Windows 7 nu mai poate accesa un harddisk

Thor

Membru Junior
E a doua oara cand se intampla in 2 saptamani.

Aleator, cel de-al doilea hard (Seagate ST3160827AS) nu mai e vazut de Windows. Programele care incearca sa acceseze date de pe el ingheata in mod evident, la reset POST-ul se agata la detectarea unitatii, e necesar un shutdown.

In EventViewer apar erori de genul "The driver detected a controller error on \Device\Ide\IdePort3.", avand ca sursa atapi. Parametrii SMART nu indica nimic dubios:
SMART_ST3160827AS.jpg

Driverele de chipset sunt cele mai recente pentru Intel Chipset Family 6 - 9.3. Nu s-a schimbat recent nimic in configuratia sistemului.

Cu hard-ul principal nu e nici o problema, deci tind sa cred ca Seagate-ul e pe duca. Am I right?
 

burebista

Manic Miner
La mine asa face P67-le. Nu mai merg porturile SATA 2 de fo' juma' de an (sau ma rog, nu mai merge ala in care era infipt HDD-ul ca n-am stat sa fac permutari).
Exact eroarea aia o aveam si eu si exact asa se manifesta, dupa reset mai mergea (unori da, alteori nu).
 

burebista

Manic Miner
Da, dar io am P67 ala cu bube ca mi-a fost lene sa-l mai schimb moka. Si se pare ca Intel stia el ce stia cind le-a retras. :biggrin:
 

Thor

Membru Junior
Placa de baza e cu P55 (Asrock P55Pro-M), nu ar avea nici o legatura cu bug-ul de pe P67.

Tinand cont ca se manifesta doar cu hdd ala, o sa incerc intai sa schimb cablul SATA. Va tin la curent.
 

Neo

The Good Doctor
Sugar daddy
De ce nu pui și tu o configurație completă să ne dăm cu părerea mai bine?

Cablul SATA este slabă șansă să fie mucit, am cabluri SATA de ani de zile și merg perfect, logic n-am spânzurat pe nimeni cu ele să zici că sunt supuse la stress fizic.
 

Thor

Membru Junior
Corect. Configuratia este Asrock P55Pro-M + i5 750, 4x2Gb Corsair XMS, Samsung Spinpoint F1 1Tb + Seagate 160Gb(cel de mai sus), Radeon HD4670, sursa Nexus Real Silent 430W. Sistemul nu e overclockat.
 

Neo

The Good Doctor
Sugar daddy
Ai încercat să rulezi SeaTools? Există și o variantă bootabilă din câte îmi aduc aminte, vezi ce zic și alea. De asemenea, presupun că ai încercat alt port SATA de pe placa de bază și/sau altă mufă de alimentare?
 

Thor

Membru Junior
Am incercat cu alt port - la fel.
Alta mufa de alimentare - nu.

Acum am schimbat cablul SATA. O sa fac o scanare cu Seatools.
 

Neo

The Good Doctor
Sugar daddy
Presupun că ocazional BIOSul îl mai detectează dacă a apucat să pună screenshots and stuff, stop trolling.
 

Marius '95

troubleShooter
Sugar daddy
Daca ocazional BIOS-ul il detecteaza, atunci problema nu se manifesta si toate testele vor fi normale pana la urmatorul I/O timeout. Na, ca ti-am zis si eroarea.
 

Thor

Membru Junior
Disc-ul era detectat de BIOS mai mereu, doar ocazional se bloca.

Intre timp am rulat Seatools, pica DST-ul.:frown: Am rulat si testul lung, cica trece. Pentru ca pica short test la ~99% din capacitate, o sa incerc o redimensionare, poate il mai pot folosi o perioada ca si hard pentru download.

PS: Sunt mai ieftine hard-urile externe decat unitatile de 3.5".
 

Thor

Membru Junior
RIP. In seara asta discul nu a mai fost recunoscut deloc. Nici cu cold boot. Nici reconectat, nimic.

Din fericire nu am pierdut nici o informatie importanta.
 
Top