Am reînviat thread-ul pentru că am o verişoară care are nevoie de o imprimantă nouă.
În momentul ăsta are un Canon BJC 250, de prin 1999, cu port paralel. Care mergea foarte bine până acum ceva timp, când desktop-ul (tot aşa, foarte vechi) s-a stricat şi s-a trezit că nu mai are pe ce imprima. Are un laptop, dar are doar USB-uri. Mai are şi Win 7 64-bit. Am încercat să conectez imprimanta cu un cablu USB-paralel, dar nu merge (drivere originale 64-bit pentru imprimantă nu există, iar cu driverele existente în Win 7 nu merge imprimanta). Aşa că e momentul unui upgrade.
Partea nasoală e că ea e obişnuită să imprime mult şi ieftin, pentru că imprimanta actuală se încarcă foarte uşor. Volumul de imprimare: câteva sute de pagini pe lună, obţinute cu un refill de maxim 30 de lei.
Mai există pe piaţă imprimante inkjet care să fie uşor de umplut? Fără chip-uri, fără cartuşe greu de desfăcut, care nu se strică după 10 pagini şi alte astfel de probleme?
Dacă nu, cred că e mai simplu să instalez alt Windows pe laptop-ul ăla, care să recunoască imprimanta veche. Oricum nu-mi dau seama ce e în capul ălora de la Toshiba să instaleze Win 7 64-bit pe un laptop ieftin cu procesor E-350 şi 2GB RAM.