Verificare IP in Blacklist

IceCub

Membru Senior
Joined
Jun 27, 2005
Messages
2,500
Salutare,

Am o lista cu niste adrese IP luate din loguri generate de un server. IP-urile respective ar vrea sa le verific in cateva blacklist-uri si sa aflu cui apartin. Am gasit pe www.ipvoid.com exact ceea ce imi trebuie, dar problema este ca nu accepta decat cate o adresa IP o data si nu ma lasa sa ii dau o lista intreaga.
Astazi am stat sa verific manual ~ 100 adrese IP, adunate in cateva zile, sa le triez pe cele legitime pentru a le trece intr-un whitelist ~ cu alte cuvinte, munca de "chinez". Noroc ca am gasit un search engine pentru IPVoid care merge adaugat la Firefox si accesat din meniul contextual, dar tot e munca de sisif.

Stie careva de vre-un utilitar (Win/Linux) sau serviciu online care sa faca ceea ce vreau si sa accepte liste de IP-uri?

Multumesc anticipat.
 

IceCub

Membru Senior
Joined
Jun 27, 2005
Messages
2,500
De whois stiam si am reusit sa incropesc un fel de bulk search cu whois+grep, dar nu-mi rezolva problema cu verificarea prin blacklisturi.
 

jarod

Super Moderator
Joined
Nov 27, 2003
Messages
1,660
Vezi aici. Dacă pricep eu bine, poţi interoga (cu dig, de ex.) via DNS. Îţi "întorci" toate IP-urile şi încropeşti un script să le verifice. Eventual bagă şi un sleep 60 între două interogări.
 
Top Bottom