Vand portabil Toshiba R600: 1.1Kg, 12" transreflective, Core2Duo SU9400, WWAN 3G GPS

dcg

Membru
Toshiba Portege model R600-11B
Ultraportabil (cel mai usor laptop de 12” -> 1.1Kg, 825g fara unitate optica), business class, carcasa magnesium, transflective screen technology (outdoor readable), accelerometer, secure chip, spill-resistant keyboard, modem WWAN 3G & GPS, biometric fingerprint reader

•Afisaj: 12” wide mat WXGA 1280x800 High Brightness LED (215 nits) Transreflective
+transreflective: prin apasarea unui buton se opreste retroiluminarea cu LED-uri iar displayul poate folosi lumina ambientala pentru iluminare; cu cat e mai luminoasa ziua cu atat mai bine, displayul fiind prefect lizibil in plina lumina a soarelui
Webcam: 0.3MP integrat, face recognition support
•Procesor: Intel Mobile Core 2 Duo SU9400 2x1.40GHz 3MB L2 cache 64bit
+nucleu Penryn, 3Mb L2 cache, 0.045 microni, SSE4.1, FSB 800MHz, 64bit, EIST, Execute Disable Bit capability, Virtualization Technology (VT-x), Trusted Execution Technology (TXT)
+cel mai putenic procesor ULV (ultra low voltage) special conceput pentru laptopuri ultraportabile, se remarca prin consumul redus de energie (consum max 10W adica de 3.5 ori mai putin decat un procesor mobile normal) de unde rezulta si un excelent randament termic (este foarte rece)
•Chipset: Intel Cantiga GS45 + ICH9M-E
+platforma Montevina, certificare Centrino 2 vPro
•Memorie: 3GB DDR2 PC6400 800MHz
•Maximum memorie: 5GB DDR2
•Video: Mobile Intel GMA 4500MHD 1332MB dynamic video memory
•HDD: shock mounted Hitachi Travelstar 320GB 7200RPM 16MB SATA-II
Optical: DVDRW DL si DVDRAM ultra-thin
+cea mai subtire unitate optica din industrie, doar 7 mm
Accelerometer: dispozitiv de monitorizare care, in functie de miscarile sau vibratiile la care este supus laptopul, parcheaza capetele de citire pentru a proteja harddiskul si datele de pe acesta in cazul unui soc mecanic
•LAN: Intel Gigabit 10Base-T/100Base-TX/1000Base
•Broadband Wireless LAN Intel WiFi Link 5100 AGN (802.11 a/b/g/n)
WWAN 3G cu GPS integrat: Ericsson F3507 mobile broadband modem
~Suport retea: UMTS/HSPA la 2.100 MHz si benzi GSM/GPRS/EDGE spatiate la 850/900/1.800/1.900 MHz
~Tehnologie fara fir: Banda largă mobilă WWAN/3G (HSDPA 7,2 Mbps / HSUPA 2 Mbps)
~GPS receiver: functioneaza imediat dupa introducerea cardului SIM chiar daca acesta nu este activat la nici un provider GSM; detalii aici
+cea mai performanta tehnologie in materie de receptie wireless, WWAN difera de traditionalul wireless lan (WLAN) prin faptul ca foloseste retelele de telefonie celulara 3G pentru conectarea la internet oriunde exista semnal GSM
+Atentie! Nu este blocat in nici o retea, poate fi folosit cu oricare operator de telefonie mobila (Vodafone, Orange etc) prin simpla introducere a cardului SIM in slotul prevazut pentru asa ceva, situat sub baterie
Bluetooth 2.1 EDR
•Biometric Fingerprint Reader
Secure chip: Trusted Platform Module (TPM v1.2)
•Sound: Realtek HD Audio & control volum hardware
Touchpad
•2+1 USB 2.0
eSATA/USB 2.0 sleep and charge combo
+inovatie ce combina portul eSATA (folosit pentru conectarea hard diskurilor externe) cu un port USB 2.0 cu functie sleep & charge, alta inovatie Toshiba ce permite incarcarea sau pornirea perifericelor chiar si atunci cand laptopul este oprit
ExpressCard/54
SD Card Reader
•Iesire monitor extern & TV: HD DSUB / VGA15
•Headphones/Mic jacks
Microfon incorporat
•Docking station port
•Kensington Security Port
•Alimentator original
•Baterie Li-Ion up to 8.25 ore
•Windows XP Professional SP3 licentiat & original + DVD Recovery

•Dimensiuni: 28.3cm x 21.5cm x 1.9cm (front) / 2.5cm (rear)
•Greutate: 1.1Kg

Portege R600 face parte din familia de ultraportabile business Toshiba, iar creatorii lui il caracterizeaza a fi “a showcase of innovations”.
Prima inovatie este chiar computerul in sine, mai precis greutatea lui. In carcasa subtire de magneziu, Toshiba a impachetat 1.1Kg de computer fara compromisuri si a castigat competitia pentru cel mai usor laptop cu diagonala de 12”, asta in ciuda unitatii optice incorporate pe care alti producatori nu o mai includ in configuratia de baza tocmai pentru sporirea portabilitatii. Cele 1.1Kg (cu DVDRW) se traduc in 825g daca se extrage unitatea optica incorporata sau 773g cu upgrade la SSD. Spre comparatie, concurenta de la Lenovo a reusit cu modelul lor business de 12”, Thinkpad X200, “doar” 1.34Kg tot fara unitate optica incorporata si cu bateria de mica capacitate (cea mai usoara) pana la 1.63Kg atunci cand este echipat cu baterie extinsa.
Alta inovatie este ecranul transreflective, care poate folosi lumina ambientala pentru iluminarea ecranului, astfel impuscandu-se doi iepuri cu un singur glont: durata de viata a bateriei creste deoarece, cu ajutorul unui buton dedicat, se pot stinge LED-urile care ilumineaza in mod standard ecranul deci avem implicatii pozitive asupra autonomiei si, cel mai important, ecranul laptopului este lizibil in plina lumina a soarelui, un scenariu in care cele mai multe laptopuri nu produc rezultate satisfacatoare iar putinele laptopuri care o fac, o fac in detrimentul autonomiei, deoarece abordarea “forta bruta” implica o iluminare foarte intensa a ecranului, acest lucru fiind intotdeauna o veste proasta pentru baterie. Eleganta solutiei Toshiba consta in paradoxul “cu cat mai multa lumina ambientala, cu atat este mai luminos ecranul” (efect ilustrat de ultima poza atasata) iar ecranul mat sporeste vizibilitatea prin eliminarea refexiilor suparatoare.
Subtirimea profilului carcasei nu este foarte prietenoasa cu numarul de porturi si interfete si, in acest context, Toshiba prezinta alta solutie inovatoare: portul hibrid cu dubla functionalitate eSATA si USB 2.0, acesta din urma prezentand o alta inovatie Toshiba si anume capabilitatea sleep and charge care permite incarcarea sau pornirea perifericelor USB chiar si atunci cand laptopul este oprit.
Ploaia de tehnologie prezentata mai sus este completata de un laptop performant care prezinta toate atuurile clasei business: autonomie respectabila, carcasa magnesium, tastatura spill proof, perfect organizata din punct de vedere al layoutului, accelerometer, cip de securitate si cititor de amprente, webcam pentru logare / autentificare prin recunoasterea caracteristicilor faciale ale utilizatorului “de drept” (face recognition) si prezenta in configuratiile standard a unei game complete de conectica wired si wireless precum WLAN a/b/g/n, Bluetooth si, punctul forte, un modem WWAN 3G cu GPS incorporat care nu este blocat in nici o retea anume de telefonie, utilizatorul fiind liber sa-si aleaga operatorul preferat.

Preturi in Romania: http://www.price.ro/preturi_toshiba_portege_r600-11b_ppr61e-01g00ng3_260519.htm

Pozele sunt reale, chiar ale aparatului pus la vanzare.

Pret: 650EUR sau lei la cursul zilei
Tel: 0724.213.466

DSCF5665.jpgDSCF5761.jpgDSCF5685.jpgDSCF5785.jpgDSCF5699.jpgDSCF5734.jpg
 
•Procesor: Intel Mobile Core 2 Duo SU9400 2x1.40GHz 3MB L2 cache 64bit
+nucleu Penryn, 3Mb L2 cache, 0.045 microni, SSE4.1, FSB 800MHz, 64bit, EIST, Execute Disable Bit capability, Virtualization Technology (VT-x), Trusted Execution Technology (TXT)
+cel mai putenic procesor ULV (ultra low voltage) special conceput pentru laptopuri ultraportabile, se remarca prin consumul redus de energie (consum max 10W adica de 3.5 ori mai putin decat un procesor mobile normal) de unde rezulta si un excelent randament termic (este foarte rece)


O fi fost odat` cel mai puternic procesor ULV :D
 
Faza cu GPS-ul incorporat mi se pare foarte interesanta. S-ar putea scrie un soft care sa depuna datele locatiei (un fel de polling) intr-o baza de date remote, atita timp cit exista conexiune la net?

Garantie are?
 
Nu ofer garantie, doar proba cat are rabdare cumparatorul. Dpdv al fiabilitatii promite... e un sistem intel cap coada, fara video dedicat, procesor ultra low voltage -> deci nu e supus stresului termic (rece - cald - rece), standard de calitate business... foarte greu de omorat asa ceva.

Ar fi fost un monstru de fiabilitate daca nu ar fi avut DVDRW integrat si ar fi avut SSD... mai putine lucruri in miscare => mai fiabil :)
 
Back
Top