Din auzite, Transilvania pica pt aplicatia de netbanking facuta cu picioarele.
Ai auzit greşit.
Am eu net banking de la ei, e excelent. Da, te irită că trebuie să-ţi schimbi parola des, da, te irită că-ţi trimite SMS cu cod de confirmare de fiecare dată când faci o tranzacţie, dar e secure++ aşa, şi eu sunt de acord cu metoda asta.
Am Visa Electron, card debit, pentru salariu, de la ei, din 2007. Am Mastercard Forte, card de credit, de un an. Merg la bancă lunar, dar ca să cumpăr EUR de la ei, fiindcă sunt mulţumit. Am mai fost nevoit să merg la sediu o dată, când am băgat parola prost de 3 ori şi mi-au blocat e-banking-ul (era 1 noaptea şi aveam layout-ul greşit la tastatură, vina mea 100%).
Prin comparaţie, e-banking-ul de la ING, cu token fizic, mi s-a părut un dezastru.
Impresii pozitive:
1. Am vrut să scot o dată 1500 RON de la un bancomat (al altei bănci), pe la 16:30, bancomatul a dat eroare, dar banii mi i-a tras din cont. Am mers la BT sediu (10 minute distanţă), am vorbit cu un rep de acolo, era 16:50, la 17:20 m-a sunat şi mi-a zis că am banii înapoi în cont. Jos pălăria.
2. Comisioane 0 la scos bani din reţeaua proprie de bancomate, comision 0 la plăţi la vânzători, 12 rate fără dobândă la sute de comercianţi (printre care Emag
et al), mi-au creat cont în EUR automat când mi-a trimis soră-mea bani din Italia.
3. Am avut nişte cheltuieli mai mari, neprevăzute, într-o lună şi nu am putut acoperi suma minimă de plată la cardul de credit; i-am sunat, le-am zis care e problema, m-au amânat cu o lună pe loc, fără întrebări, fără comentarii.
Eu sunt extraordinar de mulţumit de ei.
LE: La ING, îmi trăgeau câţiva lei lunar pentru "administrare cont". Mi-am băgat picioarele şi am renunţat la ING complet. Prin comparaţie, net banking-ul BT mă costă 1 leu pe lună (şi cred că de-abia îşi acoperă toate SMS-urile cu leul ăla). Asta e toată cheltuiala. Administrarea contului e cât se poate de moca.