Orice zgomot puternic poate duce la pierderea auzului, dar oricum până la o anumită vârstă majoritatea populației are timpanele făcute praf. Faptul că auzul se deteriorează încet este datorat faptului că auzul în sine este doar parțial datorat timpanelor, plus creierul compensează. Seamănă puțin cu văzul. Pot detalia, dacă este cineva interesat.
Este absolut stupid să spui că dacă folosești căști in-ear vei surzi la bătrânețe și asta-i singura cauză - a se vedea ce-a scris puterfixer. De asemenea, orice căști folosite la volum mare pot dăuna grav auzului, nu trebuie să fie musai in-ear.
Ca să nu fiu complet off-topic, eu recomand cu două mâini Razer Hammerhead dacă le poți lua la un preț rezonabil și intră în buget. Cred că poți tracta o remorcă cu cablul ălora, și de obicei 99% din probleme apar din cauza cablurilor proaste. Dacă nu vrei ceva sealed, fă rost de o pereche de Apple earpods, că-s și alea excelente. Mai erau și niște Sennheiser, parcă, iar foarte rezonabile la preț și foarte bune la sunet, dar îmi scapă numele acum.