Ce imprimanta sa-mi cumpar?

Pai m-am saturat sa astept dupa promisiuni tipice "nu e pe stoc dar vom aduce in 2-100 zile" si am luat Samsung ML-1610 la 299 RON cu tot cu tva de la Deck (cablu usb cumperi separat). Sunt multumit de viteza si calitatea printarii (chiar si in modul economic "40% toner save"), dar mai mult nu stiu sa spun pentru nu am luat-o pentru mine si nu am experienta cu alte imprimante pentru a avea termeni de comparatie.
 
Am reînviat thread-ul pentru că am o verişoară care are nevoie de o imprimantă nouă.

În momentul ăsta are un Canon BJC 250, de prin 1999, cu port paralel. Care mergea foarte bine până acum ceva timp, când desktop-ul (tot aşa, foarte vechi) s-a stricat şi s-a trezit că nu mai are pe ce imprima. Are un laptop, dar are doar USB-uri. Mai are şi Win 7 64-bit. Am încercat să conectez imprimanta cu un cablu USB-paralel, dar nu merge (drivere originale 64-bit pentru imprimantă nu există, iar cu driverele existente în Win 7 nu merge imprimanta). Aşa că e momentul unui upgrade.

Partea nasoală e că ea e obişnuită să imprime mult şi ieftin, pentru că imprimanta actuală se încarcă foarte uşor. Volumul de imprimare: câteva sute de pagini pe lună, obţinute cu un refill de maxim 30 de lei.

Mai există pe piaţă imprimante inkjet care să fie uşor de umplut? Fără chip-uri, fără cartuşe greu de desfăcut, care nu se strică după 10 pagini şi alte astfel de probleme?

Dacă nu, cred că e mai simplu să instalez alt Windows pe laptop-ul ăla, care să recunoască imprimanta veche. Oricum nu-mi dau seama ce e în capul ălora de la Toshiba să instaleze Win 7 64-bit pe un laptop ieftin cu procesor E-350 şi 2GB RAM.
 
Multifunctional Canon PIXMA MP250 - probabil este best buy la momentul de fata.

Alternativ, poate merge pe varianta "laser" cu un Xerox Phaser 3140 sau Samsung ML-1665 / ML-1660. Dai bani mai rar la reincarcare, dar mai multi.

miahi said:
Oricum nu-mi dau seama ce e în capul ălora de la Toshiba să instaleze Win 7 64-bit pe un laptop ieftin cu procesor E-350 şi 2GB RAM.

Dude, WTF?!? Un SODIMM DDR3 de 4GB e < 100 RON...
Eu folosesc un netbook cu AMD E350 + 5GB DDR3 + Win7 x64 si e calculatorul pe care lucrez 95% din timp!
 
Multifunctional Canon PIXMA MP250 - probabil este best buy la momentul de fata.
Pare interesant. Cartușele originale se pot umple, sau trebuie unul special (de care zice Marius)?

Ar fi interesant și laser, dar doar dacă se poate încărca acasă (ex: unele cartușe Samsung se pot încărca, dar trebuie desfăcut 90% din cartuș, tot angrenajul și cilindrul - mult prea greu de umplut, plus lucrat cu praf toxic). Nu e din București, ca să îl ducă ușor la încărcat, iar drumul până în cel mai apropiat oraș mare (Ploiești, 50km) costă prea mult.

Dude, WTF?!? Un SODIMM DDR3 de 4GB e < 100 RON...
Laptop-ul ăla (nu am acum modelul clar) are un singur slot de memorie, nu ai unde pune mai mult de 4GB.
 
Un adaptor PCMCIA/ExpressCard către port paralel nu găsești? Să mă uit după vreunul în Frankfurt sâmbătă?
 
Merci de ofertă, se găsesc și la noi adaptoare de toate neamurile (și costă cât o imprimantă). Problema nu e adaptorul paralel, ăla merge (testat cu altă imprimantă). Problema e că driverele imprimantă pentru Win 7 x64 nu merg, probabil cu orice metodă de adaptare. Sunt cele originale de la Microsoft din pachet, și din câte îmi aduc aminte (imprimanta a fost a mea acum mult timp) cele de la MS n-au mers în nici un Windows, întotdeauna trebuiau instalate cele de la Canon. Iar Canon n-a scos niciodată drivere 64-bit pentru imprimanta aia.

Între timp am găsit asta: http://www.w7forums.com/compatibility-canon-bjc-250-windows-7-64-bit-t1457.html - să încerc.
 
Din pacate Canon isi cam baga picioarele in clienti cu suportul, ultima imprimanta de am cumparat-o de la ei nu are nici azi driver pe 64 de biti desi are mai putin de 3 ani (Vista 64 era in glorie pe atunci). Si din ce am sapat la ei pe site in multe cazuri singurul driver scos pentru un produs e cel de pe CD, unica versiune pe toata durata de viata.
 
Știu, eu am făcut schimb de imprimante laser cu ai mei tocmai pentru că Canon-ul meu (cumpărat acum vreo 2 ani) n-avea drivere 64-bit.
 
Topicul asta ma amuza enorm. Toata lumea s-a grabit sa cumpere imprimante "dumb", care nu au (si nici nu emuleaza) un limbaj standard si dupa 3 ani, surpiza, nu mai exista driver.
N-ar fi fost frumos ca toate imprimantele sa respecte ESC/P2 si/sau PostScript?
 
E la fel de logic să ai toate imprimantele cu procesor propriu ca și să fie toate mașinile vândute cu șofer. Ce contează că ai și tu permis...
 
Dupa logica ta, unele masini ar avea acceleratia in stanga si semnalizarea pe schimbator. Altele ar avea pedale in loc de volan.
 
Pai masinile au diversele comenzi nestandardizate si nu ma refer la volan pe stanga/dreapta sau ambreiaj in stanga/dreapta/lipsa, ci la majoritatea comenzilor de pe bord. Ce propui, un STAS dupa care sa se puna comenzile pe bord?
 
Nu, doar masini si imprimante care inteleg un standard comun pentru functiile de baza, astfel incat sa nu-ti trebuiasca alt "driver" pentru fiecare dintre ele.
 
Stiai ca la pilotii de avion licenta e valida doar pentru aparatul pe care sunt calificati? Nici macar aparate diferite de la acelasi producator nu au aceeasi configuratie, cui ii pasa sa standardizeze imprimantele atata timp cat prin driver sunt suficient de transparente?
 
De fapt imprimantele scumpe (orice care se leagă la rețea) sunt foarte standardizate (PostScript și PCL), nu-ți trebuie drivere speciale.
 
Marius '95;126808[b said:
miahi[/b], ti-ai cumparat alta imprimanta? Cat ai dat?
Momentan a găsit prin zonă o altă imprimantă (ceva mai nouă, folosită) care are și drivere 64-bit. Tot Canon, dar ceva mai nouă.

Cum zice și _~_, există imprimante care știu PostScript și toate halea, dar nu prea te atingi de ele pentru home use.
 
Îmi recomandaţi şi mie o imprimantă alb-negru, volum redus de pagini (gen maxim 100 pe lună, poate nici atât) care să aibă costuri reduse de întreţinere? Bugetul e redus. :smile:
 
Back
Top