Website inaccesibil

L

factorul uman
Joined
Oct 11, 2003
www.fudzilla.com

Chrome sta in sending request dupa care afiseaza clasicul blah could not connect.... IE se comporta similar.

Am schimbat DNS-urile (pus inclusiv cele google) fara succes.
ipconfig /flushdns nu are niciun efect.

What do?

LE: schimbat ISP-ul (din RDS in Romtelecom) si acum functioneaza. De ce nu merge pe RDS?

LE2: Daca imi amintesc bine, site-ul nu l-am mai putut accesa de cand RDS a schimbat IP-ul prin care ieseam in internet. N-am mai observat probleme cu alte site-uri.
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
RDS aici - site-ul merge. Poate e un filtru temporar automat în ceva firewall de-al RDS-ului.
 

Jaffar

Wizard
Joined
Oct 20, 2003
Location
Giurgiu
Daca merge in acelasi LAN... banuiesc ca face NAT. Plus ca RDS nu prea are firewalls. Poate daca L ar da mai multe detalii, plus o captura cu wireshark ne-am putea lamuri.
 

bausto

The year of grace, 2007
Joined
Nov 17, 2004
Cand au bagat IP-urile cu 188.* aveau rutele facute muci si numarai site-urile care mergeau, nu alea care nu mergeau. Ma chinuiam sa tot dau restart la router pentru ca o perioada inca mai prindeam ocazional IP-uri 86.*.
Parca acum vreo 3 ani am primit ultimul IP cu 86.* si ca atunci nu a mai mers netul, poate printr-o pura coincidenta.
 

Jaffar

Wizard
Joined
Oct 20, 2003
Location
Giurgiu
Am crezut ca excludem eventuale probleme de rutare din capul locului, ca-i merge de pe anumite statii. Eu suspectez ca e ceva local.
 

L

factorul uman
Joined
Oct 11, 2003
Am corectat in postul initial. Anumite statii de pe care incercasem cu succes sa accesez site-ul erau configurate sa iasa prin alt ISP (Romtelecom). Toate cele setate sa iasa prin RDS nu pot accesa site-ul. Inainte de schimbarea IP-ului extern, totul functiona OK.

Am trimis mail de reclamatie. Astept raspunsul RDS.
 

L

factorul uman
Joined
Oct 11, 2003
Dupa doua zile s-au sinchisit sa ma sune si sa-mi spuna ca problema nu e de la ei, ci de la po2.fcr01.sr01.wdc01.networklayer.com, unde ramane intepenit trace-ul. A, si ca sa le dau eu mail alora sa-i intreb de ce nu-mi lasa pachetele sa treaca. I-am multumit frumos si i-am inchis.

Deci, in afara de "solutia" RDS mai pot face ceva?
 

Azazel

Barbar
Joined
Nov 26, 2003
Probabil ai IP-ul/clasa blocată într-un firewall intermediar. Dacă situl se încarcă prin Alertra înseamnă că problema e locală.
 
Last edited:

L

factorul uman
Joined
Oct 11, 2003
Nu inteleg exact din motive de lipsa diacritice. :tongue: Acum merge, deci nu mai am cum testa. Parerea mea e ca nu avea cum sa fie nimic local, avand in vedere ca nu s-a schimbat absolut nimic in configuratia router-elor de aici. La fel, site-ul a inceput sa mearga fara nicio modificare in locatie.
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Configurația nu s-a schimbat la tine, ci la ISP-ul tău, sau la ISP-ul ISP-ului, sau la backbone provider, peering provider etc. Treci prin mai multe rețele, fiecare cu propriile routere și firewall-uri, cu filtre ce se activează și se dezactivează dinamic în funcție de anumite condiții trigger.
 

L

factorul uman
Joined
Oct 11, 2003
Prin problema locala inteleg o problema in LAN-ul locatiei, nu in reteaua ISP-ului sau mai-stiu-eu-ce.
 

Azazel

Barbar
Joined
Nov 26, 2003
Local poate insemna reteaua ta de bloc, de cartier, ISP-ul tau, orice conexiune pana la iesirea din tara. Incearca sa vezi cu un tracert spre situl respectiv unde se blocheaza. Spre serverul ce tine XF conexiunea mea trece prin 12 servere, oricare poate sa-mi blocheze accesul:

1 <1 ms <1 ms <1 ms My Router
2 3 ms 2 ms 2 ms 10.0.0.1
3 3 ms 3 ms 3 ms 172.19.210.133
4 5 ms 3 ms 3 ms cr01.bucuresti.rdsnet.ro [213.154.128.59]
5 46 ms 45 ms 45 ms xr01.londra.rdsnet.ro [213.154.124.55]
6 47 ms 48 ms 47 ms 195.66.224.130
7 122 ms 122 ms 122 ms vb1042.rar3.nyc-ny.us.xo.net [207.88.13.202]
8 140 ms 140 ms 140 ms te-3-0-0.rar3.washington-dc.us.xo.net [207.88.12.74]
9 139 ms 141 ms 139 ms ae0d0.mcr2.smyrna-ga.us.xo.net [216.156.0.70]
10 139 ms 139 ms 139 ms ae1d0.mcr1.smyrna-ga.us.xo.net [216.156.1.33]
11 140 ms 139 ms 140 ms 209.118.220.46
12 140 ms 140 ms 140 ms bea.asmallorange.com [207.210.105.96]

Iar blocajele sunt de obicei automate si scoase manual la cerere sau automat dupa x zile. Daca un pusti infectat face un DDOS spre serverul ce tine XF si alte 'jde domenii, firewallul gazduirii sau unul intermediar baneaza automat IP-ul lui si tu-l iei maine deja banat prin DHCP. Sau ii baneaza toata clasa sau chiar tot providerul daca atacul se repeta.
 

L

factorul uman
Joined
Oct 11, 2003
Scrisesem mai sus unde anume se intepeneste trace-ul.

Problema mea era foarte simpla:

Cu vechiul IP trace-ul era rezolvat, dar cu noul IP nu mai era rezolvat. Unde e vina mea in toata treaba asta? Iar solutia RDS presupunea ca eu sa-i contactez pe respectivii care tin server-ul unde mi se blocheaza mie trace-ul, si sa-i intreb de ce nu-mi lasa pachetele sa treaca.
 
Top Bottom