Carcasa desktop ATX orizontala.

Discussion in 'Cumpăr hardware' started by Quark, Jan 22, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
 1. Quark

  Quark zis şi Brucan Sugar daddy

  Cine ma ajuta si pe mine cu asa ceva? Vreau sa arate foarte bine iar latimea sa fie intre 42-44cm. Accept variante (cu sursa/fara sursa, cu calculator in ea sau fara, etc...).
   
 2. Cosmin_C

  Cosmin_C melomaniac

  Iti trebuie pentru MB ATX full-size sau pentru mATX ? Daca e vorba de punctul 2 exista mai multe variante...
   
 3. burebista

  burebista Manic Miner Sugar daddy

 4. Cosmin_C

  Cosmin_C melomaniac

  Si eu sunt interesat de subiect, vreau sa-mi fac un player HD dar nu vreau sa dau pe carcasa mai mult decat planuiam sa dau pe intregul sistem. :biggrin:
   
 5. Quark

  Quark zis şi Brucan Sugar daddy

  Bis. :biggrin: Cred ca deja se profileaza o solutie, dar raman deschis la propuneri.
   
 6. Sibelius

  Sibelius Membru Senior

 7. Cosmin_C

  Cosmin_C melomaniac

  Vad ca s-a mutat la publicitate... in cazul asta simt nevoia sa precizez ca eu nu sunt interesat de cumpararea unei astfel de carcase, doar de discutie. :smile:

  In fine, preturile acestor THPC case mi se par aberante, merge si o chinezarie ordinara dar mica pentru un sistem care va consuma maxim 70-80 watts. :frown:
   
 8. Quark

  Quark zis şi Brucan Sugar daddy

  Subiectul a fost la publicitate de la bun inceput. Antec Fusion 430 arata bestial dar pretul este aberant si cel mai nasol e ca nu respecta dimensiunea ceruta (42-44cm latime). Oricum eu am rezolvat provizoriu problema cu un HP Vectra VEi8 (moca, dar e PII@400) si un taxi care m-a costat 15 ron inclusiv bacsisul. :biggrin:

  LE: Nene Sibelius, apreciez efortul. :beer:
  Notele mele:
  Mesaj: 5/5
  Artistic: 5/5
  Tehnic: 2/5 - datorita nerespectarii dimensiunilor.
   
 9. Cosmin_C

  Cosmin_C melomaniac

  Scuze, nu am observat si am postat cam aiurea. :eek:
   
 10. Quark

  Quark zis şi Brucan Sugar daddy

  Intre timp procul PII@400 s-a transformat in PIII@500 iar bios-ul a fost flashuit cu "Wim's team 120G HDD support patch". Ramane insa eterna problema a calculatoarelor "de firma": HDD-ul este pus in cel mai prost loc posibil (aerisire zero barat), si cu burta-n sus, lipit de tabla de deasupra. Drept urmare in iddle sta in 46 de grade. :frown: Sa vad diseara ce si cum rezolv...
   
 11. burebista

  burebista Manic Miner Sugar daddy

  Ale mele stau in 48°C. Who cares?
   
 12. Quark

  Quark zis şi Brucan Sugar daddy

  Fiecare cu pasarica lui. :biggrin: Eu nu mai dorm noaptea daca in full-load si 30 de grade in camera imi sare vreun HDD peste 42 de grade.
   
 13. Cosmin_C

  Cosmin_C melomaniac

  Eu nu ma simt bine daca HDD-ul nu atinge 50 de grade, mi-e teama ca nu mai functioneaza. :biggrin:
   
 14. burebista

  burebista Manic Miner Sugar daddy

  Pfuai, eu credeam ca tu nu dormi din cauza caldurii si cind colo ai grija HDD-urilor sa nu faca temperatura. :tongue:
   
 15. Quark

  Quark zis şi Brucan Sugar daddy

  In fine... Acum o alta nedumerire: la toate desktopurile HP care mi-au trecut prin mana, ventilatorul din sursa este pus pe dos decat la sursele normale. Adica ia aer din exterior si il impinge in sursa. De la sursa porneste un duct de plastic oarecum catre radiatorul procesorului (slot1), sufland deci aerul deja cald (din sursa) spre acesta. Temperatura procului nu am cum sa o monitorizez ca sa trag concluzii DAR tare ma bate gandul sa inversez ventilatorul ala... Ce parere aveti?
   
 16. IceCub

  IceCub Membru Senior Sugar daddy

  S-ar putea ca aerul ce ajunge la sursa sa fie mult prea cald si ca ai necazuri. Daca producatorul a considerat ca o astfel de solutie de racire e potrivita, ar trebui sa o lasi asa cum e.
   
 17. Cosmin_C

  Cosmin_C melomaniac

  De pe alta parte producatorul a considerat si ca HDD-ul e OK acolo, dar domnul Q nu e de acord. Asa sunt integratorii astia care vand zeci de milioane de sisteme, niste nepriceputi... :biggrin:
   
 18. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  Unii producători preferă presiune pozitivă în carcasă și dacă ventilatorul sursei e unicul din sistem e normal să fie pus așa. Mai ales că pe vremuri sursele erau de putere mică și chiar la randament mai slab nu se încălzesc prea mult, eu aș sta liniștit.
   
 19. Quark

  Quark zis şi Brucan Sugar daddy

  Si eu cred la fel, deoarece sursa este clar subdimensionata.

  Ntz-ntz... HDD-ul original, (de 6,4G/5400rpm) mergea relativ rece. Dar Seagate-ul de 120G/7200rpm pe care l-am bagat eu este mult mai cald.

  Da, ventilatorul sursei este unicul in sistem.
   
 20. maxu

  maxu Membru Senior

  De curiozitate, stiati ca... primul design ATX presupunea exact cum e cazul sursei de mai sus? Probabil nu e vreo inventie "particulara", doar o moda :smile:
  Pe viitor (10+ ani), cand o da cineva peste vreun BTX de la DELL or zice: mai dar mult s-au mai gandit astia sa scorneasca asemenea design...
   
Thread Status:
Not open for further replies.
 1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
  By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
  Dismiss Notice