Best of YouTube

wirespot

Membru Senior
Parcă n-am văzut aşa un topic şi cred că ar merita, că în definitiv site-urile gen YouTube (Daily Motion, Vimeo etc.) au devenit o parte a culturii contemporane. Hai să răscolim prin mormanul de zgomot şi să adunăm chestiile interesante.

Nu ştiu exact ce criterii să stabilim dar am putea să încercăm să fie totuşi nişte lucruri care să se remarce prin ceva care ţine de unul dintre substantivele alea din titlul ariei.

The Elevator Show. Serial de scurt-metraje de comedie. Acţiunea are loc exclusiv într-un lift dintr-o clădire de birouri iar personajele sînt angajaţi corporatişti. Are ca guest-stars şi apariţii cameo diverse vedete YouTube şi uneori actori celebri.

Helloween4545 este un comentator de "LP" (Let's Play). Pentru cei care nu cunosc fenomenul, este vorba de oameni care joacă diverse jocuri pe PC şi le însoţesc de comentariile proprii. Este considerat unul dintre cei mai buni, s-a specializat în shootere horror şi a devenit celebru pentru umorul specific şi o imaginaţie debordantă. Penumbra şi F.E.A.R. sînt după părerea mea printre cele mai bune playlist-uri ale lui.
 
Dupa mult timp de cotrobait pe Youtube, am gasit una din cele mai interesante chestii din punctul meu de vedere: un curs de fizica de la University of California - Berkeley. Se numeste Physics 10: Physics for Future Presidents, e compus din ~ 24 de lecti si e sustinut de prof. Richard A. Muller. Cursul e facut sa fie accesibil oricui e pasionat si are cunostinte elementare de fizica (liceu).

De asemenea, pe canalul celor de la U C Berkeley se pot gasi webcasturi de la o sumedenie de alte cursuri.
 

Nico di Mattia este un geniu absolut, talent cu carul. Filmulețul de mai sus este doar unul din multele postate pe youtube.
 
Last edited by a moderator:
Computer Pioneers - Pioneer Computers Part 1



Computer Pioneers - Pioneer Computers Part 2

 
Last edited by a moderator:
Daca nu ati auzit de proiectul Orion, inainte de a vedea filmuletul, documentati-va aici, ca sa stiti despre ce e vorba.
Pe scurt, Orion era in anii '60 un proiect de propulsie nucleara capabil sa ridice 6 milioane de tone pe orbita la o singura lansare si cu costuri mai mici de 1 dolar pe Kg.

In film, fiul lui Freeman Dyson (!) povesteste intr-o maniera foarte entertaining despre cat s-a lucrat la proiectul initial si cat a mai ramas din el.
In timpul filmului, dati pauza si uitati-va la grafice. :biggrin:

 
Last edited by a moderator:
Si documentarul de pe BBC:

 
Last edited by a moderator:
Nu stiam ca exista si documentar. Acum l-am vazut. Impresionant. Imi place ca descrie cum stateau lucrurile in anii '50 in ceea ce priveste evolutia tehnologica. Adevarata evolutie tehnologica...
 
Un interviu cu mai multi fizicieni care se straduiesc (si in opinia mea, reusesc partial) sa explice ce este bosonul Higgs si cum creaza el masa.

Dupa ce am vazut documentarul am ramas cu o nelamurire:
Primul dintre intervievati vorbeste despre o medie de zero a campului Higgs la inceputurile universului. Asta inseamna cumva ca poate exista masa negativa?? :what: Sau forta gravitationala de respingere?
 
Last edited by a moderator:
Imi place ca descrie cum stateau lucrurile in anii '50 in ceea ce priveste evolutia tehnologica. Adevarata evolutie tehnologica...
Pune de un război mondial și cei care supraviețuiesc vor putea spune "ah, ce cercetare se făcea pe vremea aia!"
 
Cred si eu ca nu poti "performa" in conditiile in care casa nu-i a ta, spatiul personal este un pat, te hranesti cu un bol de orez pe zi si trebuie sa muncesti de preferat cam 25h pe zi.
Dar astea nu se vad de afara.
 
Back
Top