Asigurare obligatorie pentru locuință

Gabriela

Dominion
Sugar daddy
Ori nu mă descurc eu bine cu search-ul, ori nu s-a mai pus problema. So, here goes:

La cine vă mai faceți polițele de asigurare obligatorie la locuință? Preferințe, experiențe, sugestii?

Până acum am avut la Astra mai mult din motive de comoditate la plată + reînnoire, dar din ce tot citesc despre ei în ultima vreme parcă aș căuta altceva.
 
E doar o formalitate, o faci unde apuci, cât mai ieftin. Oricum unii nici nu se bagă (am asistat la o discuție cu un reprezentant Allianz care spunea că ei nu se bagă la de-astea), de luar pe asigurarea aia nu iei numic (vezi problemele cu cutremurul de acu' o lună, trebuie demonstrat că a fost cutremur și luat hârtii de cât de tare s-a simțit la tine în casă, hârtii pe care nu le dă nimeni pentru că nu există o rețea de senzori care să spună efectele din Cucuieții din Deal, și nici nu e nimeni autorizat să emită astfel de hârtii), despăgubirile nu le dă societatea de la care iei asigurarea (se dau de la buget) așa că e de fapt doar o taxă în plus.
 
Eu nu am asigurare. Tata e constructorul si e meseria lui, arhitectul e un coleg al lui, amandoi sunt ferm convinsi ca daca e un cutremur suficient de puternic incat sa afecteze casa atunci problema pe care trebuie sa ne-o punem este daca a mai ramas ceva civilizatie pe raza de 100 km, nu cine plateste daunele. Zona inundabila sigur nu este, raul Dambovita e la vreo 15 metri mai jos si la vreo 7 distanta, ca sa ajunga pana aici inseamna ca deja nu mai exista 3/4 din Bucuresti. In sfarsit, asigurarea pixului.
 
Daca am inteles eu bine este vorba despre asigurarea obligatorie. Care e... obligatorie. RCA gen. Poti sa o faci oriunde, banii ajung la stat si peste tot costa la fel (10 EUR la sate / 20 EUR la oras). Sunt firme gen ASTRA care incearca sa-ti mai bage pe gat si o pseudo-asigurarea de-a lor (de 10 EUR) la pachet cu cea obligatorie. Ignore.

Daca ai vrut sa zici asigurare facultativa (CASCO gen)... Aici e o discutie extrem de lunga. :smile:
 
Tocmai am făcut un calcul de probă la AllianzDirect.ro, de unde îmi iau asigurările de călătorie fiindcă e foarte comod online. Pentru apartamentul în care stau în Tineretului, estimat la 85mp (3 camere), valoarea asigurată de 150.000€ (alegi tu o sumă între 51.000 și 300.000), în bloc construit în '78, îmi iese o primă de 255€ care include 10% discount dacă o plătesc dintr-una. Asta acoperă și daune de 1000€ pentru inundații provocate de țevile de apă, 5000€ pentru bunuri din locuință, 3000€ răspundere civilă legală (dacă îi inund pe alții).

Are și ING online opțiune pe HomeBank, dar trebuie să aleg unde e polița încheiată deja și asta nu știu, iar dacă zic că n-am asigurare niciunde nu găsește nimic.
 
Tzeapa. :biggrin: Ma mir ca nu ti-au spus de la bun inceput ca n-ai voie sa-ti pui casa la ce valoare vrei tu. Sau poti sa o pui dar ei te despagubesc fix la valoarea estimata, nu la cat platesti tu. E ca la notar: poti sa plangi cat vrei, eu au niste tabele si in functie de ce scrie acolo iti calculeaza taxele. Cauta o firma de brokeri si te lamuresc ei cat de mare e teapa cu "pun casa cat vreu eu.".

Arunca un ochi si pe Omniasig - Casa Plus. Recomand.
 
Io nu-s proprietar, nu am dureri de-astea de cap :biggrin: Făceam doar un exercițiu pe net, să văd cât ar vrea ăștia să le cotizez pe logica „oricum e obligatoriu, hai să îmbârligăm fraierul”.
 
Păi din câte știu asigurările de genul nu sunt valabile și ca asigurare obligatorie, așa că oricum mai trebuie una.
 
Ce zice pufi acolo sună a asigurare facultativă. Cea obligatorie (PAD) nu acoperă decât cutremure, inundații din cauze naturale (vecinul care te inundă nu se pune :biggrin:) și alunecări de teren, din ce am înțeles eu. Iar sumele par să fie fixe la toate (20€, respectiv 10€), deci înțeleg că mă orientez în continuare către varianta comodă, că restul oricum e irelevant. :rolleyes:

Ca fapt divers, la Omniasig am găsit informații referitoare la petiții depuse vs. soluționate, la alți câțiva la care m-am mai uitat nu văd nimic de gen.
 
Back
Top