Căști in-ear cu microfon

Thor

Membru Junior
Salut.

Sunt în căutarea unei perechi de căști in-ear cu microfon și telecomandă pe fir, cu jack de 3.5mm CTIA.

Le folosesc la telefon pentru muzică și ocazional vorbit.

Există ceva la un pret decent, intr-o culoare neutra (negru de preferat), cu o calitate cat de cat ok?

10x
 
In-ear = surd la batranete. Pacat.
De ce? Eu folosesc niste casti in-ear pe motocicleta, volumul la minim (urmatoarul pas la volum e sa opreasca sunetul complet), cea mai mare parte a tipului le folosessc ca earplugs si nu ma prind cum mi-ar afecta auzul.
 
Sunt multe studii care au demonstrat pericolul folosirii castilor care asigura un f. bun cuplaj acustic intre membrana lor si timpan. E plin Google. Efectele se vor simti peste ani, nu imediat.
 
Link? Îs interesat că și eu folosesc d-astea. Și la volum relativ mare.
Pe un alt forum m-am luat cu unul care zicea că nu-i respiră urechile. Degeaba i-am explicat eu că urechile n-au plămâni... sau branhii. Când i-am sugerat să se spele-n urechi, a-nceput cu cimilituri d-ale vulgului.
 
Și dacă eviți căștile și concertele ca să nu-ți deteriorezi accelerat sensibilitatea urechilor, las' că are natura grijă ca nervul auditiv să se deterioreze în timp în mod egal dacă e folosit (gălăgie) sau nu (liniște), încât la bătrânețe tot vei avea auz prost și țiuituri în urechi din cauza interconnect-ului. Degeaba vei căuta leac naturist de ulei de șarpe sau, mai nou, ulei de broască țestoasă virgină, că n-ai cum să întorci efectele timpului asupra celulelor.
 
Last edited:
Orice zgomot puternic poate duce la pierderea auzului, dar oricum până la o anumită vârstă majoritatea populației are timpanele făcute praf. Faptul că auzul se deteriorează încet este datorat faptului că auzul în sine este doar parțial datorat timpanelor, plus creierul compensează. Seamănă puțin cu văzul. Pot detalia, dacă este cineva interesat.

Este absolut stupid să spui că dacă folosești căști in-ear vei surzi la bătrânețe și asta-i singura cauză - a se vedea ce-a scris puterfixer. De asemenea, orice căști folosite la volum mare pot dăuna grav auzului, nu trebuie să fie musai in-ear.

Ca să nu fiu complet off-topic, eu recomand cu două mâini Razer Hammerhead dacă le poți lua la un preț rezonabil și intră în buget. Cred că poți tracta o remorcă cu cablul ălora, și de obicei 99% din probleme apar din cauza cablurilor proaste. Dacă nu vrei ceva sealed, fă rost de o pereche de Apple earpods, că-s și alea excelente. Mai erau și niște Sennheiser, parcă, iar foarte rezonabile la preț și foarte bune la sunet, dar îmi scapă numele acum.
 
Iar daca te uiti la TV de aproape orbesti, desigur. Nimeni nu spune ca iti distrugi mai repede vederea chiorandu-te la o subtitrare minuscula de la n'spe metri. Exemplele pot continua pana la umplerea serverului XF cu posturi. Scuzati offtopicu'. :frown:
 
Ba, io tocmai imi cautam niste casti pentru telefon si nu gasesc decat d'astea "in ureche". Sa renunt la casti si sa ascult muzica in metrou pe speaker?
 
Renunta la muzica, iar in metrou foloseste doape de urechi ca sa le protejezi de zgomot.
Nu glumesc decat foarte putin :smile:
 
Eu sunt numai impotriva celor in-ear, mi se par diabolice. Cred ca cele mai prietenoase cu auzul sunt cele cu bureti (gen walkman din '88) dar desigur ca auzi prin ele si maneaua vecinului de langa tina. :biggrin:
 
Eu mi-am cumparat recent o pereche de Jabra Wireless Sport + si pot sa spun cu mana pe inima ca am facut o alegere (la intamplare ce-i drept ) exceptionala. Imi trebuiau niste casti pentru alergare care sa nu-mi sara din urechi la fiecare pas si acum au devenit castile mele folosite la toate.
Cine poate sa treaca peste faptul ca "firele" BT nu pot fi unse cu ulei de sarpe si peste faptul ca trebuiesc incarcate in fiecare zi, merita sa le incerce. Se aud bine, in convorbiri n-am avut probleme cu vantul, stau foarte bine pe urechi indiferent cat de tare te cracesti, sunt rezistente la apa, au radio, vin cu o gramada de accesorii.
 
Last edited:
Back
Top