Asigurare obligatorie pentru locuință

Gabriela

Dominion
Sugar daddy
Ori nu mă descurc eu bine cu search-ul, ori nu s-a mai pus problema. So, here goes:

La cine vă mai faceți polițele de asigurare obligatorie la locuință? Preferințe, experiențe, sugestii?

Până acum am avut la Astra mai mult din motive de comoditate la plată + reînnoire, dar din ce tot citesc despre ei în ultima vreme parcă aș căuta altceva.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
E doar o formalitate, o faci unde apuci, cât mai ieftin. Oricum unii nici nu se bagă (am asistat la o discuție cu un reprezentant Allianz care spunea că ei nu se bagă la de-astea), de luar pe asigurarea aia nu iei numic (vezi problemele cu cutremurul de acu' o lună, trebuie demonstrat că a fost cutremur și luat hârtii de cât de tare s-a simțit la tine în casă, hârtii pe care nu le dă nimeni pentru că nu există o rețea de senzori care să spună efectele din Cucuieții din Deal, și nici nu e nimeni autorizat să emită astfel de hârtii), despăgubirile nu le dă societatea de la care iei asigurarea (se dau de la buget) așa că e de fapt doar o taxă în plus.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Eu nu am asigurare. Tata e constructorul si e meseria lui, arhitectul e un coleg al lui, amandoi sunt ferm convinsi ca daca e un cutremur suficient de puternic incat sa afecteze casa atunci problema pe care trebuie sa ne-o punem este daca a mai ramas ceva civilizatie pe raza de 100 km, nu cine plateste daunele. Zona inundabila sigur nu este, raul Dambovita e la vreo 15 metri mai jos si la vreo 7 distanta, ca sa ajunga pana aici inseamna ca deja nu mai exista 3/4 din Bucuresti. In sfarsit, asigurarea pixului.
 

Quark

Zis și Brucan
Daca am inteles eu bine este vorba despre asigurarea obligatorie. Care e... obligatorie. RCA gen. Poti sa o faci oriunde, banii ajung la stat si peste tot costa la fel (10 EUR la sate / 20 EUR la oras). Sunt firme gen ASTRA care incearca sa-ti mai bage pe gat si o pseudo-asigurarea de-a lor (de 10 EUR) la pachet cu cea obligatorie. Ignore.

Daca ai vrut sa zici asigurare facultativa (CASCO gen)... Aici e o discutie extrem de lunga. :smile:
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Tocmai am făcut un calcul de probă la AllianzDirect.ro, de unde îmi iau asigurările de călătorie fiindcă e foarte comod online. Pentru apartamentul în care stau în Tineretului, estimat la 85mp (3 camere), valoarea asigurată de 150.000€ (alegi tu o sumă între 51.000 și 300.000), în bloc construit în '78, îmi iese o primă de 255€ care include 10% discount dacă o plătesc dintr-una. Asta acoperă și daune de 1000€ pentru inundații provocate de țevile de apă, 5000€ pentru bunuri din locuință, 3000€ răspundere civilă legală (dacă îi inund pe alții).

Are și ING online opțiune pe HomeBank, dar trebuie să aleg unde e polița încheiată deja și asta nu știu, iar dacă zic că n-am asigurare niciunde nu găsește nimic.
 

Quark

Zis și Brucan
Tzeapa. :biggrin: Ma mir ca nu ti-au spus de la bun inceput ca n-ai voie sa-ti pui casa la ce valoare vrei tu. Sau poti sa o pui dar ei te despagubesc fix la valoarea estimata, nu la cat platesti tu. E ca la notar: poti sa plangi cat vrei, eu au niste tabele si in functie de ce scrie acolo iti calculeaza taxele. Cauta o firma de brokeri si te lamuresc ei cat de mare e teapa cu "pun casa cat vreu eu.".

Arunca un ochi si pe Omniasig - Casa Plus. Recomand.
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Io nu-s proprietar, nu am dureri de-astea de cap :biggrin: Făceam doar un exercițiu pe net, să văd cât ar vrea ăștia să le cotizez pe logica „oricum e obligatoriu, hai să îmbârligăm fraierul”.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Păi din câte știu asigurările de genul nu sunt valabile și ca asigurare obligatorie, așa că oricum mai trebuie una.
 

Gabriela

Dominion
Sugar daddy
Ce zice pufi acolo sună a asigurare facultativă. Cea obligatorie (PAD) nu acoperă decât cutremure, inundații din cauze naturale (vecinul care te inundă nu se pune :biggrin:) și alunecări de teren, din ce am înțeles eu. Iar sumele par să fie fixe la toate (20€, respectiv 10€), deci înțeleg că mă orientez în continuare către varianta comodă, că restul oricum e irelevant. :rolleyes:

Ca fapt divers, la Omniasig am găsit informații referitoare la petiții depuse vs. soluționate, la alți câțiva la care m-am mai uitat nu văd nimic de gen.
 
Top