Windows 10

Eu sunt convins ca nu sunt. Un contact in Outlook.com e orice persoana care mi-a trimis vreodata un email? Chiar si un spammer?
De asemenea nu ma prind cum vede lista de prieteni in Facebook: nici macar nu e acelasi cont de login, daramite aceeasi parola. Sta si se uita peste umarul clientului de Facebook de pe telefon sau in browser sa vada lista de "prieteni"? Sunt "prieteni" si aia din lista "restricted"? Dobitocii* cu 4000 de "prieteni in lista" o sa imparta parole cu multimea? Dar "vedetele" cu zeci de mii in lista, e o sa ajunga huburi de password sharing?
 
Mda nici eu nu cred ca softul ala e un fel de virus care vaneaza orice urma de contact din sistem si face share la tot ce prinde. Cel mai probabil nu va face aproape nimic singur, ne-configurat in niciun fel.
 
Vad ca Windows are o aplicatie numita "People" care banuiesc ca e un fel de agenda telefonica si probabil se sincronizeaza cu cea de la Windows Phone. Banuiesc ca aia te intreaba daca vrei sa importi contacte din Outlook/Facebook, etc.
Iar cand vine vorba de contactele din Outlook, banuiesc ca are si ala un fel de "contact list" si nu baga automat in agenda orice spamer.
 
Noi ne dam seama de chestiile astea, insa 95% dintre utilizatori doar vor da click pe "Share" ca asa stiu ei ca e bine, de pe Feisbuc si altele...
Outlook adauga in agenda orice contact la care ai dat reply, la fel si Google le tine minte. Deci not OK, trebuie sa surubaresti ceva ca sa aduci Win10 la setarile care ar fi trebuit sa fie standard...
 
Aia 5% din utilizatori sunt cei pe care-i doare in basca ce se intampla in calculator fara stirea lor, cat timp nu-i deranjeaza vizual in vreun fel. Iar restul de 5% au posibilitatea de configurare dupa gust. Inca nu vad problema.
 
Outlook adauga in agenda orice contact la care ai dat reply, la fel si Google le tine minte.
Se pune si o regula de reply automat cu mesajul "I hope you die in pain, spammer!"?

Inca nu vad problema.
Dupa cum zicea pufi, cand vecinul se uita la pedoporn si politia iti sparge tie usa pentru ca o face pe conexiunea ta WiFi problema e brusc vizibila si iluminata puternic. Majoritatea oamenilor pe care ii stiu au multe sute de contacte pe LinkedIn si alte sute pe Facebook, cu cateva exceptii de peste 2-3,000 si cunostinte aproape nule despre calculatoare.
 
De ce dracu' s-ar intampla asta cat timp ai setare si poti sa dezactivezi functia aia? Sau tu vorbesti iar de aia 95% de care zicea si dreamer. Cui ii pasa de aia si de ce?
 
Stați așa că cică-s două condiții de îndeplinit concomitent, 1) să faci login cu contul tău Live (la care e asociat și facebook și altele) și 2) când te conectezi la WiFi să bifezi explicit căsuța „Share with friends”. Meh.
 
De ce dracu' s-ar intampla asta cat timp ai setare si poti sa dezactivezi functia aia? Sau tu vorbesti iar de aia 95% de care zicea si dreamer. Cui ii pasa de aia si de ce?
Fix de aia, pentru ca traim printre ei si nu putem sa ii ignoram.
 
S-au dus vremurile încrederii, acum trebuie să fii educat despre cum se folosește o unealtă ca să nu poată fi întoarsă împotriva ta.
 
azV5XvZ_700b_v1.jpg:smile:
 
Am facut un upgrade reusit la un VM cu Win 7 Ultimate (legit); fiind facut fara sa pastreze nimic, a iesit la vreo 16 GB imaginea.

Si cu ajutorul lui Google am gasit si solutie pentru Visual Studio, am reusit sa pornesc instalarea fara sa crape si de vreo 10 minute tot face ceva pe-acolo; ma astept sa mearga si SQL Server Management Studio, problema era aceeasi asa ca si solutia ar trebui sa fie aceeasi: dezactivata accelerarea 3D din VirtualBox. Clientul de VPN (Juniper) mergea pe vechea masina (Win 10 Enterprise Insider Edition), ma astept ca asta sa devina noua masina de lucru si sa renunt la cea cu Win 8.1 si peste vreo 2-3 luni daca totul e in regula sa trec si masina fizica la Win 10.
 
Cica pentru a preveni descarcarea neautorizata a kitului de W10 pe calculatoarele cu W7 si W8 -> AICI. Habar n-am daca merge, eu n-am W?-uri atat de avansate. :biggrin:
 
Cand vad asemenea generozitate de la Microsoft in ce priveste upgrade, intru la banuieli. Nu s-a mai intamplat niciodata in istorie (din cate stiu eu).
Oare ce-o fi la mijloc?
 
Back
Top