Colecţionaţi ceva - dacă da, ce?

djl

Membru
Joined
Aug 20, 2006
Messages
6
Colecţionaţi ceva - dacă da, ce? Întrebarea nu se refeară numai la chestii tehnice .
Eu încerc să adun câte ceva ce are de-a face cu tehnica veche - cam din toate domeniile, şi desigur ce încape :biggrin: într-un apartament cu 3 camere (unde stau cu familia :goofy:).
Din domeniul I.T. deţin un "H.C."-91 cu alimentator, F.D.D. şi manuale de instrucţie; un mouse "Genius" GM-6 (taiwanez, nu chinezesc) cam din 1991 şi un C.D.-R.O.M. "Sony" CDU-541-41 fabricat în oct. 1992 - e japonez - dar nu cred că mai merge :sad: şi ceva benzi magnetice pentru computer (marca "R.F.T." - R.D.G.).
Mai am un televizor "Temp" 2 fabricat pe 29 iulie 1957 - cinescopul e din iulie 1967 - televizorul e stricat - ăsta a fost primul televizor vândut în România (1956) - costa cam cât un L.C.D. mai mic; un televizor (tot sovietic) "Record" din 1958 - când l-am reparat nu mai avea piese originale şi a trebuit să-i pună tranzistori :mad: pe etajul de sunet; un radio R.D.G.-ist pe lămpi cu amplficare stereo fabricat în sept. 1966 pt. România - folosesc doar partea de amplificare de la el - eu un Hi-Fi pe nume Capri; ceva "cărămizi" N.M.T. 450 şi G.S.M., printre care un "Benefon" Delta (N.M.T. 450) şi un "Ericsson" GH 198.

O parte din ele sunt luate la preţ mic sau primite cadou (zic asta ca să nu mă credeţi vreun bogătaş).
 
Last edited:

Gabriela

Dominion
Joined
Mar 31, 2005
Messages
909
Timbre, vederi, discuri de vinil, jucării sau diverse alte "mărunţişuri" de gen se pun, sau trebuie să fie doar techy stuff? :smile:
 
Last edited by a moderator:

bausto

The year of grace, 2007
Joined
Nov 17, 2004
Messages
2,527
Pe langa ce s-a spus mai sus (in afara de bilete, alea stau pe fundul unui buzunar pana se fac... praf in urma spalarii), colectionam, atentie, servetele, insigne (inclusiv medalii de razboi, medalii sportive, insigne gen pionier...), cutii de chibrituri (nu panaramele pe care le iei din bazar, ci cutii adunate de prin lume, cutii cu vechime - cea mai veche 1928), bancnote si monezi vechi (cea mai veche are in jur de 2000 de ani).
Techy stuff? Zeci de componente vechi din tot felul de calculatoare, una mai ciudata (sau mai defecta :frown: ) ca alta.
 

CQ

<img src="/images/rating/0stars.gif" alt=""><br>Ba
Joined
Jul 31, 2005
Messages
50
Ziare străine, luate la grămadă prin aeroporturi, înainte de părăsi o ţară. Le iau în dublu exemplar ca să păstrez unul neatins, pentru colecţie :wink:.
 

djl

Membru
Joined
Aug 20, 2006
Messages
6
Mai am un bilet I.T.B. de tramvai din anii '60, multe bilete R.A.T.B. de 1.200 lei.
La I.T. stuff am uitat să menţionez nişte memorie pt. 286 şi 386. :biggrin:
Colecţionez şi reviste din anii '90: muzică, IT, auto, electronice, foto (dacă se nimersc şi mai vechi bine).
 

kkdemak

Membru
Joined
Aug 31, 2006
Messages
2
eu sunt cu reviste de pescuit, de computere si cu muzica. Muzica la greu, mai ales veche, intrucat cea recenta parca nu e asa vibranta...btw daca mai are cineva reviste sau cataloage de pescuit (mai ales de la firma DAM) il astept la discutii si eventual schimburi, lucru valabil si pt un DAM Quick Finessa XL (orice numar)
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,999
Maşinuţe. Mai mari sau mai mici :goofy:
 

Quark

Zis și Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Messages
13,433
Sunete si imagini (statice sau in miscare). :smile:
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Messages
3,386
Muzica, poze, imagini. Nimic care sa ocupe spatiu fizic, doar virtual. :biggrin:
 

maxu

Membru Senior
Joined
Oct 6, 2005
Messages
628
Eu am renuntat. Mi-au aruncat ai mei cutiile de tigari (goale) cand eram mai mic, cu etichetele de bere am dat-o in bara intrucat nu am putut tine pasul cu toate aparitiile, iar albumele Queen au ramas in etapa casete. Momentan ajut pe cineva sa colectioneze procesoare.
 
K

krogh

Guest
Colectionez revista Maxima de 2 ani si ceva, Arborele Lumii, 100 de Personalitati.
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,334
Colecționez cartele de acces de pe la diverse hoteluri pe unde am umblat. Nu e o colecție mare și nici nu crește repede, dar e... neobișnuită. Și am păstrat cartelele cu acceptul recepției - unele hoteluri au zis că nu. :smile:

Colecționez și cravate, fiindcă așa se cheamă când le cumperi că-ți plac și nu prea ai cu ce ocazie să le porți :wink: Iar când în sfârșit vine o ocazie, stau o juma' de oră să aleg ca o fată în fața unui dulap pliiiiin de pantofi. Trist :biggrin:
 

maxu

Membru Senior
Joined
Oct 6, 2005
Messages
628
Procesoare. Dar inca nu am facut un inventar, am cam doua cutii de pantofi pline. De la DX la Xeon. Bine ca mi-am reamintit, fac lista de dubluri si pun anunt de schimburi :smile:
 
Top Bottom