Warning - bug nou in Android

SCViper

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
1,573
M-am trezit cu trafic de 1.5 GB (facut in ultimele cateva zile) si cost suplimentar de 70 de Euro astazi. Se pare ca e un bug in Android care foloseste intens internetul, Google Services consuma cateva sute de MB pe zi.
Detalii aici: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2390202

Intrebare: n-ar trebui sa primesc un SMS cand ajung la limita de trafic pe Vodafone? Nici nu stiu ce sa fac, sunt 70 de Euro totusi, daca instalam vreo aplicatie ciudata imi asumam riscul, dar asa nici macar nu e vina mea. Are cineva vreun sfat?
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,870
Dacă ai ROM stock, posibil să poți să convingi producătorul telefonului să-ți plătească factura.

Sau plătești și activezi limitarea serviciului de date la limita pe care o ai?
 

SCViper

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
1,573
N-am ROM stock si sunt destul de convins de faptul ca va trebui sa o platesc, oricum nu ma apucam sa dau in judecata Google :smile:
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,180
Dar Android are încorporat traffic counter și cu alertă presetabilă. Singura limitare ce o știu de la Vodafone e de 50€ trafic de date în roaming, peste care limită trebuie să trimit un SMS de confirmare ca să pot folosi în continuare serviciul, altfel se întrerupe automat.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Androidul stock are, in ROM-urile custom e doar ce a vrut muschiul bucatarului care este.
 

SCViper

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
1,573
Am monitor de trafic in ROM-ul curent, doar ca era setat pe vechiul abonament, care avea 2 GB. Eu consum ~100MB lunar, deci am uitat complet sa il trec pe noua valoare. Anyway, am vorbit cu cei de la Vodafone si au fost foarte intelegatori, au spus ca ma ajuta cu intreaga suma, au o mare bila alba din partea mea.
 

SCViper

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
1,573
Exact. Avand in vedere faptul ca n-a fost in mod exact vina mea si ca nu am stiut faptul ca se intampla domnisoara cu care am vorbit de departamentul lor de internet a vorbit cu seful ei si au ajuns la concluzia asta. Sa vedem la factura daca se tin de cuvant, inca nu s-a emis.
Faptul ca de obicei consum maxim 100MB/luna, ca traficul s-a petrecut atat de brusc si ca mai am si alte abonamente la ei cred ca a ajutat.
 

SCViper

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
1,573
S-au tinut de cuvant, problema a fost rezolvata. Yeeey! :vesel:
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,083
Problemele de tipul ăsta se rezolvă de obicei, că nu-i costă nimic să facă un client fericit, da' să nu faci chestii de-astea în roaming, că acolo nu mai e la fel de ușor :smile:.
 

lai

meh
Joined
Aug 1, 2004
Messages
1,509
Eu am patit o chestie asemanatoare, doar ca la mine a fost de vine aplicatia de la Humble Bundle care s-a apucat sa downloadeze jocurile cumparate via 3G. Iar eu eram convins ca aveam WIFI-ul pornit. :biggrin:
Marea diferenta a fost ca pe aia de la Vodafone i-a durut in paispe.
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,180
Top tip: fă-ți un obicei când activezi wifi să dezactivezi data connection pe 3G, otherwise you're gonna have a bad time.
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,870
Știam că atâta timp cât conexiunea wi-fi este conectată și funcțională, traficul 3G este oprit automat. Cel puțin la Nexus4/S2/Galaxy Tab GT-P1000/iPhone...
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,083
Da, dar dacă ieși din zona wifi se activează 3G-ul, iar dacă softu' nu e deștept, să facă trafic serios doar pe wifi, îți papă trafic.
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,180
Exact. Tu crezi că merge în continuare pe WiFi și i-ai dat să descarce ceva mare, însă telefonul a pierdut semnalul și, cum are nevoie de trafic, folosește 3G-ul fără să te anunțe. Mai bine să nu aibă activă această opțiune de backup decât să plângi pe factură dup-aia.
 

IceCub

Membru Senior
Joined
Jun 27, 2005
Messages
2,481
Din cate imi dau seama, vulnerabilitatea tine de browserul AOSP, pe Android < KitKat.
AFAIK Google a abandonat respectivul browser.
Recomandarea: nu folositi browserul AOSP!
 
Top Bottom