Antivirus

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
Se pune problema achizitonarii unui antivirus pentru calculatorul pe care butoneaza mama.

Cerinte:
- Viteza! pe un XP cu 512 MB RAM
- Monitorizare in background a fisierelor deschise, inclusiv stick-uri USB
- Monitorizarea email-ului (Outlook Express cu IMAP)
- Blocarea setarilor cu parola
- Blocarea accesului la fisierele infectate FARA confirmare din partea utilizatorului (cineva ar putea apasa "Allow access")
- Auto-update
- Lista de directoare excluse de la scanare

Inutile si de evitat:
- Firewall
- Monitorizare trafic internet
- Scanare addware
- Scanare ActiveX
- Scanare cookies

Ma uitam la Norton Antivirus, dar nu stiu daca merita banii.

Ca o solutie alternativa, ma gandeam sa convertesc partitia in NTFS si sa las drepturi de scriere doar in Doc&Setting/Mama. Ar merge?
 

SCViper

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Location
Bucuresti
Parca Avast! are toate chestiile astea si e free. Go try it out, eu il am pe install&forget pe ambele calculatoare.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
Pai daca tot aveti antivirusuri instalate, scrieti si voi niste review-uri, in special despre aspectele negative, ca alea nu sunt scrise nicaieri pe internet.
Eu n-am mai folosit antivirus de 10 ani si de aia intreb.
 

JustIn

Membru Senior
Joined
Jun 6, 2005
Location
Iasi
La resursele alea, Nod32 scrie pe tine. Nu inteleg de ce neglijezi partea de adware si spyware, astea le agati acum mult mai repede ca virusii in sine.
Daca ai licenta la windows si nu te intereseaza scanarea mailului si punerea parolei pe AV - Microsoft Security Essentials
Kaspersky cere mai mult de 512M ca sa mearga bine, eu l-am avut pe 1G si tot mergea greu.
AVG am pus acum cateva zile la cineva dupa ce nu am mai folosit de vreun an si m-am speriat ce prost merge pe 512M.
Norton si Bitdefender nu folosesc din reflex conditionat. :smile:

Eu n-am mai folosit antivirus de 10 ani si de aia intreb.
In 2000 ce AV foloseai?
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Location
Bucureşti
Din experienţa mea cu antiviruşii:
- McAfee (antivirus, firewall, etc.) - de evitat cu orice preţ. Merge greu, scanarea on-the-fly e un iad pentru executabile de dimensiuni mari (la fişiere .exe de 2-3 GB le bloca şi hârâia HDD-ul şi 10 minute), scanarea scheduled sau on-demand consumă CPU şi îngreunează sistemul overall, zici că ai 486.
- Avira: am folosit doar versiunea free, care are un MARE dezavantaj: dacă detectează ceva generic (nu neapărat virus, spre exemplu are un dinte împotriva wlite.exe), zbiară că e virus şi îl blochează. Acuma partea frustrantă e că opţiunea "always ignore" e un fel de "s-o crezi tu", că după o vreme iar zbiară că e fişierul infectat (o vreme însemnând de obicei după un reboot, dar şi în aceeaşi sesiune de lucru face de-astea). În rest e OK, în momentul ăsta ocupă 1,5 MB de memorie.
- Avast: am renunţat la el fiindcă m-a speriat de moarte o dată, când aveam boxele date tare (ascultasem ceva muzică or smth) şi m-a anunţat brusc: "THE VIRUS DEFINITIONS HAVE BEEN UPDATED!". Era să mor pe scaun. În afară de asta :smile: e OK, cu menţiunea că e mai mare consumator de memorie decât Avira (pe la 20-22 MB RAM, dacă îmi amintesc bine) şi uşoare împiedicări de sistem în timp ce îşi face update. Ah, versiunea free cere registration (14 luni valabil, apoi re-register).
- Symantec Antivirus (şi consoartele gen Endpoint bla-bla): bloatware. Chiar şi pentru mine :smile: - l-am prins consumând 120+ MB RAM în nenumărate rânduri, plus diverse alte surprize: ba LiveUpdate se blochează în background şi haleşte CPU, ba se blochează fără să halească CPU şi nu îşi face update (dacă dai shutdown/restart zilnic nu e aşa mare bubă, dar să te anunţe Windows-ul după 15 zile că antivirusul e outdated e cam penal), ba se blochează în aşa hal că ai nevoie de reinstall şi magie neagră ca să îl faci să funcţioneze din nou... De evitat.
- BitDefender: Nu ştiu cum mai e acum, sincer. Pe vremuri era bloatware (again, chiar şi pentru mine) cu o căruţă de funcţii inutile and shit. Poate merită încercat (un trial, ceva).
- NOD32: Ultima oară am lucrat cu el acum 6 ani, când munceam la o firmă unde absolut totul se pirata. Deci versiune pirat. Aşa că mă abţin, amintirile mele nu mai contează la ora asta :smile:
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
Asa da. :smile:
Multumesc.

PS: Aveam F-Prot (cel pentru DOS) si TBAV (windows, scana pe baza de sume de control, ca baza de date era expirata de 3 ani).
 

JustIn

Membru Senior
Joined
Jun 6, 2005
Location
Iasi
Pentru Bitdefender, daca te risti :smile:, am un pachet de 3 licente de 2009, sigilat. Am inteles ca merge cu aceeasi licenta si 2010... Daca iti place trialul si te impaci cu el, ti le pot da, eu oricum nu le folosesc (le-am primit cadou).

PS 1. As mai aminti la postul lui war ca Avira free e in general primul executabil care se viruseaza :smile:. Anul asta cand era febra cu uraciunile alea de papau executabilele pe paine, am avut ocazia sa vad Avira si Bitdefender la lucru... Ma rog, clientii s-au devirusat cu nod32, ca altfel nu ii mai scoteam din balarii.
PS 2. McAfee si Symantec sunt super ok pentru mediul corporate, in modul de lucru client-server, cu conditia sa fie updatati. De altfel asta e o conditie universal valabila cand vorbim de antivirusi.
 

SCViper

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Location
Bucuresti
- Avast: am renunţat la el fiindcă m-a speriat de moarte o dată, când aveam boxele date tare (ascultasem ceva muzică or smth) şi m-a anunţat brusc: "THE VIRUS DEFINITIONS HAVE BEEN UPDATED!". Era să mor pe scaun. În afară de asta :smile: e OK, cu menţiunea că e mai mare consumator de memorie decât Avira (pe la 20-22 MB RAM, dacă îmi amintesc bine) şi uşoare împiedicări de sistem în timp ce îşi face update. Ah, versiunea free cere registration (14 luni valabil, apoi re-register).
M-a speriat si pe mine de cateva ori pana am dat disable chestiei aleia. Nu e un motiv cam superficial pentru dezinstalare ? :biggrin:
 

wirespot

Membru Senior
Joined
Oct 13, 2006
Location
Bucureşti
Eu personal aş suplimenta şi cu un Windows 7, cont neprivilegiat, nu îşi instalează nimic singură şi foloseşte Firefox sau Chrome.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
L-am instalat in calculatorul meu sa vad cum este si cred ca ramane Comodo Antivirus pana la urma.
 

burebista

Manic Miner
Sugar daddy
Joined
Sep 2, 2005
Location
Twilight Zone
Sfatul meu prietenesc e sa nu lasi CAV-ul chel. AV-ul de la Comodo e doar un adjuvant pe linga FW, D+ si Sandbox-ul lor.
Eu as face cam asa. Daca stii sigur ca respectivul computer e curat, instaleaza toata suita si las-o in training citeva ore timp in care tu folosesti calculatorul la chestiile uzuale la care-i folosit, eventual mai instalezi ce crezi ca ar mai merita instalat pe el. Dupa aia Parental control cu parola si bifate alea cu Supress Alerts si dupa umila mea parere mama ta o sa aiba un calculator 99.9% buletproof si fara s-o bata la cap. :smile:
 

IceCub

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Jun 27, 2005
Location
/dev/urandom
burebista, strategia ta imi aduce aminte de Deep Freeze. L-am vazut instalat acum muuulti ani pe la salile de internet (cand inca erau populare). In esenta, puteai sa faci ce vrei cu calculatorul, iar dupa restart era ca nou.
 

korby

The Cleavemaster
Sugar daddy
Joined
Jun 4, 2006
Location
Cluj-Napoca
După aproape un an, ce antivirus ar merita? Vreau să-şi facă treaba şi să tacă naibii. Am folosit o versiune oarecum mai veche de Avira care se tot actualiza, pot să zic că a fost OK, dar noua versiune nu-mi place. Şi nu mai am intaller-u' vechi. Şi un firewall la fel de nevorbăreţ? De obicei foloseam plăcinta din Windows, n-am avut probleme, am pus Comodo, dar şi ăsta urla toată ziua la fiecare aplicaţie pornită (evident, fiind nou, nu m-am holbat la setări). Win7 de la Jack Sparrow, deci bănuiesc că pică MSE?

Mulţămesc anticipat.
 

burebista

Manic Miner
Sugar daddy
Joined
Sep 2, 2005
Location
Twilight Zone
Avast mi se pare super OK pentru acasa.
Comodo tipa doar la inceput pina se obisnuieste cu ce ai tu in calculator. Dupa aia e mut. Ca firewall ala din Seven e super OK si daca vrei control si la aplicatiile ce ies poti folosi asta (e facut de un romanas d'al nostru si e foarte bine primit pe wilders).
Dar daca ai router firewall-ul e cam redundant.
Ca idee suita Comodo (FW+AV+HIPS) mi se pare mai mult decit suficienta pentru orice user normal care stie cit de cit cind sa apese pe Yes or No. :biggrin:
 
Top Bottom