Cum comunicati online?

Bifati hardware-ul si software-ul folosit.


  • Total voters
    43

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,994
Sunt curios care sunt cele mai populare metode de a comunica prin internet si ce hardware si software folositi.

Daca poll-ul vi se pare incomplet, va rog scrieti un post cu detaliile complete.
 

bausto

The year of grace, 2007
Joined
Nov 17, 2004
Messages
2,527
Nu mai am rabdare sa astept poll-ul asa ca fac niste precizari acum. Exprimarea "comunicare prin internet" e atat de larga incat poate cuprinde orice. De la Ethernet si Cat5 la Yahoo Messenger sau Cisco VPN Client. Sau poate chiar verbal sau vizual (tastand).

L.E. Acum ca a aparut pollul si stiu la ce te referi, am bifat YM/tastat/PC_laptop/client oficial. Comunicarea pe internet o fac cel mai des prin mail, iar messengerul e tinut la un minim de activitate pentru unicul avantaj ca e instant.
 

Stek`Ra

Membru
Joined
Apr 28, 2005
Messages
123
pentru comunicare voce:
hardware:
mic genius de 5 lei
boxe no-name de 10 lei
software:
skype cand stau la povesti si vreau ceva calitate la sunet
teamspeak cand ma joc (si daca exista si server facut)

pentru comunicare scrisa doar cand nu dau de cineva ii scriu un mail, dar sa scriu pe mess...bleaaaa, mi-e lene.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,994
Ei, acum ca a aparut si poll-ul, banuiesc ca ai prins ideea. :smile:

Eu folosesc Miranda IM pentru a ma conecta la Yahoo si IRC. Ocazional mai vizitez Skype (cu clientul oficial plus plugin care il integreaza cu Miranda) si GTalk (tot cu Miranda).
Daca vreau audio sau video prin Yahoo, am si clientul oficial instalat, dar prefer sa nu-l folosesc.
In poll am votat cele mai frecvent folosite optiuni.
 

_~_

Membru
Joined
May 6, 2005
Messages
667
Am votat aproape tot :biggrin:.

Folosesc Yahoo. Clientul oficial pe Windows si pe Mac. Desi pe Mac il pornesc rar. Mai folosesc pidgin pe *nix dar rar, pentru ca nu prea folosesc *nix pe desktop.

Mai folosesc Jabber. Asta e protocolul folosit de Google Talk. Folosesc GTalk in Windows, iChat si clientul web in Mac OS X si pidgin pe *nix.

Mai folosesc si Skype. Mai folosesc si Voip implementat de mine pe serverul meu.

Bineinteles, folosesc IRC in reteaua Freenode pentru ca toti developerii stau pe Freenode.
 

burebista

Manic Miner
Sugar daddy
Joined
Sep 2, 2005
Messages
4,532
Yahoo si Skype, da' din An in Paste ca nu-s prea vorbaret de felul meu. :smile:
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Messages
3,418
Yahoo Messenger via Pidgin via PC si telefonul mobil. Arhisuficient pentru mine. :smile:
 

maxu

Membru Senior
Joined
Oct 6, 2005
Messages
628
Pindgin all-inclusive (MSN, GMail si Yahoo) iar la munca GTalk. Da, restul is oprite, iar meebo e cam greoi. Dar intru si pe ala, Yahoo only.
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,425
Yahoo! Messenger pentru IM, webcam, picture sharing şi uneori voce; Google Talk pentru IM, file transfer şi voce; mIRC pentru chat text. Nu folosesc clienţi neoficiali.

E-mail: Yahoo, Google, câteva domenii personale.

Yahoo! Groups şi Google Docs pentru lucru în echipă.

Facebook şi ceva mai puţin LinkedIn pentru networking. Facebook pentru organizare de activităţi/evenimente (completează deseori Yahoo! Groups). Blogging şi Yahoo! 360 pentru publicare şi comentat pe ale altora.

Intru pe Internet de pe desktop, laptop şi PDA, unde prind un hotspot. Telefonul e offline (fără trafic de date), dar pot trimite SMS la Twitter ca să-mi actualizeze statusul pe Facebook. Nu folosesc Yahoo! Mobile.
 

SCViper

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
1,573
Yahoo, clientul oficial (obligat practic din cauza incompatibilitatilor cu alti clienti), teamspeak sau ventrilo pentru voce, cu niste casti Gamestar USB (facute de Conceptronic cred). Doar de pe PC.
 

laurstef

Membru
Joined
Feb 15, 2006
Messages
52
Am o "chestie" care deocamdată a trecut peste serverele draconice şi regulile impuse de către cei de la IT, care ne-au interzis (stupid după părerea mea) absolut orice formă de astfel de comunicare.
Se găseşte pe www.imunitive.com

Restul încercărilor şi posibilelor posibilităţi :biggrin: au eşuat.....

THNX
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Personal:
Yahoo pentru voce (Yahoo Voice plătit și free PC-to-PC calls), webcam (doar cu familia), IM și ocazional email, tot ocazional Pidgin. Am folosit multă vreme Netmeeting pentru audio-video. Am încercat Skype dar m-a dezamăgit partea de plată, nu am putut plăti suficient de ușor.

La servici: diverse combinații, mai multe opțiuni parțial redundante pentru voce, video, IM și foarte des desktop sharing.

Toate de pe computere. Pe telefon doar apeluri tradiționale de voce.
 

Foxter

Membru Senior
Joined
Aug 22, 2006
Messages
1,772
Eu folosesc contul de Yahoo Messenger prin Pidgin portabil in Windows la servici iar acasa prin Pidgin de Linux sau Meebo. Text only, nu folosesc nimic ce ar putea necesita sunet sau video. Pot fi considerat spartan. :smile:

Uneori cand trebuie sa primesc pe cineva nou in lista mai intru si pe clientul oficial de Yahoo (Meebo nu retine raspunsul iar Pidgin nu tine minte intotdeauna aliasul daca nu e pus anterior in Yahoo Messenger).

Totul de pe PC.
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
Mda, cumva legat de topic: ce porcărie fără egal poate fi MirandaIM! Mă chinui cu el de o săptămână şi a ajuns să îmi displacă profund. E soft de-ăla de bibileşti la el cu zilele şi tot prost merge...
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
Nu stii tu sa bibilesti. :biggrin:

Păi nu vreau să bibilesc. Şi mi se pare super-weird să trebuiască să bibilesc la un software ca să poată face chestii de bază (pop-up când intră cineva online, să anunţe când un protocol s-a deconectat, să ofere opţiune de auto-reconnect, să aibă sounds, să recunoască grupurile din YM şi MSN). Plus că trebuie să faci tot felul de măgării ca să pui multiaccount pentru protocoale, care pe deasupra nici nu funcţionează cum trebuie.
Uite, sunt gata să îl folosesc în continuare, dacă îmi explici cum fac cele de mai sus. Sunt sigur că există explicaţii (ia plugin-ul cutare, configurează-l aşa, copiază aia, instalează ailaltă) - dar toate astea ar trebui să existe by default.
 

dreamer

Little Devil
Joined
Mar 22, 2004
Messages
1,860
Nu inteleg de ce ar folosi cineva un program de IM care sa necesite atata efort pentru cateva chestii de baza. Pui YM / MSN ultima varianta, si gata. 3 min cu tot cu download, minim de efort si de bataie de cap. Pentru 10 MB in minus la memoria ocupa nu merita, ca alt beneficiu nu vad sa existe.
 
Top Bottom