1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Verificare IP in Blacklist

Discussion in 'Ajutor: Comunicații' started by IceCub, Apr 27, 2013.

 1. IceCub

  IceCub Membru Senior

  Salutare,

  Am o lista cu niste adrese IP luate din loguri generate de un server. IP-urile respective ar vrea sa le verific in cateva blacklist-uri si sa aflu cui apartin. Am gasit pe www.ipvoid.com exact ceea ce imi trebuie, dar problema este ca nu accepta decat cate o adresa IP o data si nu ma lasa sa ii dau o lista intreaga.
  Astazi am stat sa verific manual ~ 100 adrese IP, adunate in cateva zile, sa le triez pe cele legitime pentru a le trece intr-un whitelist ~ cu alte cuvinte, munca de "chinez". Noroc ca am gasit un search engine pentru IPVoid care merge adaugat la Firefox si accesat din meniul contextual, dar tot e munca de sisif.

  Stie careva de vre-un utilitar (Win/Linux) sau serviciu online care sa faca ceea ce vreau si sa accepte liste de IP-uri?

  Multumesc anticipat.
   
 2. wirespot

  wirespot Membru Senior

 3. IceCub

  IceCub Membru Senior

  De whois stiam si am reusit sa incropesc un fel de bulk search cu whois+grep, dar nu-mi rezolva problema cu verificarea prin blacklisturi.
   
 4. jarod

  jarod Super Moderator

  Vezi aici. Dacă pricep eu bine, poţi interoga (cu dig, de ex.) via DNS. Îţi "întorci" toate IP-urile şi încropeşti un script să le verifice. Eventual bagă şi un sleep 60 între două interogări.