Bârâie boxele - caut service

maxu

Membru Senior
Joined
Oct 6, 2005
Location
Bucuresti
Microlab SOLO 6C - indiferent de priza, sursa de sunet, volum samd - bârâie.
Dați-mi o recomandare pentru un service sănatos și de încredere.
Contact: pe thread :smile:
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Location
Dream Theater
Palsonic a facut o gramada de reparatii de genul asta; dupa descriere si brand sunt gata sa pariez ca-i vorba de condensatori, acum vreun an un coleg a avut fix aceeasi problema cu niste Microlab Pro-1 si dupa schimbarea condensatorilor a mers si merge in continuare perfect.
 

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Location
Stockholm
Condensatorii sint foarte usor de schimbat "acasa". Si ieftin (3RON).
Daca ai nevoie de ajutor/scule da cu PM-ul si aranjam ceva.
 

Jaffar

Wizard
Joined
Oct 20, 2003
Location
Giurgiu
Cum iti dai seama ca ei sunt de vina? Asa se manifesta si ale mele (solo 7C), dar bazaitul nu este deranjant, se aude tot timpul, indiferent de volum / mute. Christian zice ca asa se aud de noi (sau de mult, nu mai tin minte).
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Location
Dream Theater
Daca face de la inceput nu stiu daca aia e problema, in plus daca-i de la condensatori se agraveaza in timp.

Daca asa a facut de la inceput probabil partea de alimentare permite "mizeriei" din reteaua electrica sa ajunga pana in difuzoare; o priza cu filtrare, impamantarea, cablu interconect bine ecranat, placa de sunet mai buna, chestiile de genul asta pot ajuta... sau pot sa aiba zero influenta asupra problemei. :smile:
 

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Location
Stockholm
Aparatul cu care se masoara se numeste ESR-metru. Citeodata este chiar mai evident si se poate masura si cu capacimetrul.
 

maxu

Membru Senior
Joined
Oct 6, 2005
Location
Bucuresti
ipman, is bara zero la asa ceva. Tu vino sa ne luminam, cumpar ce trebuie si cinsti-te-voi :beer:
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Location
Dream Theater
Deocamdata daca desfaci boxa si pozezi placile si condensatorii de prin inauntru poate aflam care-i problema din imagini. La amicul meu cei 2 condensatori de filtrare erau infloriti/scursi/bubuiti, se vedea defectul de la 2-3 metri ca sa zic asa.
 

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Location
Stockholm
Da, ajuta pozele daca poti sa le faci. Dar in general in sursa este inghesuiala si te straduiesti cam degeaba sa faci o poza clara.
Am ESR metru, am capacimetru, ramine sa gasim timp sa ne vedem.
 

maxu

Membru Senior
Joined
Oct 6, 2005
Location
Bucuresti
Am descoperit invaliditatea cauzatoare (zic eu) de, cum s-ar spune, zgomot:

poza2.jpg
Si anume aia doi mari si cu basca umflata.

Iar astalalta poza nu zice nimic.
poza1.jpg
 

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Location
Stockholm
Am gasit la un singur magazin in stoc: 4.5RON/bucata.
Ar fi bine sa le masori dimensiunile (diametru si inaltime) si sa mergi la magazin ca sa gasesti unii la fel ca dimensiuni, altfel risti sa nu ai unde sa-i pui.
Acolo capacitatea nu este critica, se pot pune si de capacitate mai mica sau mai mare, macar sa aiba loc.
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Location
Dream Theater
Capacitatea nu, dar voltajul poate sa conteze, sa fie cel putin de acelasi voltaj cu cei din interior. Si da, trebuie schimbati amandoi neaparat, chiar daca unul pare sa arate OK - la amicul meu cel care nu era umflat se masura chiar mai prost ca ala umflat. :smile:
 

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Location
Stockholm
Sint amindoi vizibil umflati, dar oricum ii masor cu ESR-metrul si pe ceilalti din sursa preventiv. In general producatorul foloseste piese de la un singur furnizor (producator de condensatori) asa ca mai toti au acelasi timp de functionare.
Condensatorii de 4700/35V sint mai comuni (si in stoc).
 

Jaffar

Wizard
Joined
Oct 20, 2003
Location
Giurgiu
Uhm, eu nu, ca se aude foarte incet, nu ma deranjeaza si nu-mi bat capul, eram doar curios :smile: In plus nici nu prea am timp sa le sui in masina, sa le duc undeva sa le masor, etc, etc.
 

maxu

Membru Senior
Joined
Oct 6, 2005
Location
Bucuresti
Deci da! Cu participarea extraordinara a lui Dragos (ipman), s-a dus baraitul (prin schimbarea condensatorilor)
 

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Location
Stockholm
Aham, unul din condensatorii de filtraj avea o impedanta astronomica (trecuse de 100ohm). Celalalt, chiar daca umflat, inca isi facea treaba.
 

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Location
Stockholm
Da, amindoi. N-avea sens daca am ajuns acolo sa nu-l schimb, mai ales ca noii condensatori erau de la United ChemiCon, adica de buna calitate.
Condensatorul care a crapat avea si el un motiv: era practic lipit de radiator. Asa ceva nu se face decit daca vrei sa crape programat.
 

Jaffar

Wizard
Joined
Oct 20, 2003
Location
Giurgiu
Uhm, eu nu, ca se aude foarte incet, nu ma deranjeaza si nu-mi bat capul, eram doar curios :smile: In plus nici nu prea am timp sa le sui in masina, sa le duc undeva sa le masor, etc, etc.
A inceput sa fie deranjant. Can you help please? Macar sa-mi dati un ESR metru d-ala, si incerc sa-i masor eu.
 
Top Bottom