Viteza Gigabit in retea

chrisTian

Membru
NU am viteza Gigabit pe calculator - viteza este de 100Mbps aratata in proprietatile placii de retea incorporate in placa de baza AsRock P55Extreme. Am citit si manualul placii de baza, poate mi-o fi scapat ceva, dar aparent nu.
Routerul Buffalo are ultima versiune de DD-WRT , iar pe PS3 am setat manual viteza Gigabit.
Am mufat cablul conform T568A - inainte era mufat standard (portocaliu, verde, albastru, maro). Nu aveam nici pe cablul mufat vechi viteza Gigabit.
Questions: ce mai tb. facut ? Am citit ca tb. sa las placa de retea pe autonegociation - done, fara efect. Am schimbat 3 cabluri pe noul standard: calculator - router, PS3-router si router - priza RDS. Am internet, pot sa trag de pe torente - deci mufarea am facut-o bine. (Gigabit fiind compatibil backwards cu 100Mbps).
Dupa cum am zis in alt post, in router mi-am prins urechile usor. Ce este activat in el, doar de wizard a fost trezit. Eu doar am inchis reteaua wi-fi. Logica ma duce la concluzia ca nu este o bifa pusa undeva in meniul routerului. So, help, need assistance.
Cine stie linux si vrea sa intre remote, dati beep pe privat. (aramdune unde esti ?)
 

IceCub

Membru Senior
Ce cablu folosesti? Cat 5/5e/6?
Ai cum sa probezi cablurile mufate de tine facand o conexiune directa calculator <-> alt dispozitib gigabit?
Incearca un cablu "gata facut" luat din magazin sau venit la pachet cu un router/alt echipament de retea.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Dacă nu merge cu nici un cablu și nici un device, e probabil de la router. Trebuia să nu te grăbești cu dd-wrt, văd că mai există oameni care se plâng de probleme la conectivitate cu dd-wrt + router-ul tău în anumite configurații, par să fie ceva probleme la negocierea Gigabit.
 

chrisTian

Membru
Cablul este cat5e - achizitionat mai demult.
Nu am instalat eu tomato pe router - a venit asa. Chiar si eu am fost surprins, ca citisem pe net despre unii clienti "nervosi" ca routerul venea cu softul Buffalo si nu cu DD-WRT la care i se face reclama pe pagina produsului. (deh, amerikanskyy). Daca mai sunt si altii in aceeasi oala, ma simt impacat.:lol: Probabil o noua versiune de firmware si/sau soft original sau chiar "rosia" o sa rezolve problema. Daca voi apuca zilele alea ...
 
Top