#1: Voi testa cand ajung acasa.
#2: Da. Link speed: 1000. Toate perechile sunt cu status "normal".
#3: In calculatorul cu Intel mai am un gigabit onboard (RTL8111). O sa testez cu aia. As mai putea testa porturile intre ele. Daca trece de 40 MB/s, atunci nu PCI e cauza. Imi poti recomada un program de testat viteza independent de stiva TCP/IP a windows-ului?
#4: Nu, n-am testat. Am serioase indoieli ca pot. Tot ce tine de linux la mine sfarseste printr-un esec masiv, asa ca nici nu mai imi bat capul.
Setarile TCP/IP modificate: marit receive window, redus MTU la 1480 (pentru RDS PPPoE si n-am decat setare globala, nu per adaptor), jumbo frames de 9K, dar nu face nici o diferenta, ca am testat si cu ele dezactivate.
#5: Test sintetic cu NetCPS. iperf3 da rezultate catastrofice (< 1 MB/s) cu setarile default si rezultate asemanatoare cu NetCPS daca setez MSS de 8K. Prefer NetCPS pentru comoditate.
BTW, checksum offload nu face nici cea mai mica diferenta in utilizarea procesorului. Un core sta 90% incarcat cu INT+DPC si celalalt sta la 20% incarcat cu SYSTEM. Checksum offload activat doar muta acei 20% pe acelasi core ca si INT+DPC, fara vreo diferenta la viteza. Ambele placi fac la fel.
Desi procesorul sta la 90-100% cu un core, reducerea frecventei la jumatate nu afecteaza viteza retelei. Deci procesorul nu este cauza pentru care merge prost.
Activarea Interrupt moderation scade viteza. Tin dezactivat. Large Send Offload nu face nici o diferenta, nici in procesor, nici in viteza.