Boost semnal WiFi

wirespot

Membru Senior
Caut ceva care să amplifice semnalul wireless într-un apartament cu ziduri de beton. Routerul e plasat la un capăt şi e un apartament cu vreo 15m pe lungime şi vreo 4 ziduri. Spre capătul celălalt conexiunea e infectă şi trasul de cabluri UTP (la un mod elegant) pe distanţe din astea e dificil.

M-am gândit la un access point. Aveţi recomandări? Mi se pare ok un AP pentru că ar oferi şi boost şi eventual 1-2 porturi de cablu.

Există alte feluri de dispozitive care să obţină acelaşi efect? Antene care doar amplifică semnalul?
 
Eu am pus o antena din asta la router (D-Link DIR-600) pentru a spori calitatea semnalului.

Am facut ceva teste cu un adaptor WiFi din asta la care am atasat antena din link-ul de mai sus si pot confirma ca se simte aportul adus de antena la puterea semnalului.
 
Vezi ca AP inseamna de obicei UTP->wifi, nu wifi->wifi, adica tot trebuie sa tragi cablu undeva. Vezi unele care sa stie repeater. Antena directionala e o idee buna, dar majoritatea routerelor actuale nu au antene
 
Ăsta are antenă externă, deci ar fi o idee.

Înseamnă că aveam o impresie greşită despre ce face un AP. Zici că are conexiunea cu routerul pe UTP; nu există dispozitive la care conexiunea cu routerul să fie tot wireless?
 
Tot access point îi zice, dar trebuie să te uiți atent să suporte modul repeater/bridge sau să suporte dd-wrt, care știe să facă așa ceva. Mai trebuie atenție la device-urile suportate, unele vor să facă bridging doar cu device-uri din aceeași "familie"/producător.
 
Mai trebuie atenție la device-urile suportate, unele vor să facă bridging doar cu device-uri din aceeași "familie"/producător.

Eu m-am chinuit 2 zile sa pun un TP-Link TL-WR841ND pe post de range extender la un router Linksys. Nu a vrut sa mearga de nici un fel, nici cu firmware propriu, nici cu DD-WRT. Aveau chipseturi diferite.

La nevoie, poti apela la un wireless range extender specializat.
 
Eu as cumpara un router wireless SH (50-100lei) ca sa nu cheltui bani. Cu chipset identic sau din aceeasi familie.
Apoi pus in mod repeater/AP si aia e. Investitie minima, configurare pe masura, semnal peste tot.
 
Poti cumpara un AP wireless ce poate fi configurat ca repetor (repeater) sau chiar un alt router wireless care sa stie de WDS (de ex. ieftinaciunea asta) O antena cu castig mai mare nu este o cale sigura pentru ca degeaba castigul antenei e mare daca puterea de emisie a router-ului e scazuta. :smile:
 
Mă uit ce se vinde la SH. Deocamdată singurul SH care am văzut să merite e D-Link DIR-600 sau DIR-300 care se dă cu 50 de lei (dar n-am nimerit niciunul cu revizia hardware care trebuie pentru DD-WRT). Restul cer de la 100 în sus, dar au omis se pare faptul că la preţul ăsta găseşti nou...
 
Back
Top