Alegere imprimanta in jur de RON 500,-

nicolin

Banned
Ajutati-ma cu o idee pentru o imprimanta SOHO cu functii de tiparire color si scanner incorporat.
In acest moment bugetul nu stiu care ar putea fi, dar hai sa consideram ceva in jurul sumei de RON 500,- .
Conteaza calitatea imprimatelor, atat a/n cat si color, insa primeaza si TCOW, deci un pret cat mai mic per foaie imprimata, cat si posibilitatea de a reumple cartusele.

Multumesc anticipat pentru ajutorul/input-ul vostru.
 
Multumesc pentru idee, IceCub.

OK, are atunci cineva vreo alta sugestie in zona de pret RON 600,- ... 800,- -ish?
 
Samsung CLP-360 sau CLP-365 + Canon LIDE 110.

Avantajele imprimantei:
- "cartușele" nu se usucă, imprimanta fiind laser;
- tonere separate pentru fiecare culoare; se termină galben nu schimbi tot;
- sunt variante care suportă și wireless, conectate la rețeaua de acasă sunt fix ce trebuie;
- printare rapidă, de calitate, rezistentă.

Avantajele scannerului:
- foarte slim;
- USB-powered, un singur cablu conectat la PC este suficient.

Avantajul combo-ului - nu ai nevoie de scanner, merge pus undeva în bibliotecă; calitate superioară a printurilor/scanurilor. Poți scana cărți.

Dezavantajele imprimantei:
- consumabile relativ scumpe; prețul pe pagină însă mie mi se pare foarte convenabil, tonerele noi sunt pe la 30 lire bucata și scoți cam 8000 de pagini din ele. Ca idee, am cumpărat imprimanta în decembrie, acum vreo lună s-a stricat (nu trăgea foile cum trebuie) și nu m-am complicat - cerut replacement și cartușele nu dădeau încă semne de oboseală. Printat în jur de 1300 de pagini a/n și color. Asta cu tonerele cu care vine imprimanta, care sunt de obicei vai steaua lor.
- nu se pot reîncărca acasă; posibil să găsești un serviciu de reîncărcare însă!

Dezavantaj scanner:
- e separat; poate fi un minus dacă nu ai suficient spațiu.

Sper că ți-am fost de folos cumva. Dețin ambele periferice și am avut de-a lungul timpului o tonă de imprimante inkjet și laser și eu unul m-am săturat de cartușe înfundate și alte dezavantaje inkjet. Pentru fotografii mi-am luat o Canon Selphy CP-900 și-am rezolvat problema (este tehnologie dye-sublimation și prețul pe poză este ~ ce ai plăti la "fotograf".
 
Multumesc pentru sugestie, Neo.
Ideea era ca doream totusi un all-in-one device deoarece sotia urmeaza sa foloseasca jucariuta si e mai simplu cu un singur dispozitiv decat 2 separate.
Spatiul este un premium, inca un motiv pentru un singur dispozitiv.

Asadar, vreo sugestie si in acest sens (adica nu 2 separate)?
 
Eu am renunțat la ideea de all-in-one, după ce am avut câteva modele destul de reușite. Până la urmă am convins și nevasta că este mai bine cu două devices separate. Scoate scannerul din sertar/bibliotecă/dulap când are nevoie, conectat, 1 cablu și aia este. În schimb, marea problemă, uscarea cartușelor, a dispărut. Nu mai spun că ne printăm ocazional rețete, a dispărut problema smudges complet. Am convenit astfel că inkjet nu mai are ce căuta la noi în casă :biggrin:

Aș fi cumpărat un all-in-one laser, fie și numai pentru copierea fără PC, problema este că sunt foarte foarte scumpe și consumabilele pe măsură. Asta probabil pentru că intri în teritoriu minat de small business & stuff.
 
Am gasit ceva mai ieftinache.
Da sunt inkjet-uri, insa bugetul ma constrange.
Asadar aveti ceva pareri apropos de Canon Pixma MP230 si HP Deskjet 1050A?

Presupun ca totul se rezuma la 2 aspecte principale, si anume:
-daca/cat costa REumplerea cartuselor
- daca imprimanta este relativ maintenance-free dpdv mecanica (plasticaraia, arcurile, etc.) si mai ales tot ce tine de mentinerea in buna ordine a duzelor

Multumesc anticipat pentru input-ul vostru.

PS: daca aveti alte variante va rog sa NU ezitati in a le mentiona. :smile:
 
Din câte văd, la Canon cartușele-s cu tot cu capul de scriere, așa că poți să schimbi capul cu totul dacă se înfundă duzele. Trebuie să dai o gaură să bagi cerneală în cartuș, dar pare destul de ok procesul. Cred că ar trebui luate cartușele alea de capacitate mai mare (care costă cât imprimanta), pare să vină cu de-alea mai mici (și care-s posibil mai greu de umplut). Pe net văd kit-uri de refill la 25 de lei pentru 90ml (cartușul negru de capacitate mare are 15ml). Pentru plasticăraie și restul... ai garanție.
 
Canon au implementat de ceva timp cartușele chipate, deci umpli o claie :smile: De asemenea, am avut o Canon PIXMA IP3000 care avea capul de scriere separat de cartușe, cartușe individuale, totul suna perfect. Numai că nu am găsit cap de scriere nicăieri, deci imprimanta a devenit un oversized paperweight eventual.

Nu știu ce să spun cu dat găuri în cartuș că-i comod, am avut inkjets ani de zile și umplutul cartușelor era o treabă pe care încă o detest.

Ideea în cele din urmă este alta. Fie mergi pe ideea ieftin și printezi mult și iei o imprimantă gen HP 1000 smth stmh care costă un vax și are cartușe ieftine fără să te complici cu încărcarea, fie mergi laser. Ce-i între ele, în timp, migrează spre upper limit cost de laser, când tragi linie și-ți dai seama că poți să scapi de o groază de dureri de cap cu o investiție inițială puțin mai mare.


Or you just print stuff at work and call it a day :smile:
 
Canon au implementat de ceva timp cartușele chipate, deci umpli o claie :smile:
Deci umpli, si cand zice ca s-a golit de tot si nu mai vrea sa printeze, tii apasat butonul stop (ala cu triunghi) 8 secunde si apoi merge in continuare. No hardware needed. :smile:
Io zic sa mai treci prin Romania, ca mai inveti lucruri... :lol:
 
Io zic să-ți cumperi ceva mai nou de 10 ani și-ai să vezi că nu la toate imprimantele se mai pot face bypasses de genul. La Canon IP3000 merge, la altele mai noi nu.
 
Eu te-as fi intrebat intai ce vrei sa tiparesti color? Una e sa vrei un grafic color o data la 10 pagini tiparite sau cate o virgulita color pe un antet de pagina si alta e sa vrei sa scoti icoane pe care sa le vinzi la poarta manastirii.
 
Scuze de raspuns intarziat!
Tiparirea color va fi, intr-adevar, doar ocazionala.

Asadar ce imi recomandati?
 
Văd că la garaj e lichidare de stoc pentru mai toate Canon-urile ieftine, probabil apare o nouă versiune. Bine, de discount îți iei o înghețată.
 
Back
Top