Windows Phone - încotro?

Quark

Zis și Brucan
Sper totusi sa nu ajung prea curand in situatia de a alege intre WinPhone si noile versiuni de. Blingblingurile gen API ma lasa rece. Eu citesc ce se scrie aici, nu ma intereseaza forma de prezentare ci continutul. :)
 
Sper totusi sa nu ajung prea curand in situatia de a alege intre WinPhone si noile versiuni de. Blingblingurile gen API ma lasa rece. Eu citesc ce se scrie aici, nu ma intereseaza forma de prezentare ci continutul. :smile:
Îmi place că tu încă mai crezi că ai de ales când este vorba de telefoane. PCurile au fost în siguranță o perioadă, acum cu laptops care-s all in one totul lipit deja se duce și aia. La telefoane este oribil, în schimb, monopol "dă-ne tot ce ai" dpdv al datelor.
 
Io aș vedea care telefon cu Android e mai potrivit în mână și ca hardware și ca posibilități de hăcuială - posibil chiar alea de la Google - și m-aș apuca de modding după cum vrea suflețelu' meu. Cu un launcher de care-mi place, cu tiles sau whatever, cu dat afară Google-related stuff (după ce instalezi ce APK-uri vrei și dacă ți-e ok cu actualizări manuale „pe surse”), și așa mai departe. Că despre Windows Phone nu se pune problema dacă, ci când va fi aproape neutilizabil. Să zicem că aș fi amânat upgrade-ul de ieri cu 3 luni, cu niște riscuri; asta nu ar fi schimbat cu nimic problema că Windows Phone a fost dat jos din tren în halta „11 Iunie 2017”, ci doar ar fi fost o dulce amăgire că totuși trenul se mai vede în zare cum se îndepărtează.
 
Nu poți scăpa de chestiile de la Google fără custom ROM. Iar aici problemele încep - cât va fi întreținut (probabil maxim 1-2 ani), cât de des va primi updates de securitate (probabil mai rar). FOSS îi mișto, numai că cei care se ocupă de el sunt tot oameni și pasiunea nu ține mai mult de 1-2 ani. Cam ca în căsătorie așa (did I write that, didn't mean to, sorry guys).

Edit: Android ca telefon principal este ok cât producătorul se ocupă de el. Cele mai bune updates le primesc dispozitivele Google, Samsung are ADHD și lansează telefoane "noi" pe bandă rulantă și "uită" să updateze și din urmă, HTC cam la fel. Ultimul update de OS la HTC 10 mi-a terminat de tot durata de viață a bateriei (de la 2-3 zile la <1/2 de zi fără să fac nimic cu el) și și-a revenit numai după ce i-am dezactivat 3G/4G radio. Adică este oarecum inutilizabil ca telefon, noroc că-l folosesc doar pe wifi și doar pentru câteva aplicații. Dacă am nevoie de net pe el când plec de-acasă, îi dau din hotspot-ul de la iPhone.
 
Vom trăi si vom vedea. Pe moment totul (in afara de XF) functioneaza perfect. Am in plan si achizitionarea a doua telefoane noi (Lumia 640XL). Dar sa treaca sarbatorile la chinezi...
 
Ce nu e in regula cu chestiile de la google?
Faptul că-și bagă dejtele prin restul aplicațiilor? Deschide google maps și uită-te la history și vezi că deși nu l-ai pornit, ți-a făcut itinerariu peste tot unde ai fost, chiar dacă nu i-ai dat voie. Doar un exemplu.
 
Nu poți scăpa de chestiile de la Google fără custom ROM. Iar aici problemele încep - cât va fi întreținut (probabil maxim 1-2 ani), cât de des va primi updates de securitate (probabil mai rar). FOSS îi mișto, numai că cei care se ocupă de el sunt tot oameni și pasiunea nu ține mai mult de 1-2 ani. Cam ca în căsătorie așa (did I write that, didn't mean to, sorry guys).
google iti garanteaza 3 ani updates la pixels. Iar updates de securitate is pushed in aosp monthly.
 
telefoane noi (Lumia 640XL). Dar sa treaca sarbatorile la chinezi...
Au trecut de 3 ani sărbătorile când Lumia 640 era telefon nou :frown:. Acu' când MS a renunțat să mai updateze versiunea de Win de pe ele te trezești și tu să-ți cumperi...

For users of the Lumia 640 and 640 XL, Microsoft will still be delivering security updates and cumulative updates until the Windows 10 Creators Update support lifecycle runs out.
Windows 10, version 1703April 5, 2017October 9, 2018
 
Windows 10 Mobile End of Support: FAQ

What should Windows 10 mobile customers do now?

With the Windows 10 Mobile OS end of support, we recommend that customers move to a supported Android or iOS device. Microsoft’s mission statement to empower every person and every organization on the planet to achieve more, compels us to support our Mobile apps on those platforms and devices.
Customers who expect to continue using their Windows 10 Mobile device after December 10, 2019 are encouraged to manually create a backup using the Settings->Update & security->Backup->More Options and then tapping Back up now before that date.
 
Sony XZ1-ul nevestei primește actualizări de la Sony cam trimestrial deja. Dar se poate trăi fără GApps; Android gadgets chinezești chiar vin fără, ți le instalezi tu dacă vrei (Play store și restul). Așa a fost și Cardroidul meu vechi, cu un Android chel, avea o aplicație chinezească cu care să se poată instala APK-uri și încă una pentru setări hardware specifice, dar în rest nimic-nimic.
 
Cele mai bune updates le primesc dispozitivele Google, Samsung are ADHD și lansează telefoane "noi" pe bandă rulantă și "uită" să updateze și din urmă, HTC cam la fel.

Nu flag-ship-uri, dar ceva să placă la toată lumea... Și să nu coste cât un Pixel.
 
Back
Top