Boost semnal WiFi

wirespot

Membru Senior
Joined
Oct 13, 2006
Messages
668
Caut ceva care să amplifice semnalul wireless într-un apartament cu ziduri de beton. Routerul e plasat la un capăt şi e un apartament cu vreo 15m pe lungime şi vreo 4 ziduri. Spre capătul celălalt conexiunea e infectă şi trasul de cabluri UTP (la un mod elegant) pe distanţe din astea e dificil.

M-am gândit la un access point. Aveţi recomandări? Mi se pare ok un AP pentru că ar oferi şi boost şi eventual 1-2 porturi de cablu.

Există alte feluri de dispozitive care să obţină acelaşi efect? Antene care doar amplifică semnalul?
 

IceCub

Membru Senior
Joined
Jun 27, 2005
Messages
2,486
Eu am pus o antena din asta la router (D-Link DIR-600) pentru a spori calitatea semnalului.

Am facut ceva teste cu un adaptor WiFi din asta la care am atasat antena din link-ul de mai sus si pot confirma ca se simte aportul adus de antena la puterea semnalului.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,410
Vezi ca AP inseamna de obicei UTP->wifi, nu wifi->wifi, adica tot trebuie sa tragi cablu undeva. Vezi unele care sa stie repeater. Antena directionala e o idee buna, dar majoritatea routerelor actuale nu au antene
 

wirespot

Membru Senior
Joined
Oct 13, 2006
Messages
668
Ăsta are antenă externă, deci ar fi o idee.

Înseamnă că aveam o impresie greşită despre ce face un AP. Zici că are conexiunea cu routerul pe UTP; nu există dispozitive la care conexiunea cu routerul să fie tot wireless?
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,410
Tot access point îi zice, dar trebuie să te uiți atent să suporte modul repeater/bridge sau să suporte dd-wrt, care știe să facă așa ceva. Mai trebuie atenție la device-urile suportate, unele vor să facă bridging doar cu device-uri din aceeași "familie"/producător.
 

IceCub

Membru Senior
Joined
Jun 27, 2005
Messages
2,486
Mai trebuie atenție la device-urile suportate, unele vor să facă bridging doar cu device-uri din aceeași "familie"/producător.

Eu m-am chinuit 2 zile sa pun un TP-Link TL-WR841ND pe post de range extender la un router Linksys. Nu a vrut sa mearga de nici un fel, nici cu firmware propriu, nici cu DD-WRT. Aveau chipseturi diferite.

La nevoie, poti apela la un wireless range extender specializat.
 

maxu

Membru Senior
Joined
Oct 6, 2005
Messages
628
Eu as cumpara un router wireless SH (50-100lei) ca sa nu cheltui bani. Cu chipset identic sau din aceeasi familie.
Apoi pus in mod repeater/AP si aia e. Investitie minima, configurare pe masura, semnal peste tot.
 

Bico

Membru
Joined
Nov 17, 2004
Messages
188
Poti cumpara un AP wireless ce poate fi configurat ca repetor (repeater) sau chiar un alt router wireless care sa stie de WDS (de ex. ieftinaciunea asta) O antena cu castig mai mare nu este o cale sigura pentru ca degeaba castigul antenei e mare daca puterea de emisie a router-ului e scazuta. :smile:
 

wirespot

Membru Senior
Joined
Oct 13, 2006
Messages
668
Mă uit ce se vinde la SH. Deocamdată singurul SH care am văzut să merite e D-Link DIR-600 sau DIR-300 care se dă cu 50 de lei (dar n-am nimerit niciunul cu revizia hardware care trebuie pentru DD-WRT). Restul cer de la 100 în sus, dar au omis se pare faptul că la preţul ăsta găseşti nou...
 
Top Bottom