1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Cabluri de alimentare ... audiofile

Discussion in 'Dezbateri cu sau fără mănuși' started by ipman, Jan 29, 2016.

 1. ipman

  ipman Membru Senior

  Incep cu disclaimer: sunt inginer si nu vreau sa creez o disputa audiofila. Vreau doar o dezbatere tehnica cinstita si corecta.

  Astazi am dat de asta: Cablu curent Supra LoRad 2.5 CS-16-EU MkII /-/ 1.5 m. Pe scurt, un cablu de alimentare cu pretul de 261RON.

  Ce ar putea avea diferit acest cablu de alimentare? (ca sa nu incep cu descrierea "Supra LoRad (radiatii joase) 2.5 este conceput pentru a diminua campurile magnetice si electrice").
   
 2. Quark

  Quark zis şi Brucan Sugar daddy

  Ala e un stift. ASTA e bun.
   
 3. ipman

  ipman Membru Senior

  E asa de rar ca nici macar un singur exemplare cu stecher schuko nu a putut fi fotografiat. La banii astia cumparai si studioul foto ca sa fotografiezi cablul ...

  Dar sa revenim la discutia initiala: ma astept la o discutie tehnica despre impedante, conductivitati, interferente si alti termeni tehnici. Nu la descrierea soundstage-ului sau mai stiu eu ce.
   
 4. Quark

  Quark zis şi Brucan Sugar daddy

  Stecherul schuko ti-l monteaza pe loc cei de la magazin, dupa ce il cumperi. Taie cablul, pune stecher nou. Simplu.

  Cui i-ar folosi aceasta discutie tehnica? Audiofilul atehnic ramane la ce (crede ca) aude el, inginerul la ce a invatat in facultate. Nu am auzit vreodata un caz in care cineva a trecut dintr-o tabara in alta. End of story.
   
 5. Cosmin_C

  Cosmin_C melomaniac

  O discutie de genul asta... cu cine? :smile:
   
 6. Quark

  Quark zis şi Brucan Sugar daddy

  Nu dam nume ca dupa aia ne invadeaza berbecii de pe forumurile "de specialitate". :biggrin: Suntem totusi intr-o zona publica a forumului si ne citeste google.
   
 7. Cosmin_C

  Cosmin_C melomaniac

  Chestia e ca eu citesc cel putin o duzina de forumuri tehnice (nu doar audio ci si electronice, IT, hi-fi, etc) si nu-mi trece prin minte niciun forum pe care ai avea cu cine sa discuti asa ceva. Din motive variante/diferite, desigur...
   
 8. Quark

  Quark zis şi Brucan Sugar daddy

  Mai rau, mereu se lasa cu varsare de sange. E ca politica: cum a postat cineva si si-a definit optiunea, imediat se lasa cu bataie.
   
 9. ipman

  ipman Membru Senior

  De unde as putea sti ca nu am cu cine discuta pana nu incerc?
  Cu miahi am avut deja destule discutii private la un nivel inalt, ca sa zic asa, m-am gandit ca poate mai sunt si altii.
  Sunt multe prelungitoare ieftine care au contacte interne imperfecte, asta e imposibil de negat si se poate masura usor, dar de la contacte imperfecte pana la ce vreau eu sa discutam e cale lunga.
   
 10. ursamajor

  ursamajor Toruk Makto

  Tot e bine că nu-i la metru cu prețul ăla. :hihi:
   
 11. Quark

  Quark zis şi Brucan Sugar daddy

  Vezi daca nu citesti cu atentie? Scrie clar: "...sunetul e inclus in pret". Cat o mai fi TVA-ul la sunet? :goofy:
   
 12. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  "Deosebit de apreciat in toata lumea pentru raportul pret - calitate absolut special" - sa le tragi ciocane peste degete la dobitoci, nu?