Berarie

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Location
Stockholm
Si ultima isprava, am reusit sa pun cap la cap un utilaj de facut bere.
Ajutat putin si de faptul ca aici orice bautura cu peste 3 la suta alcool nu se vinde decat la magazinele monopol de stat, am pornit berea.
Acum se fermenteaza o bere de tip Kriek, adica bere belgiana cu cirese.

Mai face cineva asa ceva sau e interesat?
 

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Location
Stockholm
Mie mi-a placut.
Asta culmea e bere in care este dizolvat un fel de gem de cirese natural, care participa la fermentatie, nu e doar aroma.
 

Quark

zis şi Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Cand ajungi la alambic si rachiu de mere / pere / whatever, discutam. Musai peste 52 de grade. Probabil ca acolo risti vreo 15 ani de puscarie... :biggrin:
 
Reactions: Neo

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Venim în vizită să golim butoiul - să dispară dovezile, știi ce zic.
 

LNT

Meşter Strică-Tot
Sugar daddy
Joined
Mar 31, 2007
Location
NL
Si la noi parca au pus limita la productia de rachiu home made, dar inca n-am auzit sa ancheteze pe careva. Ce-i drept nici productia de prune n-a mai fost ca odinioara cand stateam o noapte intreaga sa pazesc doua alambice de 1000 litri fiecare. :biggrin:
 

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Location
Stockholm
Este permis sa faci alcool pentru consum propriu. Dar nu e voie sa comercializezi.

Nu ma gandesc sa fac alcool tare, nu mai rezist ca in tinerete cand radeam vodca cu litri. Acum o iau batraneste cu o bere aromata.
 

LNT

Meşter Strică-Tot
Sugar daddy
Joined
Mar 31, 2007
Location
NL
Da, vad ca n-au mai introdus limita la cantitate, cat timp este pentru consum propriu. Dar ai obligatia sa declari alambicul. :biggrin:
“toate gospodăriile individuale care deţin instalaţii de producţie de ţuică şi rachiuri de tip alambic au obligaţia de a se înregistra la autoritatea vamală teritorială în raza căreia îşi au domiciliul”.
 

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Location
Stockholm
Dupa ceva vreme, Kriek-ul s-a terminat si s-a maturat. E foarte bun, chiar daca am facut greseala sa nu dizolv tot si a iesit ceva mai putin tare din punct de vedere alcoolic.
Am corectat greseala, am pus un cidru la facut si de data asta a iesit minunat.
 

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Location
Stockholm
Ma tem ca pozele nu spun nimic despre gust. Si partea vizuala nu e nici o minune, am refolosit niste sticle de limonada care erau mai scumpe cu cativa lei decat o sticla goala similara.
hulubei am folosti un kit de bere de la Brouwland, care contine intr-o conserva tot ce ai nevoie, adica malt si hamei fierte sub forma de lichid gros. Pe asta l-am pus intr-un recipient de fermentat care se numeste FastFerment.
Toata munca se rezuma la amestecarea conservei cu apa calda, drojdia si zaharul necesare. Drojdia vine in pachet, zaharul se gaseste in orice magazin, etc.
Apoi rabdare o saptamana sa fermenteze, inca una sa se depuna reziduurile, se trage in sticle si daca mai vreti si spuma, se mai pune putin zahar si mai astepti inca doua saptamani.
 
Top Bottom