Articole şi teste interesante

Discussion in 'PC Hardware' started by Rabbit, Aug 17, 2004.

 1. Rabbit

  Rabbit Nebun

  Rugămintea e să postaţi articole şi teste cât mai complete din domeniul plăcilor grafice, legate de prezentări de chip-uri, tehnologii sau de modele remarcabile de plăci, nu un roundup cu 20-30 de produse.

  De asemenea, concluziile testelor sau un mic comentariu este binevenit, de preferinţă în limba română, nu citat.


  Chip-urile din familia NV40 încep să fie din ce în ce mai răspândite. Membrii familiei pe care Beyond3D i-a analizat sunt GeForce 6800 Ultra, 6800 GT şi 6800. Comparaţia merge de la caracteristicile fiecăruia (vezi ataşament) până la diferenţele dintre câteva versiuni de drivere. De exemplu, în FarCry cu rezoluţia de 1600x1200, ForceWare 60.72 se comportă foarte slab, oferind 47.5 fps faţă de cele peste 76 fps în versiunile 61.xx.
   

  Attached Files:

  • nv40.png
   nv40.png
   File size:
   3.6 KB
   Views:
   2,009
 2. Rabbit

  Rabbit Nebun

  Review al plăcii ATI Mobility Radeon 9800 pe AnandTech. Din câte văd, se comportă ca un Radeon 9800 obişnuit, fiind puţin peste Radeon 9700 Pro şi puţin sub Radeon 9800 XT.
   

  Attached Files:

 3. Rabbit

  Rabbit Nebun

  Power Consumption of Contemporary Graphics Accelerators. Part I: Graphics Cards on ATI Chips, Part II: NVIDIA vs. ATI.

  Un articol-test realizat la un nivel cât se poate de profesional de către cei de la X-bit labs, pe care vi-l recomand dacă sunteţi curioşi cât şi cum consumă plăcile grafice.
   

  Attached Files:

 4. popetes

  popetes Unbreakable

  3DCenter a publicat un articol, structurat în trei părţi (dintre care doar prima este publică deocamdată), despre tehnologia care stă la baza lui NV40. Îl recomand doar pasionaţilor, pentru că este plin de termeni tehnici. :smile:

  NV40 Technology Explained, Part I
   
 5. Rabbit

  Rabbit Nebun

  Attached Files:

 6. popetes

  popetes Unbreakable

  NVIDIA's GeForce 6 SLI: Demolishing Performance Barriers

  Toţi am auzit despre SLI, încă de pe vremea defunctului 3dfx când puteai să foloseşti două Voodoo 2 simultan, pentru a beneficia de puterea de calcul a ambelor plăci. Timpul a trecut, 3dfx şi tehnologiile sale au fost preluate de către NVIDIA şi iată că e momentul să auzim din nou despre SLI, odată cu apariţia noii generaţii NVIDIA NV4x. Site-ul Anandtech a publicat un articol foarte util care explică mai pe larg conceptele care stau la baza acestei tehnologii, care sunt implicaţiile unei configuraţii SLI şi cât de mare este sporul de performanţă adus.
   
 7. Alter Ego

  Alter Ego PEDs, EPO & More.

  Că tot se spune aici de apariţia ei, acum o şi "vedem" la lucru, concurenta ei fiind ATI Radeon X300. :wink:

  Este soluţia gamerilor, ieftină şi în acelaşi timp destul de bună.
   
  Last edited by a moderator: Feb 16, 2016
 8. Alter Ego

  Alter Ego PEDs, EPO & More.

  ATI Radeon X850 XT Platinum Edition

  Un test interesant între ATI Radeon X850 XT Platinum Edition (PCIe), ATI Radeon X800 XT (PCIe) şi NVIDIA GeForce 6800 GT (PCIe) şi în acelaşi timp o prezentare mai detaliată al lui X850 XT PE (Platinum Edition) care dispune de un sistem de răcire îmbunătăţit, însă nu ştim cât de silenţios.
   

  Attached Files:

  • 8-e.jpg
   8-e.jpg
   File size:
   56.1 KB
   Views:
   1,728
 9. Alter Ego

  Alter Ego PEDs, EPO & More.

  Mobility Radeon X800 (M28)
  Din teste reiese faptul că noua generaţie de notebook-uri cu această placă video sunt o imbunătăţire în domeniu, mai ales pentru gameri, iar viitoarele notebook-uri pot înlocui uşor, uşor PC-urile atât de mari şi incomode.
   

  Attached Files:

 10. Alter Ego

  Alter Ego PEDs, EPO & More.

 11. Alter Ego

  Alter Ego PEDs, EPO & More.

  Din ciclul "Uite SLi-ul, nu e SLi-ul!". Aici se explică de ce SLi nu funcţionează în jocuri "by default". E nevoie ca Nvidia să programeze driverul, acesta să scrie un raport despre joc în driveri şi, în cele din urmă, poate rula în SLi mode.
  Mai multe detalii se găsesc în link.
   
 12. Rabbit

  Rabbit Nebun

  X-bit labs ne prezintă un preview al noului chip grafic S3 GammaChromeS18, fiind prezentate tehnologiile ce stau la baza lui. Concluzia este că se anunţă un concurent serios pe piaţa low-end, chip-ul putând concura cu Radeon X300 (RV370).
   

  Attached Files:

  • s3.png
   s3.png
   File size:
   927 bytes
   Views:
   1,504
 13. VyRuZ

  VyRuZ Membru

  Un mini review realizat de cei de la A1-electronics despre tehnologia Crossfire, patentata de ATI.
  Partea buna fata de SLi pare sa fie posibilitatea de a folosi placi video cu cantitati de memorie diferite sau chiar decategorii diferite, driverele avand posibilitatea sa "taie" un anume numar de pipeline-uri placii video mai "capabile" si chiar sa sincronizeze placile cu frecvente diferite. Neajunsuruile vin insa din necesitatea de a cumpara un card "master", editia Crossfire si din faptul ca southbridge-ul ATI nu suporta SATAII si NCQ.
   
 14. VyRuZ

  VyRuZ Membru

  Revin tot eu cu un test interesant despre Thermal Throttling-ul placilor nVidia sau "Cum sa descurajezi overclocking-ul". Se pare ca acel throttling ne face sa pierdem puncte importante in testele sintetice si frame-uri in jocuri. Dar exista cateva metode de a trece si peste acest impediment.
   
 15. Ch3m1kal

  Ch3m1kal Lethal

  -Sursa articolului este The Inquirer, deci nu garantez exactitatea informatiilor.

  S3 a dezvaluit in sfarsit noua serie Chrome s20.

  Cu frecvente de 700/700, 4 unitati vertex share si 8 pixel shader (2.0+), consum de doar 30W si suport pt. tehnologie tip SLI (ei ii spun MultiChrome), solutia de la S3 se vrea un concurent serios din gama mid-range.
  Ramane de vazut cat de exacte sunt informatiile celor de la Inquirer si cat bune vor fi driverele.

  LINK
   
 16. L

  L factorul uman

  Nvidia Faces Fighting Words: Artificial Enthusiasts Found

  Practic se discuta despre posibilitatea ca anumite companii sa apeleze la serviciile unor alte companii care sa le asigure pareri pozitive despre produse prin randurile membrilor comunitatilor on-line.

  Take it with a grain of salt. :goofy:
   
 17. neaxu

  neaxu Rătăcit

  Avem şi la noi aşa ceva?
   
 18. Rabbit

  Rabbit Nebun

  Last edited by a moderator: Feb 16, 2016
 19. Cosmin_C

  Cosmin_C melomaniac

  Unul din primele review-uri la noul 7900GTX. Printre placile din lista comparativa se gaseste si X1900XTX; greu de facut media si vazut care bate pe care, dar rezultatele sunt foarte apropiate...
   
 20. bausto

  bausto The year of grace, 2007

 1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
  By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
  Dismiss Notice