W7 - setare IP static blochează traficul spre exterior

LNT

Meşter Strică-Tot
Sugar daddy
Joined
Mar 31, 2007
Messages
3,209
Dacă-l las pe DHCP totul e ok, dar dacă vreu să pun IP static nu mai am acces - HTTP, FTP, torrent, nimic.
Din exterior merg toate, invers nu. Am dezactivat Firewall-ul, restart, nu s-a schimbat nimic. :frustrat:
 

LNT

Meşter Strică-Tot
Sugar daddy
Joined
Mar 31, 2007
Messages
3,209
Tot traficul spre exterior e blocat.
Reţeaua: Router la care sunt legate 3 calculatoare.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Parca ai fi copil mic de la care procesul de extragere al informatiilor e mai dificil decat de la un spion rus intr-o camera de tortura:
- cine e W7 si ce legatura are cu subiectul?
- care trafic? nu iese nimic prin router sau ce?
- ce router?
- ce treaba are DHCP-ul (al cui DHCP) cu traficul? DHCP e modul in care obtii adresa de IP, traficul are treaba cu regulile din router sau firewall, hotaraste-te ce vrei

Esti prea vechi pe-aici ca sa deschizi un thread (de fapt doua) in care sa ceri ajutor si sa nu oferi absolut nici o informatie utila.
 

LNT

Meşter Strică-Tot
Sugar daddy
Joined
Mar 31, 2007
Messages
3,209
- Windows 7 instalat pe HTPC. L-am specificat, nu ştiu dacă are sau nu importanţă.
- Când HTPC-ul are setat IP dinamic totul e verde şi frumos, merge toate. Când setez IP static nici un calculator din reţea nu mai are acces la exterior (google.ro).
- Routerul e Asus WL500GP V2
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Vezi sa nu dai catre HTPC acelasi IP pe care il are si routerul, e singura posibilitate de a bloca traficul in retea.
 

LNT

Meşter Strică-Tot
Sugar daddy
Joined
Mar 31, 2007
Messages
3,209
Nu cred că pot face asta, din setările routerului adresele asignate sunt date începând cu 192.168.1.2, adică următoarea după cea a routerului. Asta era până acum şi m-am gândit să o pun pe cea pe care era synology-ul şi am reuşit să mă izolez, nu mai am acces. Văd diseară când ajung acasă, o să mă uit şi dacă pe wireless face la fel.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Ba poti face asta, tu spui ca problema e cand pui IP manual, nu prin DHCP. Daca pui IP manual poti pune orice vrei, inclusiv 192.168.1.1, adica cea a routerului. Vorbim de IP-ul de pe HTPC, nu cel de pe router.
 

LNT

Meşter Strică-Tot
Sugar daddy
Joined
Mar 31, 2007
Messages
3,209
Corect. Dar am rezolvat, trecusem la DNS IP-ul meu în loc să trec pe cel al ISP-ului.
 
Top Bottom