Samsung CLP-360 sau CLP-365 + Canon LIDE 110.
Avantajele imprimantei:
- "cartușele" nu se usucă, imprimanta fiind laser;
- tonere separate pentru fiecare culoare; se termină galben nu schimbi tot;
- sunt variante care suportă și wireless, conectate la rețeaua de acasă sunt fix ce trebuie;
- printare rapidă, de calitate, rezistentă.
Avantajele scannerului:
- foarte slim;
- USB-powered, un singur cablu conectat la PC este suficient.
Avantajul combo-ului - nu ai nevoie de scanner, merge pus undeva în bibliotecă; calitate superioară a printurilor/scanurilor. Poți scana cărți.
Dezavantajele imprimantei:
- consumabile relativ scumpe; prețul pe pagină însă mie mi se pare foarte convenabil, tonerele noi sunt pe la 30 lire bucata și scoți cam 8000 de pagini din ele. Ca idee, am cumpărat imprimanta în decembrie, acum vreo lună s-a stricat (nu trăgea foile cum trebuie) și nu m-am complicat - cerut replacement și cartușele nu dădeau încă semne de oboseală. Printat în jur de 1300 de pagini a/n și color. Asta cu tonerele cu care vine imprimanta, care sunt de obicei vai steaua lor.
- nu se pot reîncărca acasă; posibil să găsești un serviciu de reîncărcare însă!
Dezavantaj scanner:
- e separat; poate fi un minus dacă nu ai suficient spațiu.
Sper că ți-am fost de folos cumva. Dețin ambele periferice și am avut de-a lungul timpului o tonă de imprimante inkjet și laser și eu unul m-am săturat de cartușe înfundate și alte dezavantaje inkjet. Pentru fotografii mi-am luat o Canon Selphy CP-900 și-am rezolvat problema (este tehnologie dye-sublimation și prețul pe poză este ~ ce ai plăti la "fotograf".