Cabluri de alimentare ... audiofile

ipman

Membru Senior
Incep cu disclaimer: sunt inginer si nu vreau sa creez o disputa audiofila. Vreau doar o dezbatere tehnica cinstita si corecta.

Astazi am dat de asta: Cablu curent Supra LoRad 2.5 CS-16-EU MkII /-/ 1.5 m. Pe scurt, un cablu de alimentare cu pretul de 261RON.

Ce ar putea avea diferit acest cablu de alimentare? (ca sa nu incep cu descrierea "Supra LoRad (radiatii joase) 2.5 este conceput pentru a diminua campurile magnetice si electrice").
 

ipman

Membru Senior
E asa de rar ca nici macar un singur exemplare cu stecher schuko nu a putut fi fotografiat. La banii astia cumparai si studioul foto ca sa fotografiezi cablul ...

Dar sa revenim la discutia initiala: ma astept la o discutie tehnica despre impedante, conductivitati, interferente si alti termeni tehnici. Nu la descrierea soundstage-ului sau mai stiu eu ce.
 

Quark

Zis și Brucan
Stecherul schuko ti-l monteaza pe loc cei de la magazin, dupa ce il cumperi. Taie cablul, pune stecher nou. Simplu.

Cui i-ar folosi aceasta discutie tehnica? Audiofilul atehnic ramane la ce (crede ca) aude el, inginerul la ce a invatat in facultate. Nu am auzit vreodata un caz in care cineva a trecut dintr-o tabara in alta. End of story.
 

Quark

Zis și Brucan
Nu dam nume ca dupa aia ne invadeaza berbecii de pe forumurile "de specialitate". :biggrin: Suntem totusi intr-o zona publica a forumului si ne citeste google.
 

Cosmin_C

melomaniac
Chestia e ca eu citesc cel putin o duzina de forumuri tehnice (nu doar audio ci si electronice, IT, hi-fi, etc) si nu-mi trece prin minte niciun forum pe care ai avea cu cine sa discuti asa ceva. Din motive variante/diferite, desigur...
 

Quark

Zis și Brucan
Mai rau, mereu se lasa cu varsare de sange. E ca politica: cum a postat cineva si si-a definit optiunea, imediat se lasa cu bataie.
 

ipman

Membru Senior
De unde as putea sti ca nu am cu cine discuta pana nu incerc?
Cu miahi am avut deja destule discutii private la un nivel inalt, ca sa zic asa, m-am gandit ca poate mai sunt si altii.
Sunt multe prelungitoare ieftine care au contacte interne imperfecte, asta e imposibil de negat si se poate masura usor, dar de la contacte imperfecte pana la ce vreau eu sa discutam e cale lunga.
 

Quark

Zis și Brucan
Vezi daca nu citesti cu atentie? Scrie clar: "...sunetul e inclus in pret". Cat o mai fi TVA-ul la sunet? :goofy:
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
"Deosebit de apreciat in toata lumea pentru raportul pret - calitate absolut special" - sa le tragi ciocane peste degete la dobitoci, nu?
 

Quark

Zis și Brucan
Sorry, nu mai particip pe niciun forum audio din RO. Citesc, ma distrez, poate raspund la PM-uri. Fara posts. :smile:
 

ipman

Membru Senior
Quark Pai si un invite nu-mi dai si mie? Ca sa mai aud si eu electronica adevarata, ca aici unde m-am mutat astia nu sunt in stare sa lege 3 fire.
 

Quark

Zis și Brucan
Pai eu n-am cont acolo. Dar daca chiar vrei, pot sa vorbesc cu Viorel. Oricum LAMPI. Nu mai tin minte daca ti-am zis ca acolo se discuta doar despre lampi. :biggrin:
 

ipman

Membru Senior
Am bagat bine la cap. Toata viata mea am cautat sa invat despre lampi, dar n-am avut un mare succes din multe motive cumulate.
 

Quark

Zis și Brucan
Avand in vedere ca la facultate nu mi s-a predat nici un minut de lampi, asta e. Acum sunt prea batran sa o iau de la zero. Plus ca lampi sux. :biggrin:
 
Top