tie:
- Popup-uri - vezi mai sus
- Auto reconnect - vezi mai sus
- Sounds stie "by default", chiar si prin PC Speaker, dar trebuie sa le activezi si sa alegi .wav-urile daca e cazul.
Haha, foarte tare faza cu Sounds. Erau checked toate, dar... n-aveau nici un sunet asignat. Halal behavior :smile: Hahahaha! Asta din ciclul "Azi avem supă, friptură şi desert la preţuri mici şi stoc 0" :smile:
Anyway, am rezolvat-o cu sunetele. Man, să nu mă înţelegi greşit, s-ar putea ca in the end să ajungă să îmi placă foarte mult MirandaIM, dar tot am să tun şi fulger împotriva acestei idei absolut cretine de a oferi un soft (fie şi freeware) cu un sfert din funcţionalitatea de bază, just because.
- Nu recunoaste grupurile din nici un protocol pentru simplul motiv ca nu este nevoie. Iti poti crea propriile grupuri, subgrupuri, etc. in functie de criterii MUUUULT mai permisive decat cele MSN sau Yahoo.
BTW, plugin-ul Yahoo n-a mai fost actualizat de multa vreme. Cred ca a ramas orfan. :frown:
- Cu multiaccounts nu te pot ajuta. N-am folosit niciodata. Stiu ca se poate face chestia asta, dar nu am nicaieri doua conturi.
Aici trebuie să-l citez pe un clasic în viaţă: "Heh, Heh, ain't that cute... BUT IT'S WROOONG!!!" :smile:
1. Nu e adevărat că nu recunoaşte grupurile din nici un protocol. Recunoaşte grupurile din toate protocoalele, în afară de Yahoo Messenger şi MSN. Iar motivul pe care mi-l dai este, sorry to say, subunitar :smile:
Gândeşte-te că am 400+ contacte în Yahoo Messenger, gata organizate în vreo 15 grupuri. Şi trec pe MirandaIM. Acuma, convinge-mă că nu este nevoie ca Miranda IM să-mi recunoască grupurile din YM. I dare you. E ceva de genul "Ia-o tu, frate, de la început, că MirandaIM are muşchi în materie de grupuri. bagă-ţi pewla în munca ta de până acum, refă tu 'j' de mii de contacte, vezi who's who, că merită!". Pfff...
Da, plugin-ul de YM o fi el cam orfan (în US, nu-i aşa, folosim AIM...), dar cât de cât funcţionează :smile:
2. Am găsit eu cum se face multiaccount. Iei DLL-ul care se ocupă de respectivul protocol şi îl copiezi sub alt nume. Problema de abia acum urmează. Dacă vreau să conectez toate conturile deodată, dau right-click, aleg "Status", apoi "Online" - şi se conectează toate... în afară de cel suplimentar, creat prin workaround-ul anterior. Oops! FAIL!

- Daca tot n-ai destule optiuni cat sa-l setezi sa faca ce vrei, exista MSP, scriptologie PHP5 pentru Miranda. Eu nu-l am ca nu merge in Win98.
n-a fost niciodată vorba de prea multe sau prea puţine opţiuni. A fost vorba de lipsa unor funcţionalităţi evidente şi necesare by default. nu mă refer la funcţionalităţi de care n-are nevoie nimeni, în afară de câţiva, ci tocmai invers, de chestii de care are nevoie toată lumea, în afară de câţiva :smile:

Wow, MirandaIM chiar pare un software scris pentru masochisti, sau macar pentru oameni cu foooarte mult timp liber. :biggrin:
Absolut. Bine că momentan lucrez în tura de noapte şi am timp :smile:

Odata setat, nu mai e nevoie de bibilit.
But, oh, the struggle until that moment...
Ai fi surprins daca ti-as spune ca azi am parcurs pentru prima oara pagina setari in ultimul an? Si daca nu eram intrebat de plugin-uri, probabil nici nu aveam treaba cu ele pana la urmatoarea versiune majora.
Ocazional mai vizitez site-ul pentru update-uri pe care le copiez in directoare si atat. Setarile vechi sunt preluate automat.
Ai fi surprins dacă ţi-aş spune că nu am accesat http://messenger.yahoo.com de ani de zile? Şi nici prin setările Y!M nu am mai umblat de când l-am instalat. Şi-atunci am umblat 2 minute.
E acelaşi lucru, man. Un soft de genul ăsta, odată setat, never needs reconfiguration. Dar una e să ai nevoie de 2 minute să-l pui la punct, şi alta e să ai nevoie de o zi.
PS
Sfat pentru cine foloseste Miranda:
Setati ProfileDir=. in MirandaBoot.ini astfel incat sa il puteti rula de pe stick oriunde. :smile:
Hm, deci opţiunea asta lipseşte, e ceva ce trebuie făcut de mână. Good advice though :wink:

Aaaanyway, hai că o să mă înham la sisifica muncă de configurare a unui IM multiplu :smile: şi vă zic mai încolo ce-a ieşit :smile:
 

Gabriela

Dominion
Joined
Mar 31, 2005
Messages
909
2. Am găsit eu cum se face multiaccount. Iei DLL-ul care se ocupă de respectivul protocol şi îl copiezi sub alt nume. Problema de abia acum urmează. Dacă vreau să conectez toate conturile deodată, dau right-click, aleg "Status", apoi "Online" - şi se conectează toate... în afară de cel suplimentar, creat prin workaround-ul anterior. Oops! FAIL!
Eu folosesc drăcia asta și merge ok.

As a side note, go go Trillian sau vorba cuiva de mai sus cu fiecare softuleț în parte dacă n-ai chef de customizing. E ceva de muncă să-l faci shiny și similar ca funcționalitate cu clienții default, dar asta deja ține de gusturi și de ce te interesează să obții de la un soft de IM. Subscriu însă la ce a spus Marius, că odată ce l-ai configurat pe plac, chiar își face treaba cumințel și nu-i mai porți de grijă.
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
Thank you Gabriela! Mi.-ai dat ocazia să descopăr încă un bug în MirandaIM :smile:
Plugin-ul ăla face Miranda să crape la pornire: eroare în msvcrt.dll.
Anyway, devenise Obsolete după instalarea grămezii ăleia de plugins recomandate de Marius - acuma se pare că toate protocoalele se conectează la Startup.
BUT! :smile: avem acum alte probleme:
- La pornirea Miranda IM, timp de vreo 10-15 secunde, softuleţul foloseşte un CPU core la 100% (adică până catadicseşte să îşi facă apariţia). Screenshot 1.
- Face la fel şi când se închide...
- Popup-urile se încăpăţânau să apară în colţul din dreapta sus, indiferent ce setam eu pe acolo. Asta am rezolvat-o deja, fiindcă instalasem 2 plugin-uri de suport pentru popups, şi se pare că unul era mai "tare" ca ălălalt. Screenshot 2.
- Pop-up pentru contactele care intră online... mumu. Nu apare nimica. Sunert am pus, dar... guess what :smile: n-ajută. Rezolvat cu Contacts Status Notification.
Mai urmează... :smile:

LE: Acuma văzui: mumu avataruri. Da, da, plugin-ul e încărcat. Dar degeaba. Nici un avatar! :smile: Pustiu prin toată plaja de protocoale...
 

Attachments

Last edited:

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
Hehe :smile:
Lucrez pe tura de noapte, şefu', de la 1 la 10 dimineaţa. Tu ce zici? :smile:
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,871
Ultilizarea CPU s-ar putea sa vina de la WinPopupProto daca l-ai instalat.

Pentru avatari, ai bifat Events/Messaging/Enable avatar support?

Nu stiam ca suporta grupuri. Pentru ce protocoale am folosit eu (3) n-a incarcat niciodata nici un grup.

Alt sfat: la yahoo sa nu debifezi "Use yahoo address book", fiindca n-o sa-ti mai afiseze Online contactele care nu sunt in agenda yahoo.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
GAIM/Pidgin ce are de nu îl folosiți? O vreme a fost clientul meu principal chiar și la servici, după ce s-a redenumit în Pidgin nu am mai avut nevoie să îl folosesc dar era destul de bun pe atunci - multiprotocol, groups, sunete, nu țin minte de avataruri.
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
Oho, folosesc Pidgin de aproape 6 luni de zile; de ce crezi că am încercat MirandaIM?
Pidgin are şi el problemele lui, din care cea mai mare e următoarea: Începând cu 2.4.x, au scos (for whatever reason) posibilitatea de XMPP multi accounts (exact ce îmi trebuie mie); 2.3.1 avea XMPP multi accounts, am făcut update la 2.4.1, s-a dus dracului dual-login-ul pentru XMPP, şi faza cea mai weird este că 2.5.1 is supposed to support it, dar din cauza unui update prost făcut (a la Dorel, probabil), nu pot adăuga încă un cont XMPP. Dacă instalez 2.5.1 pe alt sistem, merge. Pe sistemul pe care au fost 2.3.1, 2.4.1 şi acum 2.5.1 nu mai merge. Nici după uninstall, şters entries în Registry, you name it. Numai cu reinstall OS merge, şi până acolo nu merg :smile:
Altă bubă a Pidgin e că nu sortează grupurile. După cum spuneam, am zeci de grupuri, e înnebunitor să fac scroll prin toate ca să ajung la alea 1-2 contacte care mă interesează... every time.
Marius, nu ştiu de unde vine utilizarea CPU, dar tocmai asta e problema, că nu ar trebui să se întâmple de la bun început.
Da, am bifat Enable AVatar Support. Nu arată nici un avatar. Am verificat adăugând în listă alt cont de-al meu de Y!M, care are avatar, nu afişează avatarul. Deloc.
Alţi pretendenţi cunoaşteţi? Trillian e pe bani, so don't bother.
 

termita

Membru Senior
Joined
Oct 7, 2004
Messages
257
In Pidgin exista auto-completare in dialogul de incepere a unei conversatii noi, si mi se pare ca si in lista de contacte.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,871
Da, am bifat Enable AVatar Support. Nu arată nici un avatar. Am verificat adăugând în listă alt cont de-al meu de Y!M, care are avatar, nu afişează avatarul. Deloc.
Trebuie sa ai asa:
- advaimg.dll - Image Services
- avs.dll - Avatar Service
- png2dib.dll - bibilioteca pentru imagini .PNG
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
png2dib.dll - bibilioteca pentru imagini .PNG
PNG2DIB:
OUTDATED!
Don't use this file. Functions from this plugin are included since miranda 0.7. as advaimg.dll in the stable or development downloads.
Deci nu am nevoie. Ok, mă rog, cumva-cumva au apărut avatarurile, dar NU şi în lista de contacte. Nu ştiu dacă se poate, though... ca în Y!M. Să zicem că nu mă deranjează aşa de mult...
 

radul

Membru Senior
Joined
Sep 8, 2004
Messages
2,158
Imi recomandă și mie cineva vă rog, niște căști wirelless pt folosire frecventă uneori pâna la 6 ore/zi in combinație laptop infipt mai mereu in asta plus Cisco IP communicator. Imi place să mă plimb prin birou in timp ce vorbesc la telefon si sa fac diverse, deci calitatea si stabilitatea semnalului plus un microfon bun sunt neaparat necesare. Acum am o pereche de LX 1000, excepționale după mine, insa firul imi stă in permanență peste tastatura plus că mă țin legat de scaun, ceea ce nu e bine.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,182
Existau nişte Plantronics interesante Bluetooth (care mergeau la > 10m) pentru aşa ceva, din păcate pe la ~100€.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,182
Se pare că nu mai văd prin oferte modelul ăla. Eu am găsit acum vreo 3 ani în Altex sau alt magazin d-ăsta. Nu mai ştiu ce serie erau exact, să mă uit pe-acasă dacă mai am ceva (au fost făcute cadou). Setul conţinea căşti stereo on-ear, două prelungitoare de microfon de lungimi diferite (de gustibus), încărcător, adaptor jack -> bluetooth + alte câteva prostii.
 
Top Bottom