BlackBerry

Discussion in 'Comunicații' started by Operations, Aug 25, 2004.

 1. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  Probabil că nu există și pentru că în multe locuri e ilegal să înregistrezi o convorbire dacă nu știu toți participanții că e înregistrată.

  Cât despre SAR, metodele de măsurare US/EU sunt diferite, așa că e normal să nu iasă la fel. Nu e deloc clar care sunt limitele și efectele acestei radiații, așa că fac și ei ce pot.
  http://www.medic8.com/healthguide/articles/healthriskmobiles.html
   
 2. Sibelius

  Sibelius Membru Senior

  Pentru unele telefoane au aparut aplicatii care ofera posibilitatea de a inregistra convorbirea. Poate o cautare mai atenta pe net o sa dea rezultate. :wink:
   
 3. war4peace

  war4peace Membru Senior

  Am tot căutat. Am dat numai de thread-uri în care oamenii se plâng de lipsa acestei aplicaţii. Mă rog, nu era deloc important, doar ceva "nice to have" :smile:
   
 4. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  O fi din cauza sistemului de telefonie - la frecvențe gen 1800 MHz ai acoperirea mai mică și e nevoie de semnal mai puternic în medie la aceeași distanță de antena de bază decât la 900 MHz.
   
 5. nicolin

  nicolin Membru

  Nokia E90.
  Are si radio. :biggrin:
   
 6. Marius '95

  Marius '95 Membru Senior Sugar daddy

  Piticu' tzopaie, dar ar insemna sa dau 3/4 din salariu pe unul SH.
   
 7. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  Deci până la urmă care e concluzia, BlackBerry sucks sau E70 rulz?
   
 8. Marius '95

  Marius '95 Membru Senior Sugar daddy

  Ambele suck si E90 rulz. :tongue:
   
 9. puterfixer

  puterfixer Administrator Sugar daddy

  Revenind de la preferințele lui Marius la discuția despre BlackBerry... Până acum n-a băgat nimeni vreun firmware/SO alternativ pe hardware-ul BB, ca să elimine (de)serviciile RIM din ecuație? La urma urmei, BB, spre deosebire de orice alt smartphone, e un pachet ce te leagă de niște servicii fără de care mobilul e doar un telefon cu multe butoane.
   
 10. war4peace

  war4peace Membru Senior

  N-am auzit de aşa ceva. Nici pe net nu am citit să existe. Probabil e prea mare chinul şi publicul-ţintă pentru BB nu prea e interesat de aşa ceva.
   
 11. war4peace

  war4peace Membru Senior

  Small update: GPS.
  Ieri am luat un taxi de la Calea Floreasca (staţia de metrou Aurel Vlaicu) până la Piaţa Rahova şi pe drum mi-am adus aminte să testez GPS-ul de pe Blackberry. Am intrat în Options / Advanced Options / GPS şi i-am ars un Refresh.
  Apăi eu nu le am cu GPS-ul în general, nu ştiu cât de rapid trebuie să se iniţializeze and shit, dar ăsta în 30 de secunde a găsit 5 sateliţi şi zicea că acurateţea este de 20 de metri. O fi bine, o fi rău, eu mă declar mulţumit, mai ales că se înţelege foarte bine cu Google Maps. M-am distrat niţel căutând o rută către casă, a afişat-o fain frumos. Merge pentru orientare ocazională :smile:
   
 12. Marius '95

  Marius '95 Membru Senior Sugar daddy

  30 s este decent.
  20 m este cam mult.
   
 13. bausto

  bausto The year of grace, 2007

  Daca nu vrei sa lansezi rachete sau nu esti in masina cu viteza, deci putin timp de reactie, te descurci si cu 20m. Aia e eroarea maxima si se vede cand stai pe loc sau te misti incet. Altfel nu e atat de evidenta pentru ca eroarea nu e mereu intr-o singura directie deci ca pozitia e calculata chiar si asa suficient de precis.

  30s mi se pare mai mult decat decent, mai ales daca nu a folosit A-GPS.
   
 14. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  5 sateliţi în 30s e ok cu A-GPS şi excelent pentru cold fără A-GPS (dar se pare că are A-GPS, pot să mai fac nişte comparaţii acasă între 8900 şi restul GPS-urilor de prin casă). GPS-urile mele home made, cu antenă pasivă de ~3cm2, se sincronizează cold la 3-4 sateliţi în timpul ăsta, iar HTC Touch HD se sincronizează A-GPS în ~20 de secunde şi cold undeva între câteva minute şi o oră.

  Aia cu acurateţea de 20m e relativă, nu există vreo formulă clară de calcul a acurateţii, protocolul NMEA raportează ceva foarte relativ: $GPGSA oferă numai PDOP, HDOP, VDOP, care dau cam 10% din eroare, sub forma unei analize asupra poziţiei sateliţilor folosiţi relativ la poziţia calculată, iar $GPGSV îţi dă un signal-to-noise ratio (SNR) pentru fiecare satelit văzut. Din astea nu poţi scoate o acurateţe clară, doar ceva orientativ, Gigi poate să zică "la PDOP 4 am 10m acurateţe", eu pot să zic "la PDOP 4 am 2 metri acurateţe". Win: cumpără lumea device-ul meu, că e mai accurate.

  Restul erorilor nu pot fi calculate. În măsurări de teren un singur GPS e considerat orientativ, pentru acurateţe sub 10m nu scapi fără staţie fixă.
   
 15. war4peace

  war4peace Membru Senior

  Ăă, I beg to differ. 20m este mai mult decât suficient, fiindcă e bine-mersi în limita orizontului vizibil. La urma urmei, nu e target practice, pin-point accuracy e lipsit de însemnătate. Dacă vrei să găseşti o adresă, te opreşti la punctul indicat pe GPS şi beleşti ochii în jur :smile:
   
 16. Marius '95

  Marius '95 Membru Senior Sugar daddy

  Eu comparam cu GPS-ul meu, nu cu ce are un om obisnuit nevoie. La 7 m are tendinta sa "sara" pe strazile alaturate cand opresc la semafor la o intersectie. La 20 m banuiesc ca e mai rau.

  30 s este doar decent. Nu mai mult. Daca opresc la un semafor si nu stiu in ce parte s-o iau, vreau sa aflu inainte sa se faca verde. Eu nu prea reusesc fiindca aplicatia mi se deschide greu.
   
 17. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  As I said, acuratețea aia e orientativă, nu poți să compari două GPS-uri diferite după ea. Iar turn-by-turn se face în mod normal cu GPS-ul pornit, nu-l pornești la fiecare intersecție :smile:.
   
 18. Marius '95

  Marius '95 Membru Senior Sugar daddy

  Pai in mod normal ma descurc fara el, dar si cand ma ratacesc... :tongue:
   
 19. Neo

  Neo Motan agresif Sugar daddy

  Ca fost posesor de BB, spun doar că dacă avea GPS funcționabil și cu altceva decât Gugăl maps și avea și Wi-Fi nu l-aș fi schimbat ever (8890 parcă era). Trecând peste toate bălăriile RIM, calitatea sunetului era de domeniul omgwtf, abia HTC TP2 începe să se apropie, cu ale sale 2 microfoane, unul pentru noise cancelling și unul pentru vorbit :biggrin:

  AAaanyway, dpmdv este o modalitate minunată de a menține un curent continuu de bănet din direcțiile unor companii înspre RIM, atât. Orice iese din tipare și ar putea bypassa RIM (3G, Wi-Fi, clienți de E-mail non-BB, instant messaging other than BB shit) este dat la o parte cu o eficiență nemțească.

  Marius, ce vrei tu acolo în opinia mea se traduce prin 2 cuvinte. Windows Mobile. Punct. Problema e una singură, terminal cu QWERTY și windows mobile și care să se miște și decent costă de rupe. Imo merită fiecare bănuț, fiind la ani lumină de Symbian crap, dar no, eu am avut bulan să-l primesc cadou :biggrin:

   
 1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
  By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
  Dismiss Notice